Menu

A Leggazdagabb Szerencsejátékosok a Világon – II. Rész

Főoldal >> Blog >> A leggazdagabb szerencsejátékosok – II. rész

A múltkor Alan Woodsnál hagytuk abba, ígértem akkor egy folytatást a leggazdagabb szerencsjátékosokról. És itt is van, további öt ember következik, akiket magával ragadott a kaszinó világa, a csillogás, és tudásuknak, szerencséjüknek és/vagy vagyonuknak köszönhetően sikerült beírni magukat a szerencsejáték-világ történelemkönyvébe.

6.: Zeljko Ranogajec

A Joker becenéven elhíresült ausztrál-angol játékosról sokat nem lehet tudni, gondosan vigyáz arra, hogy a magánéletébe ne lásson bele a közönség. Persze a mai világban ez nagyon nehéz feladat, és ebbe maga Ranogajec is belebukik.

Tudni róla, hogy avn egy lakása a One Hyde Parkban, amely a világ legdrágább apartmanháza az angol fővárosban, közel a Buckingham-palotához. Ranogajec párszáz dollárból lett milliomos, a blackjack volt a szenvedélye, és végül az is tette őt gazdaggá. Ezt követően Alan Woodshoz hasonlóan lóversenyekkel kezdett el foglalkozni, és később megalapította saját fogadási szindikátusát, a Bankrollt.

Ranogajec hatalmas fogadó hírében áll, a Betfair Ausztráliában levő irodájának törzstagja, állítólag az ő fogadásai fedezik a buki összes fogadásának egyharmadát.

7.: Billy Walters

Billy Walters minden bizonnyal a legsikeresebb sportfogadók közé tartozik, a szűk elitbe, akik elképesztő mennyiségű vagyonra tettek szert tudásuknak köszönhetően. Walters vagyona körülbelül 200 millió dollár, és ő maga azt vallja, közel negyvenéves sportfogadói karrierje során csupán egyetlen vesztes szériája volt.

AZ ESPN szerint Walters főiskolai meccseken érte el a legtöbb sikerét, ugyanis a bukik ezekre a meccsekre kevesebb időt és energiát fordítanak, amikor az esélyeket számítják ki. Ezt pedig keményen ki is használta.

Később a szerencse elpártolt mellőle, bűnösnek találták bennfentes tőzsdei kereskedelem vétségében, öt évet kapott, melyből négyet kellett leülnie, a korábbi amerikai elnök, Donald Trump ugyanis kegyelmet adott neki.

8.: Dan Bilzerian

Szerintem Dan Bilzerianről mindenki hallott, aki egy kicsit is ismerősen mozog a szerencsejátékos világban. A póker egyik királyáról van szó, már, ha lehet hinni az extravagáns külsejéről és közösségi médiás hencegéseiről híres férfinak.

Dan Bilzerian

Azért mondom ezt, mert Bilzeriant hivatalos pókerversenyeken nem igazán látni, és állítása szerint is inkább füstös szobákban játszik. Bilzerian többek szerint csak és kizárólag olyan szupergazdagok ellen játszik, akiket meg tud verni. És így nem nehéz egy éjszaka alatt ötvenmillió dollárt sem megkeresni…

9.: David Walsh

David Walsh az egyetemen kezdett el foglalkozni a szerencsejátékkal, és ebben volt egy partnere, bizonyos Zeljko Ranogajec. Együtt számolták a kártyákat, és aztán úgy döntöttek, Las Vegasban próbálnak szerencsét.

Miután visszaköltözött (egyébként Tasmániába), elkezdett fejleszteni egy saját szoftvert, hogy-hogy nem, ő is a lóversenyfogadást helyezte előtérbe, a szoftver pedig arra volt hivatott, hogy meghatározza a lehető legpontosabban a befutó lovakat.

Walsh nem csak okos, de bátor is. Egyszer 11 millió dollár értékben vásárolt lottószelvényeket, hogy megnyerjen egy 60 milliós nyereményt.

Ideje nagy részét saját művészeti múzeumának szenteli.

10.: Phil Ivey

Phil Ivey

Listánk utolsó tagja megint ismerős lehet, és Phil Ivey nem csak a magánéleti botrányairól meg a különböző balhéiról, mint Dan Bilzerian, ő tényleg a szemünk láttára tett le valamit a pókerben.

Ivey-t a világ legjobb pókerjátékosának tartják, többek között egy világbajnoki cím és 10 WSoP karkötő tulajdonosa.

Ivey a versenygyőzelmekkel járó nyereménynek köszönheti leginkább vagyonát, de egy idő után a gazdagok presztízskérdést csináltak abból, meg tudják-e verni a világ egyik legjobbját? És ezeket az embereket Ivey lógó orral és üres számlával küldi haza. Egyszer egy Andy Beal nevű bankárt állítólag 16,6 millió dollártól fosztott meg.

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére