Menu

A szerencsejáték árnyoldala – Botrányok és csalók

Főoldal >> Blog >> A kaszinók világának híres csalói

A kaszinók világa hosszú ideje a szerencsevadászok legfőbb vadászterülete. De néha a játékosok egy része megpróbálja a szerencsét kivonni az egyenletből, és nem tisztességes előnyhöz juttatni saját magukat a meggazdagodás reményében. A világ összes kaszinójában tudnának mesélni arról, hogy milyen különféle módszerekhez folyamodtak az emberek, amelyek túlmennek a szabályosság határain. Persze, egy ideig lehet, hogy szerencséjük van, de elég egyetlen kis baki, hogy a kártyavár romba dőljön. Akkor pedig nem pénzzel sétál el az illető, hanem üres kézzel… És legtöbbször a börtönbe.

1.: A nyerőgépes

Saját készítésű szerkezetek segítségével sikerült „meghackelni” a nyerőgépeket Tommy Glenn Carmichaelnek, akinek így milliókat sikerült lopnia a különböző kaszinókból.

Nagyon egyszerű, bárki által elkészíthető eszközöket használt és majdnem két évtizeden keresztül lopta meg a kaszinókat, ahová betért. A pénz, amit ezzel szerzett több millió dollárban mérhető.

Az egyik eszköz egy sima kis drót volt, amit a nyerőgépbe dugott meg, és ezzel zavarta össze a masinát. Ahogy azonban fejlődött a technika, úgy kellett tartania a lépést Carmichaelnek, így az új eszközével ismét nyerő tudott maradni.

2001-ben egy FBI nyomozás alkalmával bukott meg és ahhoz képest, mennyit lopott olcsón megúszta: Alig egy év letöltendő, 3 évre felfüggesztve. És persze soha az életben nem teheti be a lábát egyetlen kaszinóba sem.

2.: A kártyaszámoló banda

MIT Blackjack TeamLáttátok a 2008-ban készült 21 – Las Vegas ostroma című filmet? Ha nem, bátran ajánlom, ebben a listában pedig számos remek, kaszinó vagy szerencsejáték-központú filmet találhattok.

Visszakanyarodva: Az 1970-es években egy csapat diák az MIT-ről kitanulta a kártyászámolás „művészetét” és egy kidolgozott taktikát, szisztémát követve kifosztották a kaszinókat. Kifosztás alatt pedig azt értem, hogy több millió dollárt kerestek ezzel. Az MIT Blackjack Team vezére egy Bill Kaplan nevű fickó volt, aki egymaga állítólag több mint 10 millió dollárt szedett össze.

A kaszinók aztán persze rájöttek – mert előbb utóbb mindig kiderül a turpisság – és elkezdték kitiltani a csapat tagjait a kaszinókból. Páran ugyan még folytatták a játékot, de az MIT Blackjack Team hivatalosan 1993-ban feloszlott.

3.: Egy újabb nyerőgépes

A 90-es évek elején egy Ron Harris nevű mérnök egy csalás elleni szoftvert készített a nevadai szerencsejáték felügyelet részére. Azonban titokban készített egy kódot, amely aktiválta a jackpot kifizetéseket, ha egy bizonyos sorrendben dobjuk be az érméket.

Harris 30 gép esetén alkalmazta a kis cheat kódot, nyereménye pedig így több százezer dollárra rúgott. Végül Harris egyik bűntársa bukott meg Atlantic Cityben, aki köpött, így Harris is börtönben végezte. Hét évet kapott.

Nyerőgépek

4.: A szemfüles

John Kane egy véletlennek köszönhette, hogy végül csalóvá vált. Bár ezt igazából sosem tudták bebizonyítani. Videopokeren játszott, amikor észrevett egy hibát, miszerint anélkül ülhetett órákon keresztül a gép előtt és játszhatott, hogy biztosan nem veszített semmit sem. Miután rájött a titok nyitjára, rengeteg pénzt nyert és Andre Nestorral, egy jóbarátjával együtt kegyetlenül kihasználták a játék bakiját.

Végül letartóztatták mindkettejüket, de szabadon távozhattak, miután nem találtak bizonyítékot az „összeesküvésre”. Kane ügyvédje úgy nyilatkozott, védence csak annyit tett, hogy megnyomott egy gombot. Azt a gombot pedig joga volt megnyomni.

Ezzel mondjuk nehéz vitatkozni.

5.: A kámfor

John BrennanVégül álljon itt egy máig megoldatlan ügy, ami már majd harminc éve foglalkoztatja az embereket: Hová tűnt John Brennan?

John Brennan egy las vegasi kaszinó alkalmazottjaként tüntetett el fél millió dollárt, vele együtt pedig saját magát is.

Brennan önként jelentkezett túlórázni, a meló pedig – hogy, hogy nem – pénzszámlálás volt, a bevételt kellett összeszámolni.

Az eltűnésről nem tudni sokat. Brennan egyszer csak kisétált egy táskával a kezében, és soha többé nem látták. Ami az egészben a legfurcsább, hogy egyetlen kamera sem vette fel, senkinek fogalma sincs, mi történt pontosan.

Bár elfogató parancsot adtak ki ellene, John Brennan szőrén-szálán eltűnt.

Lehetne még egy ilyen listát írni, hiszen a csalóknak se szeri-se száma. Hamarosan talán egy második résszel jelentkezem!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére