Menu

9 sztori, ami a Blackjack asztaloknál történt

Főoldal >> Blog >> Blackjack győztesek

A blackjack még manapság is az egyik legnépszerűbb kaszinó játék, legyen szó az online vagy épp az „offline”, vagyis hagyományos kaszinóban játszott változatról. Többször beszámoltam már nagyobb nyereményekről, de ez az esetek többségében inkább azokról meséltem, akik pókeren szerezték a nagy lóvét. Jöjjön most 9 sztori, ami a blackjack asztaloknál történt, és talán téged is inspirálni fog, hogy próbáld ki ezt az izgalmas játékot. Ha kedvet kaptál hozzá, nézz körül a legjobb blackjack oldalaink között!

1.: Kerry Packer

Kerry PackerKerry Packerről korábban már dióhéjban meséltem, ő az a fickó, aki hihetetlen módon szórta a pénzt a kaszinókban. Hol jól jött ki egy estéből, hol szörnyen. De úgy szó szerint: Szörnyen. Tudjátok, ő az a médiamágnás, akinek áldott szíve volt bizonyos esetekben (például, amikor kifizette egy számára teljesen ismeretlen pincérnő jelzáloghitelét), de tudott kőkemény és kegyetlen is lenni. Packer legnagyobb bukásai közé tartozik, amikor 10 hónap alatt több mint 30 millió dollárt bukott bakkarán. De ez most nem a nagy bukásokról szóló cikk, hanem a nagyobb nyereményekről. 1995-ben az úriember úgy döntött, ismét próbára teszi a szerencséjét, ezúttal a blackjack asztaloknál. A tétet sem aprózta el a milliárdos, 250.000 dollárral játszott. Már eleve ez egy borzasztó összeg, de ha még hozzátesszük, hogy zsinórban húsz alkalommal nyerni is tudott…

Packer mestere volt ennek a high roller létnek, számtalan sztori kering róla, hol a bődületes bukásairól, hol a nagy nyereményekről. Mint amikor egy londoni kaszinót majdnem be kellett zárni, mert Packer kis híján kifosztotta…

2.: Az ismeretlen, cipő nélküli férfi

A mai napig nem derült fény annak a férfinak a személyazonosságára, aki egy szép napon cipő nélkül sétált be a kaszinóba. Nem zavartatta magát, és gyaníthatóan nem azért nem volt rajta lábbeli, mert nem lett volna rá pénze, de… Nem tudom, fogalmam sincs, miért cipő nélkül sétált be, de az biztos, hogy nyert egy vagyont a lesajnált úriember. Nem úgy viselkedett, ahogy egy profi, nem használt semmiféle profikhoz méltó stratégiát, duplázott, amikor nem kellett volna, mégis bejött neki. Cipőtlen Joe (ahogy a sztorikban hívják) végül 1,5 millió dollárt nyert összesen.

Rossz hír számára, hogy nem tudta abbahagyni a játékot a csúcson, így nagyon hamar az egészet el is bukta. Legalább egy cipőre valót megtarthatott volna…

3.: Ken Uston

A Blackjack Hall of Fame tagja, akit az MIT Blackjack Teamből is ismerhettek, a híres/hírhedt csapat egyik legintelligensebb tagja, aki a játék (illetve a kártyaszámlálás) alapjait Thorp Beat the Dealer című könyvéből sajátította el. A legtöbb játékossal ellentétben Uston erre a stratégiára hagyatkozott, nem pedig a szerencsére. Ugyebár a kártyaszámlálás nem illegális, a kaszinók mégsem szeretik, így Ustonnak ügyeskednie kellett, hogy ne bukjon le. Nem tette, több mint 4,5 millió dollárt nyert a csapat.

Végül két könyvet adott ki a témában, az asztalokat, kaszinókat pedig hosszú ideig hanyagolta. Némelyik kaszinót nem önszántából…

4.: Don Johnson

Nem, nem a színész Don Johnsonról van szó, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint a Nash Bridges, a Tőrbe ejtve vagy a Django elszabadul. Ez a Don Johnson a Heritage Development LLC vezérigazgatója, aki tűéles eszével, hatalmas tudásával a blackjack történelem (talán) legnagyobb nyereményét vághatta zsebre. 2010. decemberétől 2011. áprilisáig tartott a nagyszerű sorozat, ami összesen 15,1 millió dolláros győzelmet jelentett az iparmágnásnak.

A kaszinók annyira nem díjazták a megmozdulásait, hosszú kitiltás várt rá a legtöbb kaszinóban Atlantic Cityben és Las Vegasban.

5.: Dana White

Dana WhiteDana White szintén közismert bizonyos körökben, akik ismerik a UFC-t, azok azonnal rávágják: Ő a szervezet elnöke. Egyébként is híres meghökkentő dolgairól (mint például, amikor a koronavírus-járvány első hulláma alatt egy szigeten akart versenyt rendezni), de a kaszinókban sem ismeretlen Mr. White jelenléte. Egy ambíciózus emberről van szó, aki folyamatos balhéinak köszönhetően kétszer is kitiltatta magát a Palms Kaszinóból. Először 2012-ben, majd miután a vezetőség kicserélődött 2014-ben ismét visszatért. Három hónap alatt 2 millió dolcsit kártyázott össze, így az új tulaj is megtiltotta számára a játékot. Mr. White azt mondta, nem bánta meg. Miért is bánta volna?!

6.: Michael Geismar

Michael Geismar egy befektetési tanácsadó, aki éppen a Bellagio Kaszinóban fogyasztotta el a reggelijét, és hogy ne legyen olyan egysíkú az étkezés 300 dollárral játszani kezdett. Furcsa taktikát használt, nem duplázta a tétet, ha veszített, szimplán minden egyes játék után emelt. Rengeteg buktatója van ennek a játéknak, Mr. Geismar mégis győztesen jött ki a buliból. Nem is akármennyire, összesen 470.000 dollárral távozott az úr. Ebből is látszik, hogy Las Vegasban még egy sima reggelinek köszönhetően is nagy lóvé ütheti a markunkat…

7.: Ben Affleck

Ben Afflecket rengeteg filmből ismerhetjük, szerethetjük, akár mint színész, akár mint rendező vagy producer. Ezúttal a kaszinókban próbált szerencsét Batman megformálója, és végül 800.000 dollárnyi zseton feküdt előtte a végén. Ezen felül a kaszinó személyzetét is busásan megjutalmazta, 145.000 dolláros borravalót adott a teljes staffnak. Afflecknek nem is olyan régen a Hard Rock Kaszinóban megtiltották a blackjacket, mivel lebukott azzal, hogy számolta a kártyákat. Ami, mint tudjuk nem illegális, de a biztonsági személyzet finoman megkérte, hogy fejezze be a játékot.

8.: Goksel Selay

Goksel SelayNem ismerős az úriember neve? Ne törd a fejed, nem egy híres színészről, egy médiamágnásról, egy üzleti zseniről van szó, „csak” egy egyszerű taxisofőrről. Az akkor 53 esztendős sofőr úgy döntött, hogy a szokásos esti rullett helyett most a blackjackkel próbálkozik meg. Előtte esti álmával magyarázta mindezt, amit elmesélt feleségének, és ezért döntött úgy, hogy a rutint felváltja valami új és izgalmas. Az álom beteljesült, Selay végül 132.000 dollárt nyert, amiből sikeresen felújíttatta a családi házukat, valamint a feleségét is meglepte egy új autóval. És hogy mi volt a titka? Semmi. Mivel nem volt ismerős a blackjack asztaloknál, így a profik által alkalmazott taktikája sem volt. Csak szerencséje.

9.: Shane Smith

A Vice Media vezérigazgatója épp egy kiállításon járt Las Vegasban, amikor úgy döntött, hogy megpróbálkozik a blackjackkel, ha már itt van. Milyen jól tette, a session végén egymillió dollárral lett gazdagabb. Shane Smith megadta a módját az ünneplésnek, rendezett egy vacsorát a Prime Steakhouse-ban, ami a győzelem harmadába, azaz 300.000 dollárba került. Belefért, nem?

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére