Menu

A Top 10 szerencsejátékos, aki börtönbe került – II. rész

Főoldal >> Blog >> Börtönviselt szerencsejátékosok – II. rész

A tegnapi napon már belevágtunk és összeszedtünk számotokra öt olyan szerencsejátékost, akik kisebb vagy nagyobb stiklik miatt börtönbe kerültek hosszabb vagy rövidebb időre. Van, aki több mindent megúszott, van, aki egy ostoba hiba (vagy felelőtlenség) miatt került rács mögé, de végül mindenkit utolért a sors.

Folytassuk a sorozatot, még öt fickót hoztam nektek, akik hasonlóan végezték.

Christian Lusardi

Christian LusardiMr. Lusardi a remek példa arra, hogy mekkora idiótaságot lehet elkövetni a nagy pénz reményében. Nem volt egy nagy játékos, nem volt nyerő játékos, mégis az újságok címlapjára került. Szeretett volna hamis zsetonokkal manipulálni egy versenyt, a Borgata Winter Poker Opent. A fődíj 2 millió dollár volt, Lusardi pedig remekül menetelt, aztán hirtelen leállították a játékot. Kiderült ugyanis, hogy a hotelban, ahol az úriember megszállt a hamis zsetonokat lehúzta a wc-n, ami nagy károkat okozott a szállodának és így Lusardi lebukásához is ez vezetett. Christian Lusardi beismerte bűnösségét és bár 15 éves börtönbüntetésre számíthatott, de ezt lecsökkentették 5 évre. Később 7 hónap után szabadon távozhatott, miután beismerő vallomást tett és megfizette az okozott kárt.

Tony O’Reilly

Mr. O’Reilly nem mondható profi szerencsejátékosnak, de a szerencsejáték miatt került börtönbe. Carlow város postáján dolgozott és az akkor 37 esztendős férfi súlyos szerencsejáték-függőségben szenvedett. Csak erről nem nagyon tudott senki. Ahogy arról sem, hogy Tony a játékhoz a postahivatalba érkező pénzt használja. 2010 áprilisában kezdett bele a lopásba, akkor 8.000 eurót sikerült kicsempésznie, ez a 2010-es év végére 290.000 euró lett. És hogy hogyan csinálta? Okosan (bár, ha a végkifejletet nézzük, mégsem volt annyira okos…)! 50 eurós pénzjegyeket távolított el az 50.000 eurót tartalmazó csomag közepéből egy kis csipesszel. Nem rossz, de mégis börtönben kötött ki.

Bryan Micon

Az Egyesült Államokban a mai napig vannak olyan államok, ahol a szerencsejátékot tiltják vagy nagyon szigorú szabályokhoz kötik. Legyen az online vagy hagyományos kaszinó. Ha pedig valaki itt indít saját póker website-ot, az könnyen ráfázhat. Így járt Bryan Micon is, aki Nevada államban indította el engedély nélküli, BitCoin-kaszinóját, a SealsWitchClub-ot. 2015 februárjában az oldalt leállították, Micon pedig elmenekült Antiguába. Később, 2015 áprilisában visszatért és Adam Lexalt legfőbb ügyész bíróság elé is állította őt. 10 éves börtönbüntetéssel nézett szembe, de végül megúszta egy komoly, 25.000 dolláros pénzbírsággal. Úgy érzik, a jog vele akart példát statuálni, hogy más játékosoknak eszébe se jusson hasonló cselekedet.

Ernie Scherer

Ernie SchererEzen a listán eddig kisstílű bűnözők kaptak helyet Ernie Schererhez képest, mert az ő tetténél gyomorforgatóbbat nem sokan láttak vagy hallottak. Minden azzal kezdődött, hogy Scherer profi pókerjátékossá vált és jól is ment neki a játék. Szeretett volna egy új házat vásárolni, azonban a bank nem adott neki kölcsönt, így édesapját kérte meg, hogy adjon neki és ő apránként visszafizeti. Kapott is 600.000 dollárt a szüleitől, a gondok ezután kezdődtek. Scherer szerencséje ugyanis megfordult, így nem tudta fizetni a törlesztő részletet, valamint szerencsejáték-adósságot is felhalmozott, összesen több mint 700.000 dollár értékben.

Hogy a sztorit megértsétek, tudnotok kell azt is, hogy hihetetlen örökség várt rá, ha szülei távoznának. Ez sajnos meg is történt, gyilkosság áldozatai lettek. És gondolom, már kitaláltátok, ki volt a tettes. Scherer hiába próbált hamis alibit gyártani magának, volt 17 óra, amivel nem tudott elszámolni és ami gyanús lett a rendőrségnek. Ezenkívül a tetthelyen találtak egy cipőnyomot, ami nagyobb volt Scherer cipőjénél, de a rendőrség úgy gondolta: Túlságosan tökéletes ez a lenyomat, itt valami nem stimmel.

Végül 2009-ben letartóztatták, 2011-ben pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, Ernie Scherer sosem lesz szabad ember. Nem mondom, hogy sajnálom…

Darren Woods

A következő történet ismerős lehet számotokra, nem Darren Woods az első, aki megcsinálta és nem is az utolsó. 2007 és 2011 között volt aktív játékos, online pókerrel kereste a kenyerét. 2011-ben megnyert egy WSOP versenyt, több mint 200.000 dollár ütötte a markát. Csakhogy valami nem stimmelt. És rá is jöttek, hogy micsoda. És arra is, hogy nem ez a verseny volt az egyedüli, amin Darren csalt. Woods és gyakorlatilag az egész családja hamis fiókokat használt, kvázi egy egész hálózatot üzemeltetett, így tudta manipulálni a versenyt. Végül 15 hónapos börtönbüntetésre ítélték és majd 1 millió fontot kellett kárpótlásként fizetnie azoknak, akiket megkárosított az évek során.

Szerencsejáték a börtönökben

Furcsán hangzik? Pedig nem az. Egy börtönben (csak hallottam, hála Istennek) borzalmasan lassan telik az idő, szinte csak vánszorog. Nem is csoda, hogy sokan a gyúrásba, a tanulásba vetik bele magukat. És van, aki a szerencsejátékba. Persze, azért ezt nem lehet teljesen legálisnak venni, nincs az a börtön, amely ezt engedélyezné a raboknak. Egy volt, a nevadai állami börtön, ahol 1932 és 1967 között a rabok játszhattak és a beszámolók alapján pozitív hatást váltott ki belőlük.

Manapság viszont az erőszak is helyet kap ilyenkor, elvégre… Egy börtönről beszélünk.

Végszó

Ahogy láthatjátok, nem csak a profik, az egyszeri halandók is rossz útra térhetnek. Mindannyian hibázunk, mindannyian emberek vagyunk. Azonban nem mindegy az, hogy ki hogyan éli meg a sikertelenséget. Rossz útra téved-e vagy tanul belőle. Az itt olvasható emberek nem tanultak, rossz útra tértek és rá is fáztak. Mi ne kövessük el ezt a hibát.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére