Menu

Furcsa törvények New Jersey-ben – II. Rész

Főoldal >> Blog >> Furcsa törvények az étkezésre, az állat- és növényvilágra New Jerseyben

Ahogy ígértük, folytatjuk az őrült New Jersey állambeli törvények szemezgetését. Cikkünk 2. részében látni fogjátok, hogy az élet minden területén születnek furcsa szabályok, rendeletek.

Tegyük fel, hogy New Jerseyben éltek és egy szép napon azt mondjátok a barátotoknak vagy a családtagjaitoknak: Kéne egy hobbi! Ettől a pillanattól kezdve nagyon körbe kell járni a lehetőségeket, meg kell nézni, milyen tevékenységek legálisak az államban, mit és hogyan szabad csinálni, és legfőképp mikor. Tisztázzuk le, hogy ezek az őrült szabályok úgy születtek, hogy valaki, valamikor valami hülyeséget csinált, a törvénykezés pedig csak reagált a történésekre, megtiltott valamit, hogy az többé ne fordulhasson elő. Vigyázzunk tehát, hogy mivel akarjuk jól érezni magunkat, mert a végén még törvényt vagy rendeletet neveznek el rólunk.

Mivel a legkülönfélébb dolgok a rendőrökkel történnek, ezért valószínűleg ezek az esetek adhatnak ötleteket a törvényhozóknak. Az élet pedig elég vicces helyzeteket tud teremteni, itt van például a rossz címre küldött drog esete:

A rendőrök egy nap kaptak egy csomagot, mely rosszul volt megcímezve, benne 50 font marihuánával. Fogták magukat, és értesítették kedvesen a címzettet, hogy fáradjon be a rendőrségre és vegye át a csomagját. Arról nincs adat, hogy az illető be is ment-e, de szerintünk innen a történet már csak egyféleképpen érhetett véget.

Van itt még egy érdekes dolog, New Jerseyben nem szabad mérgesen nézni a rendőrre. Nem tudjuk, hogy ezt ki ítéli meg és hogyan, de ez már a hülyeség felső szintje. Ez sem semmi, bár máshol is vannak azért bajok a fejben, Angliában például van egy város, ahol nem sétálhatsz deszkával a rendőrséghez közeli utcákban. Őrület!

Jersey City

„Bármit és bármikor ehetek” – Persze, álmodozz csak!

Kétség sem férhet hozzá, hogy New Jerseyben a leglátogatottabb vendéglátó egységek dolgozói, hihetetlen történeteket tudnának mesélni az éhes emberek által elkövetett ostobaságokról, mint például, amikor 4 ember ellopott egy egész pótkocsinyi tésztát. Rengeteg furcsaságot hozhat az élet, de nem mindegyik ér annyit, hogy törvény is legyen belőle. Ebből a tésztás esetből sem lett, de érdemes elgondolkodni azon, hogy a következő törvények hátterében, milyen események állhatnak:

Levesek: Közterületen levest szürcsölni rossz szokásnak minősül és illegális

Fagylalt: Newark közterületein este 6 óra után tilos fagylaltot enni, kivéve, ha ezt orvos írta fel.

Uborka: Trentonban vasárnaponként tilos uborkát enni, illetve a rossz, rohadt uborkát tilos az úton eldobni.

Csontok: Sea Isle Cityben tilos a csontokat kifőzni.

Hamburger: Az Ocean City-i törvények tiltják a nyers hamburger árusítását. (Még jó!)

Bittersweet: Ez egy amerikai növény, melyet a 23:4-64-es rendelet szerint tilos árusítani, mivel mérgező termése van. Minden egyes apró termés eladásáért 10 USD büntetés jár.

Látva a fenti törvényeket, bele sem merünk gondolni, hogy az emberek mit művelhetnek New Jerseyben.

Állat és növényvilág – Jobb, ha a galambod szobatiszta!

Cresskill városa

A törvények természetesen az állat- és növényvilágot is védik. Elsőre furcsának tűnhetnek, de talán még ezekben van a legtöbb ráció. Íme pár példa:

Fák: A Blairstown-i hatóságok tiltják az út mentén olyan fák ültetését, melyek lombkoronája elhomályosítja az eget.

Madarak: A New Jersey-i madarak nem üríthetnek a szobrokra. Ha vannak galambjaid, könnyen bajba kerülhetsz és fizetni fogsz.

Állatkert: A Manville-i állatkertben tilos az állatokat cigarettával vagy alkohollal kínálni. (Még szerencse!)

Macskák: Cresskillben a macskák nyakörvén lennie kell minimum 3 csengőnek, hogy a madarak mindig tudják merre járnak, és ne közelíthessék meg őket észrevétlenül.

Lovak: Amennyiben kocsit vagy szánt húznak főúton, elég csengőnek kell lenni a lovakon, a hámon, a kocsin egyaránt, hogy a többi közlekedőt figyelmeztessék.

Rókák és prérifarkasok: Ebben az államban, ha kiszabadítasz egy rókát vagy egy prérifarkast, 100 USD büntetést kapsz.

Tehenek: Berkley Heights-ben nem sétálhatsz a teheneddel a főúton, de ez nem mindig tilos, csak vasárnaponként.

Ezzel el is értünk a végére. Biztosan vannak még furcsa és hihetetlen szabályok, rendelkezések vagy éppen törvények a világon, mi jelenleg csak New Jersey államra koncentráltunk. Amennyiben közületek valaki jár ebben az államban, figyelje meg, hogy bárki a helyiek vagy éppen az odalátogatók közül betartja-e egyáltalán ezeket az agyament rendelkezéseket. Szerintünk ritkán.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére