Menu

Cristiano Ronaldo és a póker

Főoldal >> Blog >> Ronaldo nem csak focizni, pókerezni is tud

Cristiano Ronaldo talán az egyik legnagyobb név a foci világában, ő rendelkezik a legnagyobb táborral az Instagramon, ami jelenleg több mint 240 millió embert jelent. Óriási szám! Ma egy kevésbé ismert szenvedélyéről, a pókerről fogunk mesélni nektek. Képességei alapján gyakran a világ legjobbjának titulálják a fociban, de miután látták pókerezni a PokerStarsban, pókertudása alapján is nemzetközi elismerésre tett szert. Ebben a cikkben körbejárjuk Ronaldo pókertudását, szó lesz a pókerben előnyt jelentő képességeiről és a kedvenc játékáról. Hadd lőjük le előre a poént: ez nem a foci. Vágjunk is bele…

Ronaldo – Focista és szerencsejátékos

ronaldo

Ha még nem hallottál róla, mint focistáról, valószínűleg nem is ezen a bolygón élsz. A portugál ikon legutóbb a Serie A-ban szereplő Juventus csatáraként játszott, most a Manchester United játékosa és a portugál válogatott csapatkapitánya. A gyakran „minden idők egyik legnagyobb játékosaként” emlegetett Ronaldo 30 nagy trófeát nyert profi karrierje során.

Emellett Cristiano Ronaldo két rekordot is tart – a legtöbb gólt és a legtöbb gólpasszt az UEFA Bajnokok Ligája történetében. Bármennyire is lenyűgöző mindez, ebben a cikkben a focista helyett a pókersztár Ronaldora fogunk koncentrálni.

Az évek során Ronaldo számos különböző márkát támogatott. Néhány évvel ezelőtt a PokerStars-szal – a világ egyik legjobb online pókertermével – folytatott hatalmas kampányt. Ez egy igazán emlékezetes projekt volt, hiszen az emberek a mai napig beszélnek róla. Még 2015-ben döntött úgy a vállalat, hogy számos profi sportolóval és hírességgel dolgozik együtt a figyelemfelkeltés érdekében.

A PokerStars jótékonysági versenyeket és egy az egy elleni párbajokat szervezett a nagyköveteivel, a világ minden tájáról. A kampány sikerének fontos tényezője, hogy a hírességek mindegyike jó pókerjátékos, ami még izgalmasabbá tette az egészet. Cristiano Ronaldo akkoriban már évek óta játszott a legjobb online pókeroldalakon, és kialakította nyerő stratégiáját.

Kétségtelen, hogy mind a póker, mind a futball magas szintű koncentrációt és különleges készségeket igényel. Egy másik hasonlóság, hogy mindkettő olyan játék, amely stratégiát igényel, és nagyon keveset bíz a véletlenre. A póker és a futball is kiterjedt szabályokkal rendelkezik, amelyeket a játékosoknak tiszteletben kell tartaniuk.

Ami a pókert illeti, Ronaldo a 20-as éveiben kezdett el játszani a barátaival otthon, akárcsak a legtöbbünk. A PokerStars által kiadott hivatalos közleményben elmondja, hogy mennyire élvezi ezt játékot, a verseny, a stratégia és természetesen a szórakozás miatt.

Póker vagy foci?

Az ikonikus szupersztár sokoldalú tehetség, de a futball és a póker a két legnépszerűbb játék, melyben örömét leli. Kétségtelen, hogy Ronaldo pókerkarrierjét kevesebben ismerik, de az is ugyanolyan figyelemre méltó. Egyesek azt mondhatják, hogy Cristiano-nak viszonylagos előnye van más szerencsejátékosokkal szemben, mivel profi labdarúgó.

„Bár a futball az én világom, a póker mindig is az én játékom volt. Nagyon izgatottan csatlakozom a PokerStars csapatához.”

– Cristiano Ronaldo

Ha belegondolunk, a focipályán is gyorsan kell olvasni a helyzeteket, le kell tudni olvasni az ellenfél következő lépését, és előre kell látni a lehetséges végkimeneteleket. Ronaldo azt mondta, hogy a póker lehetővé teszi számára, hogy az asztalnál is átélje azokat az izgalmakat, melyeket eddig csak a pályán tapasztalt. Emellett ő volt a második nagy sportcsillag, aki csatlakozott a PokerStarshoz.

Ronaldo, mint pókersztár

Azt gondolnánk, hogy a hosszú órákon át tartó intenzív futballedzés vagy egy elhúzódó mérkőzés után, túl kimerült ahhoz, hogy akár egy gyors pókerjátszmába is beszálljon. Azonban, ahogy korábban már említettük, Ronaldo póker iránti szeretete a barátaival való játék közben lobbant lángra. Ezt azokból a videókból és fotókból tudjuk, amelyeket a szupersztár megosztott a közösségi médiában.

Egy ideig sokan azt hitték, hogy Ronaldo számára a pókerezés csak egy szórakoztató módja annak, hogy közeli barátaival töltse az időt. A sportoló azonban – ahogy lehetőséget kapoot rá – gyorsan bekapcsolódott a profi póker világába, sőt többször azt nyilatkozta, izgatottan várja, hogy élő pókerasztalnál üljön és találkozzon a rajongókkal.

Csatlakozás a PokerStars csapatához

A PokerStars 2001-ben indította el első online fogadási oldalát. A mai napig a cég tartja a legnagyobb online verseny világrekordját, amelyet korábban kétszer is megdöntött. Emellett nagyon sikeres kampányt indítottak számos híres nagykövettel. A PokerStars olyan hírességeket keresett meg, akikről köztudott, hogy szeretik a játékot.

Cristiano Ronaldo pókertudása pedig nem volt titok, így csak idő kérdése volt, hogy mikor csatlakozik a csapathoz. A szupersztár izgatottan jelentette be, igazán büszke arra, hogy csatlakozhat a PokerStars csapatához.

Ronaldo vs Aaron Paul

paul

2016-ban Ronaldo egy PokerStars játszmában ült asztalhoz Aaron Paul ellen, aki a Breaking Badben Jesse Pinkmant alakította. De ez nem egy átlagos verseny volt, mindketten más-más jótékonysági szervezetért játszottak – Ronaldo a Save the Children, Paul pedig a Kind Campaign javára. A mérkőzés a PokerStars websorozatának része volt, amely a pókerközösségben vegyes érzelmeket váltott ki. Ronaldo tapasztalt pókerjátékos, de Paul is az. Ő a Global Poker League-ből az L.A. Sunset tagja.

A Ronaldo és Paul közötti egy az egy elleni párbaj az érzelmek abszolút hullámvasútja volt. Eleinte Aaron oldalán volt a szerencse és a tudás, Ronaldo csak megadta a téteket. Nem sokkal később azonban a focista kapta a nyerő lapokat – két bubi, a hatos és a pikk négyes ellen -, majd mondott egy all-in-t és nyerte a mérkőzést.

Ronaldo póker iránti szeretete már a PokerStars nagyköveti tevékenysége előtt is nyilvánvaló volt. A kampány nem lett volna ugyanaz nélküle. Mindent egybevetve, az, hogy profi focista, extra előnyt jelentett neki az asztalnál az ellenfeleivel szemben. Összességében Cristiano Ronaldo egy tapasztalt pókerjátékos, aki igazán élvezi a póker nyújtotta versenyt és izgalmakat.

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére