Menu

A szerencsejátékos élet másik oldala – Előnyök és hátrányok

Főoldal >> Blog >> A krupié-szakma előnyei és hátrányai

Mi lenne, ha azt mondanám, van lehetőséged naponta órákon át játszani a kedvenc kaszinódban? Mi lenne ha azt mondanám, hogy a játék során sosem veszítenél? Mi lenne, ha azt mondanám, hogy ezért még pénzt is kapnál?

Igen, ebben a cikkben arról lesz szó, hogy milyen egy krupié élete. Nem is maga az élet, hanem a munka milyensége. Milyen előnyei vannak? Vannak-e hátrányai? Higgyétek el, minden szakmának megvan a szépsége és az árnyoldala is. Vágjunk is bele.

A krupiék

Ők a kaszinók téglái, ők a habarcs, amely összefogja ezt az elképesztően komplex bizniszt. Talán te – mint a szerencsejáték kedvelője – azt gondolod, hogy áloméletet élnek. Amikor a ház nyer és ők mosolyogva veszik el a pénzt felmerül az emberben: Ez nem is munka. Ez szórakozás a javából.

De vajon elég egy jó krupié számára, ha csinos, jól néz ki és tud bánni a kártyával?

Milyen képességekkel rendelkezik egy jó krupié?

Így könnyű...Egy osztónak a kaszinókban mindig, minden esetben barátságosnak és udvariasnak kell lennie, méghozzá amiatt, hogy a játékos egyből ellazuljon és kényelmesen, jól érezze magát. Ugyanolyan komoly elkötelezettséget kíván meg ez a munka, mint bármelyik másik a világon. Jól kell kezelnie a stresszt, emellett nem árt, ha éles eszű emberről van szó. Az sem árt, ha a barátságos személyiség mellett képes beszélgetni a játékosokkal és hallgatni, amikor erre van szükség. Egy introvertált személyiség nem eszik meg sok sót ebben a szakmában. Ó, és igen. Nézz ki jól. Ez is elég fontos…

Ha pedig egy ilyen osztóval kerülsz szembe, jól érzed magad és még győzelemhez is segít, az a minimum, hogy adsz neki egy kis borravalót.

A krupiék típusai

Jó, ez így egy picit személytelennek tűnik, de igen, különböző típusú krupiék vannak. És itt most nem arra gondolok, hogy valaki a blackjackre „szakosodott”. Persze, ilyen is van, de sok krupié multifunkciós, azaz bárhová megy, bármit irányít, ahhoz ért.

Krupiék az online kaszinókban

Az egyik legszórakoztatóbb az online kaszinóknál, hogy nem csak egy gép irányíthatja a játékot, hanem van lehetőség olyan játékokkal játszani, ahol valódi, hús-vér krupié ül veled szemben. Vagyis a monitorod képernyőjén. Vonzó lányok és fiúk, akik azért vannak ott, hogy téged segítsenek és közben lehetőség szerint szórakoztassanak. Chaten keresztül ugyanúgy interakcióba léphetsz velük, mintha tényleg ott ülne egy méterre tőled. Ezeknek az osztóknak nem kell nagyon fújni a matekot, hiszen az ott levő rendszer mindent intéz helyettük. Nekik inkább a külsejük és a személyiségük fontos.

Krupiék a hajókon

Így könnyű...Az egyik legjobban fizetett meló ebben az iparágban. Rengeteg előnye van, ha valaki egy folyami hajón, vagy még jobb, tenger vagy óceánjárón kap munkát. A pénz az egyik előny, ez nem is kérdés. Emellett van lehetőség bejárni a világot, olyan helyekre eljutni, ahová egyébként nem biztos, hogy összejönne. Leginkább azoknak a fiataloknak ajánlom, akik szeretnének bulizni, új barátokat megismerni és pénzt gyűjteni egy jobb élethez. Viszont, ha párkapcsolatban élsz, és egyedül mennél. Ne tedd. Tényleg, higgy nekem.

A munka előnyei

Összegezzük a meló legjobb részeit:

Akár a nulláról is kezdhetsz és elég szép karriert lehet befutni, amennyiben elég kitartó vagy és jól is csinálod.

Nagyon csinos borravalót lehet összeszedni az amúgy sem rossz fizetés mellé. A hozzáállásod nagyban befolyásolja a borravaló mennyiségét, így nagyjából rajtad is múlik, mennyit keresel. Ezt pedig sok munkahely nem tudja biztosítani.

Az éjszakai baglyoknak különösen ajánlott, azoknak, akik szeretnek fent lenni éjszaka és nem szeretnek korán kelni.

Jó, izgalmas helyen dolgozol, olyan helyen, ahol sosem lehet unatkozni és mindig van miről beszélni. Már ez jobban megéri, mint egy irodában ülni, nem igaz?

És végül, ha komolyan ilyen karrierben gondolkozol és elkötelezett vagy, bejárhatod a világot. És nem csak a hajós munkára gondolok, a világ minden táján keresnek jó krupiékat. Miért ne mernél nagyot álmodni?

A munka hátrányai

Hát, törvényszerű, hogy vannak hátrányok is, amelyeket ugyanúgy meg kell említeni, az éremnek is két oldala van. Habár lehet, hogy amit én hátrányként írok meg, az a számodra előny, mások vagyunk.

Bár a fizetésről azt mondtam, elég jó, ehhez egy bizonyos időnek el kell telnie. Kezdésnek a ranglétra alján vagy és ilyenkor a keresett összeg nem túl sok. Persze, ilyenkor is lehet számítani a borravalóra.

A képzés nem olcsó. Mert szükség van képzésre, amit a legtöbb esetben neked kell állnod. Vannak persze remek iskolák itt, Magyarországon is. Ők mindent megtanítanak, ami kell, ráadásul gyakorlati helyekre is be tudnak szerezni. Onnan pedig már sínen vagy!

Tudni kell koncentrálni. Egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy eltereljék a figyelmed, hogy elbambulj. Ebben a munkában ez az egyik legnagyobb cink, amit tehetsz.

Tudni kell kezelni az embereket. Nőként jellemző a flörtölés, amivel nincs is probléma, a munka részét képezi. Viszont az ilyen esetek eldurvulhatnak, így tudni kell helyesen kezelni az efféle helyzeteket. Egy boldogtalan játékos agresszívvé válhat, akár fizikai bántalmazásra is sor kerülhet. Igen, ott vannak a biztonsági őrök, de egy krupiénak tudnia kell megvédenie magát.

Végül: A folyamatos közelség a játékokhoz rásegíthet az arra hajlamos embereknél, hogy függővé váljanak. Ahhoz pedig nem kell mit hozzáfűzni.

Nagyjából összeszedtem azokat a dolgokat, amiket mérlegelni kell, mielőtt belevágsz ebbe a szép, izgalmas és nagy elkötelezettséget igénylő munkába. Hamar ki fog derülni, hogy neked való-e vagy sem.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére