Menu

A legjobb szerencsejátékkal foglalkozó könyvek – I. rész

Főoldal >> Blog >> Könyvek a szerencsejátékról - I. rész

A múltkor már két cikkben összeszedtem a legjobb szerencsejátékkal kapcsolatos filmeket, jöjjenek hát a könyvek most! Szinte biztos, hogy egyetlen cikkbe nem fogok beleférni, simán lehet, hogy holnap is ezzel fogunk foglalkozni.

Speciel én imádok olvasni, de ebben a rohanó világban sokszor az olvasásra nem marad elég idő, ezt pedig nagyon sajnálom. Az itt felsorolt könyvek mindegyike letehetetlen olvasmány azok számára, akik képbe szeretnének kerülni a játékokkal, de lesz itt életrajz és szórakoztató könyvek is.

Ezek többsége sajnos magyar nyelven nem jelent meg, így mindig, mindenhol az eredeti angol címet fogom feltüntetni.

Ne is késlekedjünk, vágjunk bele, aztán maximum holnap folytatjuk!

Stratégiák & Útmutatók

Rengeteg olyan könyv van, amely különböző kaszinó játékokhoz kínál különböző stratégiákat, taktikákat és tanácsokat, hogy hogyan is lehet nyerni. Az évek során rengeteg új kiadás jelent meg, ami hatalmas ígéretekkel csábítja az olvasókat, miszerint az író rájött a titok nyitjára, és ha követed az útmutatásait, akkor csak és kizárólag nyerhetsz. Ezeknek a kijelentéseknek a nagy része csak üres duma, mindannyian tudjuk, hogy nincs olyan taktika, amivel csak és kizárólag nyerni lehet.

Vannak azonban hasznos könyvek is, amik feje tetejére állították a szerencsejátékos világot, és minden amatőrnek, valamint profinak kötelező olvasmánnyá váltak. Mi most ezekre koncentrálunk.

Edward O. Thorp – Beat the Dealer

Edward O. ThorpMr. Thorpról volt már szó itt a blogon, egyrészt egy zseniális tudású ember volt, másrészt hatalmas szerencsejátékos. Lényegében ő az atyja a kártyaszámlálásnak, rengeteg későbbi nagy játékos inspirálódott az ő könyvéből és vált azzá, aki. 1962-ben írta meg könyét, ez volt az első, amiben matematikailag is tudták bizonyítani, hogy a kártyaszámlálás hasznos lehet a házzal szemben. A mai napig ez az alfa és az omega, ha kártyaszámlálásról esik szó, egyaránt használják amatőrök és profik. A nehéz téma ellenére könnyed olvasmány, nagyon könnyű megérteni a leírtakat, így bárki elsajátíthatja Mr. Thorp módszerét. A legjobb, hogy nem csak a hagyományos kaszinókban, de online blackjack esetén is használható, ami nagyban megkönnyítheti a játékot.

John Scarne – Scarne’s New Complete Guide to Gambling

John Scarne könyvei a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek, az író számos könyvet adott ki a témával kapcsolatban, de ez a legátfogóbb kötete. Korábban inkább a kártyatrükkjeiről volt híres, azonban később a kártyajátékok nagy szakértőjévé vált.

Ebben az útmutatóban A-tól Z-ig le van írva minden, ami az adott játékokkal kapcsolatos, a szabályoktól kezdve a ház esélyeinek kiszámolásáig. Persze nem maradhatnak el a szerző tanácsai és az általa játszott stratégiák sem. Melegen ajánlom mindenkinek, aki egy picit is érdeklődik a kaszinó játékok iránt!

Michael Shackleford – Gambling 102: The Best Strategies for all Casino Games

Ha azt hiszed, hogy a szerencsejáték csak és kizárólag a véletlen és a megérzések játéka, akkor ez a könyv feje tetejére állítja az elképzeléseidet. Michael Shackleford műve hosszú évek alatt íródott, a kaszinóban játékok teljes elemzése található meg matematikai számításokkal, átfogó magyarázatot ad minden egyes játékra, azok oddsaira. A fejezetek áttekinthetők, és a stratégiák a kapott eredményeken alapulnak.

Doyle Brunson – Doyle Brunson’s Super System

Doyle BrunsonAki ismerős a póker világában, annak Doyle Brunson neve bizonyára ismerősen cseng. Egy többszörös WSoP bajnokról van szó, és könyve akkoriban nagy újdonságnak számított, soha senki nem írt előtte a póker stratégiákról. Lényegében a póker bibliájának nevezik, kötelező, amennyiben a póker világa csábít és szeretnél belevágni. De akkor sem haszontalan olvasmány, ha már egy ideje játszol. A könyv elmagyarázza, a póker nem a szerencsén múlik, és bár talán egy kicsit elavult már, vannak benne olyan magyarázatok, taktikák és stratégiák, amikre megéri vetni egy pillantást.

Ian Andersen – Burning the tables in Las Vegas

Utolsó könyvünk, ami a stratégiákkal foglalkozik, de ez egy kicsit több annál. Nem csak arról beszél az író, hogyan játssz, de arról is szó esik, hogy viselkedj és öltözködj egy kaszinóban. Emellett persze szó esik arról is, mi alapján válassz játékot, hogy rejtsd el félelmeid, izgatottságod vagy épp haragod a blackjack asztalnál, mert ezek mind-mind befolyásolják a játékod. Átfogó és kortalan, mert bár nem mai darab, de a leírtak sosem avulnak el…

Valóban nem fog beleférni egy részbe, így a folytatás holnap várható. Jönnek még életrajzi és szórakoztató könyvek, szóval megéri holnap is fellátogatni az oldalra!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére