Menu

A világ legjobb kaszinós éttermei – I. rész

Főoldal >> Blog >> A tíz legjobb kaszinó-étterem

Hát, ismét bezárják az országot. Tudom, hogy ez megint rosszul érint mindenkit, higgyétek el, én sem érzem magam a legjobban, de most már talán hamarosan visszatérhet az élet a normál kerékvágásba. Én legalábbis nagyon bízom benne, hogy nyáron már megihatok egy kávét egy teraszon, sörözhetek a barátaimmal, és elmehetek nyaralni. Valahová. Bárhová…

Most egy virtuális utazásra invitállak benneteket, és nem azért, hogy a szíveteket fájdítsam, épp ellenkezőleg. Szeretném, ha csak egy pillanatra is, de kiszakadnánk ebből a monoton, szürke időszakból.

Olyan éttermeket fogok bemutatni nektek, amelyek kaszinókban találhatók. Ezeknek persze se szeri-se száma, de az itt bemutatott tíz étterem különleges minőséget képvisel. Ha majd egyszer eljutunk odáig, hogy utazhassunk normális keretek, normális körülmények között, akkor mindenképp javaslom, hogy látogassatok el ezekbe. Nekem is ez a tervem. A fenébe is, ha újra utazhatok, be akarom járni az egész világot. Eleget ültünk itthon…

1.: Top of the World – The Strat (Las Vegas)

Top of the World - Las VegasA világ tetején, ezt jelenti annak az étteremnek a neve, amellyel megkezdjük utazásunkat. Maga a kaszinó 1996-ban nyitotta meg a kapuit, és azóta is köszöni szépen, jól van. Eredetileg 550 méternél is magasabbra tervezték, de ez az ötlet meghiúsult, nem adták meg a bővítésre az engedélyt. Így végül mai magassága a 350 métert éri el. Tökéletes kilátás nyílik a városra, a fényűző kaszinókra és a nyüzsgő városra.

Nem mellesleg nem kell körbejárni az egész éttermet, hogy körbenézzünk, ugyanis az étterem 360 fokos fordulatot tesz nyolcvan percenként…

Az étterem több rangos díjat is elnyert az ételeinek és a kiváló minőségű borainak köszönhetően. Leginkább a halakról, tengeri herkentyűkről ismert, van itt rák, kaviár, homár, de természetesen azok is megtalálhatják a kedvükre valót, akik nem a tenger gyümölcseinek szerelmesei.

Az ide látogatók leginkább a körkörös mozgást, a megfigyelőállomást dicsérik, valamint az sem mindennapos, ha az ebéd mellett valaki kiugrik melletted az ablakon, ugyanis van lehetőség bungee jumpingra is.

A hotelben egyébként több mint 2000 szoba áll rendelkezésre, aki megteheti, ne hagyja ki!

2.: Guy Savoy – Ceasar’s Palace (Las Vegas)

Maradunk a bűn városában, ne kelljen már annyit utazni… A Guy Savoy az értékelők szerint a világ legjobb fine dining éttermei közé tartozik, ahol olyan élményben lehet részed, mint még soha, sehol. Ezek nem az én szavaim, ezt egy ételkritikus weboldal állította még 2020. elején.

Nem meglepő, hogy ennyire dicsérik, a névadó tulajdonos, Guy Savoy egy három Michelin-csillaggal rendelkező séf, akinek a világ minden táján vannak éttermei. Legutóbbi hír vele kapcsolatban, hogy a koronavírus-járvány miatt Párizsban ő is beállt azon éttermek sorába, akik házhozszállítással próbálják fenntartani magukat.

Az á la carte menü hódította el több ember szívét, és egy ilyen elegáns kaszinóhoz ilyen elegáns étterem dukál. Elég csak felnéznetek a honlapjukra, és ti is meglátjátok az elképesztő enteriőr micsoda tudással párosul.

3.: Bobby Flay steak – The Borgata Hotel (Atlantic City)

A Borgata többször került említésre már a cikkeim között, most épp ezzel a fantasztikus és különleges étteremmel tűnik fel. Egy hagyományos steakhouse – egy kis csavarral. Nagyjából így lehetne összefoglalni. Itt is elképesztő bor közül választhatunk, de a koktél kínálatuk is megér egy misét. Az ételek között a (Tripadvisor véleményezése alapján) a bárány a legnépszerűbb, valamint steakhouse-hoz méltón a Philadelphia-steak.

Talán első hallásra kilóg az eddigiek közül, de higgyetek nekem. Nem lóg ki. Pont itt a helye.

4.: Robuchon au Dome – Grand Lisboa (Makaó)

Irány Ázsia, és irány a szerencsejáték fellegvára: Makaó. Külön cikkben foglalkoztunk anno az itteni kaszinókkal, a legnagyobb profitot termelő helyek között pedig szerepet kapott a Grand Lisboa is. Ezen belül található ez a kifogástalan étterem, amely természetesen Michelin-csillaggal (összesen hárommal) is rendelkezik, a borválaszték pedig több mint tízezer borból áll. Kétségkívül az egyik legfényűzőbb hely, nem csak Ázsiában, de az egész világon. És nem csak ezt, hanem magát a gasztronómiai élményt is dicsérni kell.

Alapítója az a Joel Robuchon, aki 2018. óta már nincs köztünk, de öröksége tovább él ezekben az éttermekben. Merthogy Európában hét, Ázsiában tizenhárom, Észak-Amerikában hat étterem viseli az ő nevét. Kivéve a Yoshit, ott nem került be a Robuchon név…

5.: Wing Lei Palace – Wynn Palace (Makaó)

Furcsa lenne egy lista a legjobb éttermekről, amin nem szerepel olyan, ahol a hagyományos kínai ételek felturbózott verziói ne lennének. A Wing Lei Palace a Wynn Palace-ban található meg, ez szintén szerepel azon cikkünkben, amiben a legdrágább kaszinókról írunk.

Performance Lake

A kínai fine dining talán elsőre kissé furcsán hat, de panasz nem igazán érkezett még a helyre. Nem is csoda, az étlap folyamatosan megújul, telis tele szezonális ajánlatokkal, maga a környezet pedig csodálatos. Ugyanis a vacsoránk elfogyasztása közben ráláthatunk a hotel előtt található Performance Lake-re, ezáltal téve különlegessé az estét.

Képzeld el a kedvenc kínai éttermed, az ízorgiát szorozd meg tízzel, és azt még emeld négyzetre. Nagyjából megkapod, hogy gasztronómia terén mit nyújt a Wing Lei Palace.

Ennyi lett volna az első rész, mikor végzek ennek a cikknek az írásával közelítünk ahhoz, hogy az óra delet üssön, nem is csoda, hogy megéheztem… A különleges éttermek listáját hétfőn folytatjuk, remélem, élveztétek ezt a kis összeállítást! Jó hétvégét!

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére