Menu

A Pókember és a póker

Főoldal >> Blog >> Tobey Maguire – Család, szerencsejáték és karrier

Tobey Maguire és a szerencsejáték – nem a legjobb párosítás

Tobey Maguire volt és marad is a legjobb Pókember, nem baj, ha Ti nem így gondoljátok, ez a mi véleményünk. Sajnos mostanában nem túl sokat látjuk a vásznon, legalábbis nem olyan gyakran, mint korábban. Tobey-nak azonban nem csak ezt az oldalát láthatta a világ. Sokan még mindig a szerencsejátékos hírnevéről és a kaszinókban vagy a pókerasztalnál elszenvedett veszteségeiről beszélnek. A következő bekezdésekben inkább a pókerről és a szerencsejátékról fogunk beszélni, de kezdjük egy kis összefoglalással a színészi karrierjéről.

Tobey Maguire színészi karrierje – Csak röviden

Spider

Ezt a részt rövidre fogjuk, csak a hollywoodi karrierre koncentrálunk. Tobias Vincent Maguire 1975-ben született a kaliforniai Santa Monicában. Színészi karrierje 1989-ben kezdődik, amikor első filmszerepét a „The Wizard” című filmben kapja. Gyerekszínészként, a kilencvenes évek elején van néhány kisebb szerepe tévésorozatokban és reklámokban. Ebben az időszakban Maguire megismeri Leonardo DiCapriot, akivel rendkívül jó barátságot köt, együtt járnak meghallgatásokra és egymást ajánlják híres producereknek.

Tobey színészi karrierje a „A pokol lovasai” és a „Kutyák és macskák” című filmmel vett hatalmas lendületet, ő kölcsönözte a hangját, Lou-nak, a kis beagle kutyusnak. A kékszemű színész számára talán a legnagyobb áttörést 2002 hozta meg, amikor elvállalta Peter Parker – a Marvel Pókemberének szerepét. Tobey még két film erejéig alakította a szuperhőst, mielőtt 2012-ben Andrew Garfield vette át a szerepet A csodálatos Pókemberben.

Maguire a sikeres Marvel-trilóia után még sok szerepet kapott, például „A nagy Gatsby” című filmben DiCaprioval közösen játszanak. Vannak olyan pletykák is, hogy az első Peter Parker, a 2021-ben megjelenő új Pókember-filmben, Tom Holland oldalán jelenik meg. Reméljük így lesz!

Tobey Maguire és a szerencsejáték – Pókerszerelem

Megszokhattuk már, hogy a hírességek mindenféle furcsa dolgot csinálnak unaloműzésből vagy egyszerűen csak azért, mert az anyagi helyzetük alapján megtehetik . Tobey-nak és a szerencsejátéknak van közös múltja, különös tekintettel a pókerre. Rengeteget játszott és rengeteg versenyen vett részt az Államokban, színésztársaival és barátaival. De van egy verseny, ami minden médiában címlapra került.

2011-ben beperelték, és hatalmas összeget követeltek tőle, amelyet 2008-ban nyert egy pókerjátékban. Egy olyan személy ellen játszott ugyanis, aki lopott készpénzt használt tétként. A bírósággal sikerült megegyeznie, de ez a kis történet mély nyomot hagyott, mind színészi, mind pókeres karrierjén.

Milyen pókeres a Pókember?

poker

Biztosan hallottatok már az Elit játszma (Molly’s Game) című filmről, mely az azonos című könyvből készült. Ha még nem, ezt a hiányosságot mielőbb pótoljátok. A történet egy emlékirat, melyben a szerző, Molly Bloom meséli el hírességekkel történt találkozásait és az ehhez kapcsolódó történeteket, melyek a VIP-eknek tartott földalatti pókerjátszmákon estek meg vele. Egytől egyig hihetetlen történetek!

Ha hihetünk Molly-nak, Tobey Maguire nem Pókember, hanem inkább Venom, ha szerencsejátékról van szó. Molly leírása szerint goromba, sőt agresszív, ha vesztésre áll, zavarba hozta a többi játékos előtt, de ami talán a legdurvább, hogy abszurd és megalázó dolgokat kért tőle a borravalóért.

A találgatások szerint, amit már bizonyos helyekről meg is erősítettek, a titokzatos Player X valójában Tobey Maguire. A filmben és a könyvben is sok apró utalás van arra, hogy a színész az underground pókerversenyek kiagyalója, sőt kapcsolata volt Bloommal, akit később dobott.

Tobey Maguire és Houston Curtis

Maguire 2004-ben találkozik a tévés producer Houston Curtissel, akivel hamar összebarátkozik, majd elkezd részt venni Tobey otthoni privát pókerestjein. Akkoriban ugyanis főhősünk kisebb póker partikat rendezett, melyeken részt vett többek között Leo DiCaprio, Ben Affleck, Matt Damon és még sokan mások. Volt felesége a hostess és a pincérnő szerepét töltötte be. Curtis egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy igyekezett nem annyit nyerni, hogy újra meghívják, mivel Tobey nem nagyon szeretett veszíteni. Az összejöveteleket egy ideig Maguire házában tartották, de ennek hamar vége lett, új helyszínt kellett választani, így a játékokra később a Viper Room nevű éjszakai klubban került sor.

Itt kezd érdekes lenni a dolog. Ez ugyanaz a klub, amely a Molly’s Game-ben is szerepel, és ez a tényleges hely, ahol Curtis és Maguire találkozik Bloommal. Houston különböző interjúkban és a könyvében is azt mondja, hogy Molly Bloomnak semmi köze az általa, és Magiure által rendezett underground versenyekhez. Nem ő volt az ötletgazda, sőt így jellemzi Mollyt: „Ő egy egyszerű, gyönyörű figyelemelterelés és pincérnő.”

Tobey Maguire, mint szerencsejáték függő?

A fent leírtakat szem előtt tartva nehéz figyelmen kívül hagyni, hogy Tobey Maguire pókerfüggőséggel küzdhetett. A szerencsejáték függőségnek számos jele és tünete van, többek között a durva, sőt néha őrült viselkedés, valamint az elszántság, hogy minden játékot meg akar nyerni. Itt az ideje, hogy egy nagyon fontos megjegyzést tegyünk hozzá – játsszatok felelősségteljesen! A szerencsejáték függőség komoly betegség, amely sok problémához vezethet. Tégy meg mindent, hogy kontrolláld magad, akár offline kaszinóban, akár online játszol. Még ha ellenőrzött pókeroldalakon játszol is, amelyek engedéllyel rendelkeznek és szigorúan szabályozottak, akkor is felelős játékosnak kell lenned!

Hol van ma Tobey Maguire?

A színész az elmúlt években nagyon visszafogottan viselkedett. Volt néhány kisebb szerepe filmekben, átesett egy váláson, és tulajdonképpen a független filmek felé mozdult el. Maguire színészből producerré változott, rengeteg érdekes film van a portfóliójában és még saját céget is alapított. A producerkedés, a színészkedés és a család mellett Tobey-nak rengeteg hobbija van, és ezen tevékenységek hosszú listája is igen érdekes. Ezek közül kiemelkedik, hogy Maguire megszállott rejtvényfejtő.

Fiatalság, bolondság

Összefoglalva, Tobey Maguire egy híres színész, akinek van tehetsége a szerencsejátékhoz. Évek óta pókerezik, sok győzelmet és néhány vereséget is elkönyvelhetett, ami miatt talán elvesztette a türelmét és kissé durván viselkedett másokkal szemben. Barátai és a sajtó szerint mostanra Maguire már nem szerencsejátékozik, és a magánéletére koncentrál. Úgy látszik egyszer mindenki felnő…

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére