Menu

A legnagyobb hibák, melyeket érdemes elkerülni, ha játszol – I. rész

Főoldal >> Blog >> Nem csak az újoncok hibáznak

Következő cikkünk a leggyakoribb hibákat szedi csokorba, melyeket nem szabad elkövetni, sőt nagyon egyszerű, és ajánlatos elkerülni, ha valaki szerencsejátékkal akar foglalkozni. A szerencsejátékok valódi izgalmát csak azok a játékosok tudják élvezni, akik megfelelően közelítik meg azt. A mértékletes szerencsejáték elsajátítása azonban gyakorlatot igényel. Mindenki követ el hibákat, és így tanuljuk meg a nehéz leckéket. Sajnos nincs tuti módszer arra, hogy győztesként távozzunk, de ha a következő tanácsokat sikerül megfogadni, nagyobb az esélyünk, hogy sikeresebb szerencsejáték-élményben legyen részünk. Most nézzük konkrétan, miről is beszélek, mik a játékosok által leggyakrabban elkövetett hibák.

A teljesség igénye nélkül

Most következzen a várt felsorolás arról, mire érdemes az akár kezdő, de a profi játékosoknak is odafigyelni:

• Tartsd be a bankrollt, csak ezzel a pénzzel játssz!

• Ne játssz részegen

• Senki sem tévedhetetlen, te sem, ne légy túl magabiztos

• Mindig légy tisztában a játékszabályokkal

• Az optimális stratégia figyelmen kívül hagyása

• Ingyenes gyakorlás elmulasztása a valódi pénzzel való játék előtt

• Licensz nélküli kaszinókban való játék

• Online fiók regisztrálása hamis adatokkal

• A bónuszok figyelmen kívül hagyása

Jó gyakorlat, ha minden alkalommal átfutjuk az alábbiakban felsorolt hibákat, mielőtt belemerülnénk a valódi szerencsejátékok világába. Térjünk is rá cikkünk lényegére, és nézzük őket egyenként.

Tartsd be a bankrollt, csak ezzel a pénzzel játssz!

bank

Ez az első, mivel ez az egyik leggyakrabban elkövetett szerencsejátékos hiba, valamint a fentebb felsoroltak közül ez okozhatja a legnagyobb kárt. Vannak bizonyos bankroll-kezelési stratégiák, amelyeket a játékok során alkalmazni kell. Először is fontos, hogy állítsunk fel magunknak egy költségvetést. Mérlegeljük, hogy mennyit vagyunk hajlandóak költeni a szerencsejáték nyújtotta szórakozásra, és hogy mennyit engedünk elveszíteni. Tartsuk magunkat a költségvetéshez, és ne engedjünk a kísértésnek, hogy ennél az összegnél többet költsünk. Ne játsszunk olyan pénzzel, amelyet más célra, például a lakbérre tettünk félre. Az is fontos, hogy ne vegyünk fel kölcsönt szerencsejátékra. Soha ne hajszoljuk a veszteségeket, mert ez a túlköltekezés biztos módja. Gondos és hatékony bankroll-kezelés nélkül utat engedünk a függőségnek.

Ne játssz részegen

Mindannyian tudjuk, hogy vezetés előtt inni nem szabad. Az alkohol korlátozza a tiszta gondolkodás képességét, és ezért negatívan befolyásolja a figyelmet és a jó döntések meghozatalát. A szerencsejátékosoknak azonban eszükbe sem jut, hogy játék közben elutasítják az italokat, pedig az ivás a játékról is elvonja a figyelmet. A kaszinóban a krupié általában nagyon gyorsan oszt, így ha eltompítjuk a reflexeinket, akkor lemaradhatunk egy létfontosságú lépésről, vagy épp rossz tétet választhatunk. Az alkohol nagyon végzetes lehet az olyan játékokban, mint például a póker. Egyesek azt hiszik, hogy ettől bátrabban blöffölnek, de az igazság az, hogy általában csak könnyebben olvashatóvá válnak.

Különösen az újoncok gondolhatják azt, hogy milyen nagyszerű ötlet és milyen kedves a háztól, hogy a kaszinókban ingyenes italokat osztogatnak. Mégis fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy miért kínálnak téged ingyen piával? A megromlott ítélőképességgel csökkenthetik a racionális döntések meghozatalának képességét, és így a játékos többször hibázik. Nagyobb valószínűséggel költhet többet, mint amennyit megengedhet magának, és olyan döntésekre lehet hajlamos, amelyek negatívan befolyásolják a játékát. Szóval kerüljük az alkoholt, amikor játszunk, fontos, hogy agyunk megfelelően tudjon összpontosítani.

Senki sem tévedhetetlen, te sem, ne légy túl magabiztos

A szerencsejátékos nagy hibája az a téves meggyőződés, hogy mivel egy bizonyos kimenetel gyakran megtörtént, az ellenkező kimenetel nagyobb valószínűséggel fog bekövetkezni a jövőben. Ez fordítva is működik: ha valami egy ideje nem történt meg, akkor nagyobb valószínűséggel fog hamarosan bekövetkezni. Így például, ha a rulett golyó 7 egymást követő fordulóban a piros színre érkezett, ez azt jelenti, hogy a következő pörgetések során nagyobb valószínűséggel fordul elő fekete eredmény. Az igazság azonban az, hogy a rulett kerék minden egyes pörgetése egy független esemény, amely semmilyen módon nem függ össze az előtte vagy utána következő pörgetésekkel. A szerencsejátékosok abba a hitbe eshetnek, hogy azért fognak nyerni, mert több egymást követő fordulóban nem nyertek, és ez arra ösztönözheti őket, hogy bizonyos fogadásokat nagyobb sikerélményt várva tegyenek meg. Ez azonban tévhit. Minden modern szerencsejáték a matematikára épül, és az eredmények semmilyen módon nem függnek a korábbi vagy jövőbeli eredményektől.

Mindig légy tisztában a játékszabályokkal

rules

Az új játékosok akkor követik el a legnagyobb hibát, ha a szabályok ismerete nélkül ugranak bele a játékokba. Ebben az esetben előfordulhat, hogy olyan rossz döntéseket hozhatnak, amelyek sajnos nagyban befolyásolják a nyerési esélyeket. Gondolhatnánk, hogy ez egy olyan hiba, amelyet csak az újoncok követnek el, de valójában bármelyik profi játékos is könnyen beleeshet. A klasszikus játékok játékszabályai országonként, vagy akár kaszinónként is változhatnak.

A blackjack egy kiváló példa erre. Ha már játszottál a blackjack klasszikus változatával, jogosan érezheted úgy, hogy tisztában vagy a szabályokkal, viszont ha szembe jön veled egy olyan változat, mint például a Blackjack Switch vagy a Double Attack Blackjack, akkor könnyen bajba kerülhetsz, mert a szabályok itt jelentősen eltérnek. Mielőtt valaki valódi pénzt kockáztat egy játékban, meg kell ismerkednie a szabályokkal, hogy biztos lehessen abban, hogy teljesen tájékozott és a későbbiekben nem kerül emiatt hátrányba.

Folytatjuk…

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére