Menu

A legjobb szerencsejátékkal foglalkozó könyvek – II. rész

Főoldal >> Blog >> Könyvek a szerencsejátékról – II. rész

A tegnapi napon tettem közzé számotokra egy cikket, amiben a legjobb szerencsejátékos könyvekkel foglalkoztam. Túl sok ilyen könyv van, így egyetlen cikkbe bele sem fért mindegyik. Ezért született meg ez az írás, amiben folytatom a remek könyvek bemutatását, a stratégiai könyvekkel már végeztünk, most jöjjenek az életrajzi és a történelmi olvasmányok! A harmadik, befejező részben pedig a szépirodalmi könyvek kerülnek sorra.

Életrajzi könyvek

A legfelkapottabb szerencsejátékos könyvek közé azok tartoznak, amelyek egy kivételes karriert mutatnak be. Olyan emberek életéről szólnak, akik megváltoztatták a szerencsejáték-ipart, nem féltek kockáztatni, és ez végül bejött nekik. Nem csak azoknak ajánlatos elolvasni ezeket, akiket érdekel a kaszinózás, de azokat is, akik inspirációra vágynak. Mert akikről itt szó lesz, nagyjából a lehetetlent csinálták meg. És ennél nincs sok inspirálóbb…

Doug J. Swanson – Blood Aces

Valljátok be, ti is szeretitek az antihősöket! Ha a válasz igen volt, akkor ezt a könyvet ne hagyjátok ki. Ez ugyanis Benny Binionról szól, a híres maffiavezérről, kaszinótulajdonosról és a WSoP megálmodójáról. A könyv feszes tempóban mesél, felrántja a fátylat a maffiózók világáról, emellett olyan dokumentumokat is bemutat, amiket korábban a kormány titkosított. Így kapunk teljes képet egy igazi, hús-vér antihősről.

Edward O. Thorp – A Man for All Markets

Többször is olvashattatok már a blogon Edward O. Thorpról és az ő munkásságáról, már az előző részben is megemlítettem az úriembert, mint a kártyaszámlálás megalkotóját és briliáns elméjű matematikust. Ez a könyv róla szól, hogy jutott el a tanítástól a szerencsejátékig, a Wall Streeten elért sikeréig. Kötelező olvasmány egy olyan emberről, aki örökre nyomot hagyott a szerencsejáték világában.

Patrick Veitch könyvePatrick Veitch – Enemy Number One

A könyvből megismerhetjük Anglia legsikeresebb szerencsejátékosának, Patrick Veitchnek a történetét, aki bizony kiérdemelte ezt a címet, miután egy nyolcéves időszak alatt több mint tízmillió fontot nyert. Nyers, mégis szellemes kötet, ami valóban letehetetlen olvasmány. Semmiképp ne hagyjátok ki!

Arnie Wexler – All Bets Are Off

Egy igazán sötét könyv, ami a szerencsejátékos élet egy másik aspektusát mutatja be. Konkrétan az, milyen, amikor mindenünk odavész a túlzott játék miatt. Egyszóval, ez a könyv a függőségről szól. Arnie Wexler 14 évesen kezdett játszani, majd fokozatosan egyre jobban belemerült ebbe a világba, amit már felesége, Sheila is nagyon nehezen bírt. Végül Arnie-nak sikerült kigyógyulnia a függőségéből, ma pedig olyan tréningeken vesz részt, ami segít azoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint ő.

Történelmi könyvek

The Professor, the Banker, and the Suicide KingMichael Craig – The Professor, the Banker, and the Suicide King

Lépj be egy olyan világba, amely megismerése csak keveseknek adatik meg. Ebben a kalandos történetben betekintést kapunk ebbe a világba, méghozzá nagyon szórakoztató módon. Ismerd meg a Professzort (Howard Lederer), a Bankárt (Andrew Beal) és az Öngyilkos Királyt (Ted Forrest), és evgyél részt minden idők egyik leggigászibb pókerjátszmájában!

Tyler Nals – The Dark Side of the Felt

Ez a könyv a pókerről szól, de nem egy pókerjátékos tollából. Tyler Nals egy másik világot mutat be, ami távol áll a csillogástól, amit mondjuk Las Vegasban megszokott az ember, ha szerencsejátékról (esetünkben pókerről) van szó. Ha szeretnél megismerkedni a pókervilág sötétebb, kevesebb pompát mutató világával, akkor ez a könyv neked készült.

21 - Las Vegas OstromaBen Mezrich – Bringing Down the House

Ez is ismerős sztori lesz számotokra, hiszen a történetből film is készült többek között Kevin Spacey és Lawrence Fishburne szereplésével. Bizony, Ben Mezrich könyve az MIT-n tanuló kárytaszámláló csoport történetét meséli el, hogy váltak a legsikeresebb csapattá a blackjack történetében. Nem csoda, hogy ez a könyv a mai napig az egyik legnépszerűbb szerencsejátékkal foglalkozó olvasmány a világon.

Al Alvarez – The Biggest Game in Town

Egy igazi klasszikus, amit sokan a legjobb pókerrel foglalkozó könyvnek neveznek. Al Alvarez a nagytétes pókerjátszmák világába enged betekintést, valamint megmutatja, milyen egy World Series of Poker verseny. Bemutatja a nagykutyákat, illetve az örök veszteseket, azt, hogy mi jár a játékosok fejében. Az első könyv, ami a póker pszichológiájával is foglalkozik, és valódi tapasztalatokon alapul. Egyesek úgy tartják, ez a könyv alapozta meg a póker-irodalmat.

David G. Schwartz – Roll the Bones: The History of Gambling

A Nevadai Egyetem kutatója, David G. Schwartz visszanyúl a múltba és elmagyarázza, hogy is jöttek létre kedvenc játékaink, útközben milyen változásokon estek át, és hogy váltak olyanná, amilyen formában mi ismerjük őket. Emellett híres személyekről is szó esik, akik nem vetették meg a szerencsejátékot. Megemlíti Dosztojevszkit, aki hatalmas adósságba került a szerencsejáték miatt, vagy Voltaire-t, aki hatalmas összeget nyert egy lottósorsoláson.

A sorozat utolsó részében a szépirodalmi regények kerülnek sorra. Várlak titeket holnap is!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére