Menu

A világ legnagyobb rulett nyertesei

Főoldal >> Blog >> A legnépszerűbb és legősibb kaszinó játék

Úgy gondolom a rulettet, mint szerencsejátékot nem kell senkinek bemutatnom. Egyértelműen a szerencsére bízzuk magunkat, és talán éppen ezért annyira izgalmas az egész, és ezért lehet az is, hogy rengeteg ember kedveli a világon. Csak az nyerhet, akit Fortuna istennő a kegyeibe fogad, és higgyétek el, vannak is jó páran. Most, hogy így körül írtam, elmondhatom, hogy a mai témánk azok az emberek lesznek, akikre rámosolygott a szerencse, és az utolsó pillanatban az a bizonyos golyó, azon a bizonyos keréken a lehető legjobb helyre pattant. Jöjjenek minden idők legnagyobb rulett nyertesei.

Kezdjük egy kis történelemmel. Sok történész úgy véli, hogy azt a rulett játékot, amit mi is ismerünk, egy Blaise Pascal nevű úriember vezette be a köztudatba, aki egy matematikus, fizikus, feltaláló, filozófus, író, és teológus volt egyben. A 18. századbeli Franciaországban járunk, és a rulett végső formája az 1720-ban feltalált játékkerék, és az olasz Biribi játék keveréke volt. A mai rulett tehát, a 18. században jelent meg Franciaországban.

Minden idők legnagyobb nyertesei

Most már rá is térhetünk a lényegre. Összeállítottunk egy listát a történelem hat legnagyobb rulett nyerteséről. Olvassátok el a történeteket, és a végén megegyezhetünk abban, hogy ezek az emberek hihetetlenül szerencsések voltak. Jöjjön hát a TOP 6.

Charles Wells – Az ember, aki kifosztotta Monte Carlót

Charles Wells egy feltaláló, és kispályás csaló volt, aki feltételezhetően sok embert átvert a 19. században. Kétes befektetésekre vette rá őket, melyből a végén természetesen csak ő profitált, senki más. Mivel ezekből a tevékenységekből szép pénzhez jutott, 1891-ben úgy döntött, hogy elutazik Monte Carlóba, ahol egy 4000 frankos bankrollal a zsebében letelepedett a rulett asztalhoz. A történetek arról szólnak, hogy 30 egymást követő pörgetésből, emberünk 23-at meg is nyert, és a végén tönkretette a bankot, hiszen az 1 millió frankos álomnyereménnyel távozott.

Gondolhatnánk, hogy itt vége is van a történetnek, azonban hősünknek ez még nem volt elég. Visszatért később Monte Carlóba, és megint leült játszani, és képzeljétek, megint bankot robbantott. Második alkalommal is 1 millió frankkal távozott. Összes nyereménye tehát 2 millió frankra rúg, amivel be is került a világ élvonalába, mármint ami a rulett nyereményeket illeti. Sokan azt gondolják, hogy Wells úr természetesen csalt, de ezt soha nem tudták bizonyítani. Később, viselt dolgai miatt börtönbüntetést kapott, szabadulása után azonban visszatért a csalók világába, és 1922-ben teljesen pénztelenül, leégve halt meg.

Ashley Rewell – Aki mindent egy lapra tett fel, és bejött

ashley

A legkülönlegesebb sztori talán Ashley Rewell története, aki egy szép napon gondolt egyet, mindenét pénzzé tette, azzal az egyértelmű céllal, hogy egyetlen pörgetésre rakja fel összes vagyonát. Mindent eladott, amit csak tudott, összesen 135 300 dollárt sikerült összegyűjtenie.

Ezek után elrepült a nevadai Las Vegasba, majd az egyik kaszinóban, dupla vagy semmi tétre, mindenét felrakta a pirosra. Kitalálhatjátok mi történt ezután, a nyereményét sikerült megdupláznia. 270 ezer dollárral a zsebében tért haza. Egyébként egy tévés társaság az egész útját lefilmezte egy reality sorozatban.

Chris Boyd – Aki minden megtakarítását kockára tette

Ez a történet nagyban hasonlít az előző sztorihoz, azzal a különbséggel, hogy Chris élete egy pontján úgy döntött, hogy az addigi összes megtakarítását teszi fel egyetlen pörgetésre. Programozóként dolgozott, és az évek során sikerült 220 ezer dollárt félretennie. Boyd is Las Vegast választotta, bár a terve majdnem füstbe ment, hiszen először nem is talált olyan kaszinót, ahol ennyit fel lehetett tenni egyetlen tétre. A legtöbb kaszinóban ennél jóval alacsonyabb fogadási limitek voltak érvényben. Végül a Binion’s Horseshoe Club belement a kérésbe, és Chris fel is tette pénzét a pirosra, ugyancsak dupla vagy semmire. Nem nehéz kiszámolni, hogy emberünk 440 ezer dollárral térhetett haza.

Pedro Grendene Bartelle – Dunába vizet

Pedro 1950-ben született brazil üzletember, aki ikertestvérével alapította a világ egyik legnagyobb szandálgyárát. Gondolhatjátok, hogy Bartelle úrnak nem igazán volt szüksége a pénzre, de ennek ellenére, 2017-ben gondolt egyet, és 35 ezer dolláros, egyenes tétet tett a 32-es számra, melyről kiderült, hogy ez volt a szerencseszáma. Ha nem jött volna be, természetesen nem szerepelne a listánkon. 3,5 millió dollárt nyert, és ez lett a valaha feljegyzett legnagyobb nyeremény. Bartelle úr francia rulettet játszott, mely a legnagyobb kifizetésű kaszinójátékok listáján helyezkedik el.

Sir Philip Green – Csak szerencse, semmi más

Teljes nevén, Sir Philip Nigel Ross Green már régen sikeres üzletember volt, amikor sikerült 2 millió fontot nyernie egy londoni kaszinóban. Nagy blackjack rajongó volt, mégis a rulett asztalnál mosolygott rá a szerencse.

Mike Ashley – A klubtulajdonos

mike

A következő a listánkon Mike Ashley, brit milliárdos és vállalkozó, a Sports Direct és a Frasers Group vezérigazgatója, valamint a híres Newcastle United labdarúgóklub tulajdonosa. Mike Ashley, a The Sunday Times 2021-es listáján – melyen a leggazdagabb embereket gyűjtik össze, évről, évre – a 61. helyen áll, közel 3 milliárd fontos vagyonával.

Ashley még 2008-ban látogatott el egy londoni kaszinóba, ahol egyenes tétet tett a 17-es számra. Óriási összeget, összesen 480 ezer fontot tett fel, azonban a szerencse mellette állt, így 1,3 millió fontot vihetett haza.

Ezzel a lista végére értünk, és levonhatjuk az egyértelmű konklúziót. A rulett az egyik legkedveltebb és legnépszerűbb játék a szerencsejáték iparban. Múltja régre nyúlik vissza, már a 17. század óta létezik, és népszerűségét elnézve, nem is hinném, hogy el fog tűnni. Rengetegen szeretik a játékot, sokan vannak, akik újra meg újra megkísértik a szerencséjüket, hiszen nem tudhatod, hogy mikor leszel épp te az, akinek jó helyre pattan a rulett golyó.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére