Menu

A leghíresebb szerencsejátékosok – A folytatás

Főoldal >> Blog >> A játékvilág legnagyobbjai egy helyen

Nem is olyan rég… Konkrétan tegnap azt ígértem nektek, hogy minden idők legsikeresebb szerencsejátékosairól fogok írni. Hát, itt is van a folytatás. Azokról a férfiakról lesz szó, akik a semmiből tűntek elő és a szerencsejáték-ipar legnagyobbjai közé emelkedtek. Tették mindezt kitartással, rengeteg tanulással. Azért ne feledkezzünk meg róla: Szerencse is kellett hozzá.

Kezdjünk is hozzá!

Nick Dandolos – A „Szerencsejáték Királya”

Nick Dandolos Kréta szigetén született 1883. április 27-én. Tehetős, sőt, kifejezetten gazdag családból származott, filozófia szakon diplomázott, majd 18 évesen Amerikába költözött nagyapja segítségével, aki a legnagyobb befolyással bíró személy volt Dandolos életében.

1911-ben ismerkedett meg a Phil Musgrave-vel, immár Montreálban, Kanadában. Musgrave akkoriban zsokéként kereste a kenyerét, partneri kapcsolatuk pedig meggazdagította őket. Hatalmas intelligenciájának köszönhetően hamar fél millió dollárt szereztek. Ezt követően Chicagoba költözött, ahol a kocka és a póker szerelmese lett.

Nick Dandolos

Ezt követően Chicagoba költözött, ahol a póker és a kocka szerelmese lett. Azonban a siker nem jött olyan könnyen, mint a lóversenyek esetében. Dandolos később elmondta, teljes karrierjét figyelembe véve körülbelül 73 alkalommal veszítette el teljes vagyonát és ugyanennyi alkalommal szerezte azt vissza. Nem a győzelem, maga a játék éltette.

Voltak hullámvölgyek és hullámhegyek, az egyik ilyen hullámvölgy nem sokkal azt követően történt, hogy Chicagoba költözött. Beült kockázni, és bár nagyon élvezte a játékot (mint mindig) az eredmények nem akartak jönni. Végül 12 óra után abbahagyta… 1,6 millió dollár mínuszban.

Volt egy híres verseny Las Vegasban, ahol szintén sokat veszített. Öt hónapos csatát követően közel 2 millió dollártól szabadította meg őt Johnny Moss. Persze, nem csak bukásai voltak, hiszen akkor előbb-utóbb ezek a végeláthatatlan sztorik elfogytak volna. Amellett, hogy nagy nyereményei voltak nem forgatott mindent vissza. Elképesztően népszerű és szeretett ember volt, aki rengeteget jótékonykodott. A hírek szerint teljes életét figyelembe véve több mint 20 millió dollárt adott a rászorulóknak.

A világ talán leghíresebb szerencsejátékosa 83 évet élt, 1966. december 25-én hunyt el. És a sors iróniája, hogy szegény emberként távozott az élők sorából.

Jól jegyezd meg: A ház nem veri meg a játékost. Csak lehetőséget ad arra, hogy megverje saját magát.
Nick Dandolos

Julius Weintraub

Nem lehet tudni, hogy Mr. Weintraub pontosan mikor született, ahogy azt sem lehet tudni, hogy pontosan mikor halt meg. Amit viszont lehet róla tudni, hogy lenyűgöző élete volt. Alapjáraton sem volt szegény ember, hiszen New Yorkban élt és ékszerészként dolgozott. Imádta a szerencsejátékot és jól is ment neki, ezért Las Vegasba költözött, hogy tovább hódolhasson szenvedélyének. A 60-as évektől a 80-as évek végéig saját junket clubot üzemeltett, majd utolsó éveiben fiával élt együtt. Nagylelkű, továbbmegyek, aranyszívű embernek tartották mind New Yorkban, mind a Bűn Városában.

Nagy elme volt, aki feltalálta a pókert. De az igazi zseni az volt, aki a zsetont feltalálta.
Big Julie of Vegas

Lawrence Revere

Lawrence Revere

Író és profi Blackjack játékos. Akár egy sorozat címe is lehetne, de Lawrence Revere valóban így élte életét. Korai éveiről sokat nem tudni, 1915. november 5-én született és a Nebraskai Egyetem hallgatója volt, matematika szakon végzett. Nem is csoda, hogy sikeres Blackjack játékos vált belőle, aki több álnéven is játszott (Leonard Parsons illetve Paul Mann).

Könyvét (Playing Blackjack as a Business) Julian Brownnal közösen írta, ebben különféle kártyászámolási stratégiákat dolgozott ki. Nem ő volt a kártyaszámolás atyja, úttörője, inkább volt ez egy továbbfejlesztett változat, de a könyvben csak az alapokat írta meg. Mivel pit bossként is dolgozott, tökéletes rálátása volt mindkét oldalra, ezért ellentmondásos figuraként került be a szerencsejáték történelemkönyvébe. Végül 1977. április 23-án hunyt el.

A Blackjack az egyetlen kaszinójáték, amiben egy amatőrnek is van esélye nyerni.
Lawrence Revere

Terrance Murphy

Revere-hez hasonlóan Murphy is sikeres szerencsevadásznak számított, aki a játék mellett könyvet is írt a mesterségéről. Nem is csak egyet. Életéről nem sokat tudni, de a modern póker egyik úttörője volt, hála azoknak a könyveknek, amelyeket megírt. A négy kötetből három meg is jelent, ezek leginkább online megvásárolhatók és olvashatók.

Ha csalsz a pókerben és eltörik mindkét lábad, ne várj tőlem sajnálatot!
VP Pappy

Mike Caro – Az őrült zseni

Mike Caro 1944. május 16-án született, professzionális póker játékos, aki emellett ugyancsak igazi úttörőnek számít a szakmában, számos könyve jelent meg a pókerről. Ebből egyet (A póker titkai) magyarul is elolvashattok, de bátran ajánlom a Body Language of Poker című könyvét is.

Mike Caro

A könyvek mellett a Gambling Times nevű folyóiratba is publikált (ezek is megtalálhatók a neten), így aki komolyabb póker karrieren gondolkozik, hajrá, az öreg nagy elme!

Számos kaszinónak nyújtott segítséget, mint tanácsadó, valamint az első számítógépes program megalkotásában is segédkezett. Ez a program a Poker Probe, amely 1990-ben vált elérhetővé és segített a különböző handek analizálásában.

Caro még egy dologról híres: Alapított egy egyetemet. Bizony, a Mike Caro University of Poker, Gambling and Live Strategy létezik.

Mit is mondhatnék még a fickóról? Igazi zseni!

Nehéz meggyőzni egy győztest, hogy igazából veszít.
Mike A. Caro

Ők volnának hát azok a férfiak, akik halhatatlanná váltak a szerencsejáték világában. Remélem, élveztétek ezt a kis összeállítást, ha pedig komolyabb karriert terveztek, bátran ajánlom a szakértők által írt könyvek és cikkek elolvasását, utána pedig nézzetek körül az oldalunkon, ahol számos remek kaszinóban tesztelhetitek a tanultakat!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére