Menu

Furcsa törvények New Jersey-ben – I. Rész

Főoldal >> Blog >> Furcsa törvények az étkezésre, ruházkodásra és a szórakozásra New Jerseyben

A legtöbb ember még szórakozásból sem szegi meg a törvényeket. A most következő New Jersey állambeli, furcsábbnál furcsább szabályokat viszont akaratlanul is könnyen megszeghetjük, az ember hirtelen azt sem tudja mit követett el, amíg nem szembesül a büntetéssel. Amennyiben arra járunk, és nem akarunk bajba kerülni, érdemes elolvasni a következő cikket, melyben összegyűjtöttünk jó pár érdekes szabályt az étkezésre, öltözködésre és a viselkedési szabályokra vonatkozóan.

Ha érdekel, miért illegális az utcán táncolni vagy fára mászni, miért nem játszhat az ember flipperrel, vagy miért nem vásárolhat autót vasárnap, akkor a válaszokat megtalálod ebben az írásban. A furcsa és sokszor vicces new jersey-i törvények mellett, érdekes szituációkról is olvashatsz, melyek a kertvárosi rendőrök és a bűnözők vagy éppen a sofőrök között történtek.

A szerencsejáték, szórakozás, egyéb játékok – Nem minden legális?

John Bon Jovi

John Bon Jovi, a jersey-i ördög, a kolbász és a hot-dog talán az első dolgok, amik az USA-ban lévő New Jersey államról eszünkbe jut. Sokan nem tudják, de az állam polgárai a májust, a „Kedvesség Hónapjának” nyilvánították és ezt a hónapot a kedvesség jegyében is próbálják eltölteni. Ez egy figyelemre méltó és sokszor valóban csodálatos dolog, azonban mindezek ellenére képesek olyan értelmetlen és ostoba törvények szerint élni, hogy erről mindenképp szót kell ejteni.

Ha jól érzed magad, bajba kerülhetsz!

Az első őrült törvény, amit találtunk, hogy a férfiaknak tilos kötni a halászidényben. Úgy tűnik, hogy a kötés egy nagyon veszélyes hobbi, mivel tönkre teszi a halászok ujjait. Talán még ennél is durvább, hogy a Somerset megyei Bernards település lakóinak, illetve az idelátogatóknak tilos a homlokráncolás.

Találtunk furcsa szabályokat az öltözködésre vonatkozóan is, mint például Caldwellben: Ott nem szabad táncolni vagy rövidnadrágban tartózkodni a főutcán, Elizabeth városban pedig a nők vasárnaponként alsószoknya nélkül nem sétálhatnak a Broad Street-en.

A kaszinókban és az éjszakai bárokban – például Atlantic Cityben – nagyon fontos a megfelelő öltözet. A hiányos, buja vagy vágykeltő ruházat illegális, ezért öltözzünk fel rendesen, ha nem akarunk bajba kerülni.

Az edzés, illetve bármilyen fizikai tevékenység is bajba keverhet minket New Jerseyben. A Mount Laurel-i városi parkban például tilos fára mászni, illetve büntetés jár, ha Haddonban, a Crystal Lake uszodában a városi jegyző engedélye nélkül fürdünk. Ilyen és ehhez hasonló ostoba szabályok azonban nem csak közterületeken vannak.

Nevetséges törvények a kaszinókban és játéktermekben

Az őrült törvények megtalálhatók mind az offline, mind az online kaszinókban, például Ocean Cityben, ott vasárnaponként tilos flipperezni. A törvényhozónak biztosan jó oka volt ezt a hülyeséget kitalálni, de ez még mindig nem a legostobább szabály.

Azt hihetnénk, hogy ebben a furcsa államban a kormány a szerencsejátékot teljes egészében törvényi keretek közé szorítja, de ez nem így van, az online kaszinók operátorai alkothatnak saját szabályokat, melyek betartása minden látogatónak és játékosnak kötelező. Egy – valljuk be – nagyszerű szabály kimondja, hogy az oklahomai Shulter városban a nők fehérneműben, egy szál törölközőben vagy éppen meztelenül nem játszhatnak szerencsejátékot a kaszinókban. Ezen kívül még rengeteg furcsa ún. „kaszinó szabály” létezik, de erről talán egy másik cikkben lesz szó.

Őrült törvények – Kapcsolatok és család

„A házasság olyan, mint egy csomag kártya. Először azt kívánod, legyen két szíved és egy gyémántod. A végén pedig inkább azt, hogy bárcsak lett volna egy bunkósbotod és egy ásód.”

Ez angolul jobban hangzik, lényegében egy kis szójáték, amiben összekapcsolják a házasságot a francia kártyával. Hiszen a szív a kőr, a gyémánt, vagyis a káró a diamond, a treffet és a pikket pedig szabad fordításban hívhatjuk bunkósbotnak és ásónak.

Ez talán a leggyakoribb szerencsejátékos vicc a házasságra. Ne csodálkozzon senki, hogy a szerencsejátékosokat emlegetjük a házassággal kapcsolatban, hiszen köztudott, hogy mindegyikük képzett pszichológus és tökéletesen ismerik az emberi természetet. Jöjjenek tehát az emberi kapcsolatokra és a házasságra vonatkozó legfurcsább és legostobább szabályok:

Liberty ParkSzerelem: Liberty városában börtönbe kerülhetsz, ha egy autóban szeretkezel és közben nyomod a dudát.

Házasság: Egy 1900-ban hozott törvény szerint a pároknak legalább 72 órát várniuk kell a házassággal, de a legbetegebb dolog csak most jön: Amennyiben valakit nemi erőszakért vagy paráználkodásért letartóztatnak és ezután mind a férfi, mind a nő hozzájárul a házasságkötéshez, akkor azonnal összeházasodhatnak.

Gyermekek: 1962 óta, New Jerseyben minden gyermeknek tilos a cirkuszban a következő élő előadásokat megnézni: kötéltáncos, gumiember előadások, állatidomárok vagy állatszelidítők előadásai.

Család: Haddon városában a 175-12-es rendelet kimondja, hogy tilos bosszantani családon belül bárkit, aki a másik nemhez tartozik.

Barátok: Mount Laurelben tilos a saját házadban berúgni és bosszantani másokat.

Ezek az őrült törvények megmutatják, hogy hova fajulhat New Jerseyben egy családi vagy egy baráti kapcsolat. Még ha úgy is gondoljuk, hogy nagyszerű program összejönni a családdal és bosszantani egymást, figyeljünk oda a határokra. Azt javasoljuk, hogy kapcsolatainkat próbáljuk a négy fal között tartani, hiszen, mint a felső felsorolásból is láthatjuk, egy autóduda is feleslegesen felhívhatja ránk a hatóságok figyelmét.

Ilyen, és ehhez hasonló hihetetlen törvényeket találhatunk az élet minden területére vonatkozóan. Nevada államban, például nem adhatod zálogba a műfogsorod vagy nem hullahopp karikázhatsz a Fremont Streeten.

Egyelőre legyen ennyi elég az őrültségből, a következő cikkben folyatatjuk, mert van még bőven…

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére