Menu

A profi szerencsejátékosok élete – Betekintés

Főoldal >> Blog >> Lássuk, milyen a profik élete!

Sokszor foglalkoztunk már a blogon híres szerencsejátékosokkal, akiknek egy része csak ezzel keresi a kenyerét. Mindig is kíváncsi voltam arra, hogy mi vesz rá valakit arra, hogy feladja az addigi munkáját és csak a kedvenc játékát űzze? Meg lehet élni belőle? Jól él az, aki csak a szerencsejátékból él? Nem fél attól, hogy egy rossz széria következtében mindent elveszít?

Ma annak járunk utána, hogy élnek a profi szerencsejátékosok. Amennyiben te is hasonló dolgon gondolkozol, semmiképp ne hagyd ki ezt a cikket!

A profi szerencsejátékosok

Szóval, hogy is néz ki egy ilyen fickó? Legtöbben úgy képzelik el, mint egy igazi James Bondot, aki öltönyben lép be a kaszinóba, hogy aztán mindent elnyerjen a háztól. Az igazi profik egyáltalán nem ilyenek. A legtöbben teljesen átlagos férfiak és nők, akik elérték azt, hogy a betevő falatot a kedvenc hobbijukból finanszírozzák. Vannak persze, akik tovább mentek és híresek lettek a teljesítményüknek köszönhetően, de ők vannak kisebbségben.

A legtöbb profi inkább a casino online preferálja, de van, aki ennél földhözragadtabb és a hagyományos játékot részesíti előnyben. Rengetegen gondolják azt, hogy a szerencsejáték – ahogy a neve is mondja – csak a szerencsére alapoz, így lehetetlen profivá válni. Pedig ez nem így van. Azonban, ha egyszer profivá válsz, a játék átlényegül. Ez lesz a hivatásod, amit jól kell csinálnod, ha el akarod érni a céljaidat, innentől kezdve pedig veszít a játék az élvezeti értékéből.

A legjobb választások

PókerNagyon egyszerű válaszolni arra, hogy melyik a legjobb játék, amiben profivá válhat az ember. Nem tudsz karriert csinálni egy RNG-s nyerőgéppel, szóval azok a játékok játszanak, ahol szükség van a készségeinkre is. Ahhoz, hogy valaki profivá váljon rengeteg számolgatás, gyakorlás és kutatás szükséges. Na meg persze egy megfelelő kezdőtőke, ami által több lehetőségünk van gyakorolni és fejleszteni saját magunkat.

A legtöbb profi szerencsejátékos ugyanúgy napi nyolc órát vagy többet gubbaszt a számítógép előtt, mint egy „átlagos” fickó, főként kutat, tanul, olvas és mindent megtesz azért, hogy még jobbá váljon. Aztán pedig eljön az idő, a tettek mezejére kell lépni és a tanultakat átültetni a gyakorlatba. Ez az, ahol sokan feladják, a kezdeti lelkesedés az első kudarcok után elhitetik sokakkal, hogy ez mégsem lehetséges.

Van egy barátom, aki anno úgy döntött, profi pókerjátékossá szeretne válni. Sokáig nem is láttuk, annyira belemerült a Texas Hold’Em tanulmányozásába, majd freerollokból felépítette a kezdő bankrollját és belevágott. Ennek már lassan több mint tíz éve, a barátom pedig azóta is pókerből keresi a kenyerét. Nem is rosszul. És le a kalappal előtte, amiért volt kitartása minden apró részletet megtanulni, és a kezdeti nehézségek után sem állt meg.

Profi pókeresnek lenni áldozatokkal jár, egyáltalán nem úgy kell ezt elképzelni, mint a WSOP-n látott nagyágyúk életét. Azzal, hogy valaki kitanulja a szakma fortélyait elérhet egy átlagon felüli életet, tud venni egy lakást vagy házat magának és tisztességes életet tud kínálni a családjának. De nehogy azt gondold, hogy a profi pókeresek mindannyian a jakuzziban számolják a nagy köteg pénzt. Szó sincs erről.Dan Bilzerian

Azok, akik akár a blackjackből, akár a pókerből élnek rengetegen sikeresek az üzleti életben. Példának okáért említsük meg Edward Thorpe-ot, aki miután kifejlesztette a kártyaszámlálás művészetét átnyergelt a tőzsde világába és nagyon sikeres karriert futott be ott is.

Vannak-e csalók a profi szerencsejátékosok között?

Persze, hogy vannak, főleg a sportfogadás világából hullanak ki a csontvázak, a bunda mindig is része volt a sportnak, és bár nagyon kifinomult védelemmel rendelkeznek a fogadóirodák, mindent nem lehet kivédeni.

Az online póker rendszerét is kijátszották már, de nagyon sokan buktak le. Számtalan sztori olvasható az interneten – és amúgy nálunk is – arról, hogy trükköztek a csalók, de az esetek többségében végül lebuknak.

Milyen a jó szerencsejátékos?

Az első és legfontosabb szabály, hogy mindig tudni kell higgadtnak maradni. Sosem lesz sikeres az, aki képtelen kordában tartani az érzéseit, és nem tud reálisan gondolkozni. Rengetegen egyfajta vállalkozásként állnak a dologhoz, szigorú kockázatkezelési stratégiát követnek, amitől nem térnek el. Ezenkívül fontos, hogy jól kezeljék a nyomást és jó elemző készségekkel rendelkezzen.

Végszó

Nem tudni, hogy a világon hány ilyen professzionális szerencsejátékos létezik, arról sincs túl sok információ, hogy Magyarországon mennyi van belőlük. Nagy valószínűséggel kishazánkban nincsenek annyira sokan, ahogy említettem, nagyon sokan nem tartanak ki a saját elhatározásuk mellett, de az is lehet, hogy nem annyira jók, hogy profivá váljanak és ezt ők is belátják. Az viszont biztos, hogy aki valaha erre adja a fejét, az készüljön fel rengeteg nehéz estére, mert nem úgy működnek a dolgok, mint a filmekben. Ehhez rengeteg kitartásra, munkára és persze tehetségre van szükség.

Amennyiben ti kipróbálnátok magatok a kaszinók világában, akkor nézzetek szét az oldalunkon található megbízható kaszinók között.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére