Menu

A Top 10 szerencsejátékos, aki börtönbe került – I. rész

Főoldal >> Blog >> Börtönviselt szerencsejátékosok – I. rész

A legtöbb szerencsejátékos karrierje elején egy sima, hétköznapi emberként vág bele a kalandba és a sikerei vagy sikertelensége ellenére sima, hétköznapi emberként zárják azt. Ha viszont elszalad velünk a ló, akkor nem csak a pókerasztalnál leszünk felelőtlenek, hanem a való életben is. Az alább felsorolt játékosok az ékes példái ennek. Mindegyikük a nagy lóvéra hajtott, ezért pedig néha olyan dolgokat tettek, amit nem lett volna szabad. Olvasd el, kik és miért kerültek börtönbe!

Billy Walters

Billy Walters egy igazi legenda a sportfogadásban. A jelenleg 73 éves játékos olyannyira sikeres volt szakmájában, hogy több fogadóiroda is hozzá igazította a felkínált oddsokat. Walters degeszre kereste magát a sportfogadással, ám az étvágya és kapzsisága csak nőtt és nőtt. 2017-ben bennfentes kereskedelem miatt ítélték börtönbüntetésre, amelyet még abban az évben megkezdett Floridában.

Pedig az úriember vagyona tényleg több száz millió dollárra rúgott, több mint hét háza van világszerte, autókereskedései, golfpályái… Az élete sínen volt. Walterst idén májusban engedték ki a börtönből, tekintettel voltak a korára, arra, hogy büntetése felét már leülte, illetve közrejátszott a koronavírus-járvány is a szabadon bocsátásához.

Mike Matusow

Mike MatusowA „Száj” becenévre hallgató Matusow (angolul The Mouth), remek pókerjátékosoként lett ismert, nagytétes asztaloknál is helytállt becsülettel, vagyona neki is kimagaslóan magas, de volt az öreg Mike-nak egy nagy hibája: Drogfüggő volt.

A drog miatt is került börtönbe, ugyanis elfogták egy rahedli kokainnal, amely állítása szerint egy barátjáé, neki kellett eladnia. Csakhogy az állítólagos barát egy beépített DEA-ügynök volt. Mike Matusownak 2000 óta voltak drogproblémái.

Akkor ugyanis egy Stud-versenyen vett részt és nagyon jól állt. Azonban elbizakodott lett, így a zseton nagy része odalett. Mike végül emiatt csak a 7. helyen végzett, nyereménye így 10.000 dollár lett. Mike aznap este bevett pár extasyt, hogy enyhítsen a fájdalmán. Ezt követően zsinórban harminc órán keresztül folytatta a játékot.

Ekkorra datálható a függősége kezdte, Matusow pedig ezt követően átállt a kokainra. Amikor tiszta volt, akkor sem a legjobb társasággal lógott. Végül a büntetését 6 hónapra csökkentették. A börtönön belül sem hagyott fel a szerencsejátékkal, ott a sportfogadás vált a szenvedélyévé, azonban 200.000 dollárt sikerült elherdálnia.

Shawn Sheikhan

Az eddig felsorolt két elítélt bűnöző semmi az iráni Shawn Sheikhanhoz képest. „Karrierjét” 1995-ben kezdte, amikor is elítélték kiskorúak molesztálása miatt. 16 és 17 éves áldozatai miatt 9 hónapot kapott, szabadulása után pedig regisztrálták, mint erőszaktevőt.

Később (iráni gyökerei miatt) ki akarták toloncolni az országból, ez végül egy adminisztrációs hiba miatt meghiúsult. Ha sikerült volna, akkor nem ölte volna meg azt a 91 éves asszonyt, akivel karambolozott 2009-ben. Hiába vezetett túl gyorsan a hírek szerint, hiába halt meg a másik kocsiban utazó utas, megúszta…

Ted Forrest

Ted Forrest - Előtte - utánaTed Forrest ismerős lehet azoknak, akik követték a WSOP versenyeket. Forrest egy elképesztően furcsa és irreálisnak tűnő fogadást kötött Mike Matusow-val: Le fog fogyni kevesebb mint két hónap alatt 62 kg alá. Akkori testsúlya 83 kg volt, így Matusow állta a fogadást, úgy gondolta, hogy lehetetlen ezt megtenni. Tévedett. A tét pedig nem volt kicsi: 2 millió dollár.

Amikor két hónappal később a Rio kaszinóban megtörtént a mérlegelés, Matusow majdnem elájult és közölte, hogy nem tudja ezt a pénzt kifizetni Forrest számára. Végül sikerült megegyezniük, 1 millió dollárt azonnal kifizetett, a maradékot pedig 18 év alatt fogja letörleszteni… Hihetetlen, mikre nem képesek az emberek.

Forrest egyébként csalás miatt került a vádlottak padjára, 2016-ban ítélték el őt kétrendbeli csalás miatt.

Dragan Kostic

Kostic is egy buta hiba (vagy inkább egy oltári nagy ostobaság) miatt került sittre. Macedóniában született, de felnőttként Spanyolországban élt. Az EPT barcelonai döntőjében második helyezést ért el, amivel 532.000 eurót tehetett zsebre. Ennek egy részét (228 ezer eurót) be kellett volna fizetni az államkasszába, de Kostic nem tette ezt meg. Az adóhatóság perre vitte a dolgot, és bár Kostic először azt mondta, nem tudott arról, hogy adót kell fizetni a nyereménye után, majd azt állította, hogy a könyvelője hibázott ekkorát, végül elítélték és 18 hónap börtönre ítélték, amelyet 2017 végén kezdett el letölteni.

Az első öt játékoson túl vagyunk, a holnapi második részben még öt bűnözőt fogok hozni nektek!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére