Menu

Hamarosan Megépül Japán Első Kaszinója

Főoldal >> Blog >> Oszaka mellett épül Japán első kaszinója

Az ázsiai ország gyönyörű helyszíneiről, európai szemmel furcsa – mégis érdekes, van, hogy lenyűgöző – kultúrájáról ismert, egyet azonban nem mondhattunk el. Nem tobzódtak az online kaszinók Japánban.

Azért a japán embereket sem kell félteni, ugyanis egy 2018-as kutatás szerint mégis rengeteget költenek szerencsejátékra. Kihasználva egy kiskaput, úgynevezett pacsinkószalonokba jártak, hogy ott éljék ki a szerencsejáték iránti vágyukat. Ennek most vége, napokkal ezelőtt bejelentették, hogy megépül Japán első kaszinója Oszaka mellett egy mesterséges szigeten.

A japán szerencsejáték

Ha már szóba került a 2018-as év, azt meg kell említenünk, hogy az addigi rendkívül szigorú szabályozást épp ebben az évben változtatták meg. Ekkor ugyanis a kormány engedélyezte, hogy póker és baccarat játékokat lehessen játszani helyben. Ez főként azért történt, hogy így lendítsék fel a gazdaságukat, munkahelyeket teremtsenek, valamint abban bíztak, hogy a turizmusnak is jót tesz a dolog. Emellett pedig még mindig ott vannak a pacsinkószalonok…

A pacsinkó

Pacsinkó

Ezeket a szalonokat úgy kell elképzelni, mint egy régi arcade játéktermet, ahová gyerekkorunkban sokat jártunk, és amelyekből még a Balatonon mindig van néhány a part mellett. Legalábbis én már csak ott láttam őket.

A játék egy végtelenül egyszerű kis masina, és a legjobban a flipper és a félkarú rabló szerelemgyerekeként lehet bemutatni. A japánok pedig odáig vannak ezért a játékért, és hiába minősül szerencsejátéknak, az országban mégis engedélyezve van.

Az új kaszinó

Kishida Fumio, Japán miniszterelnöke, azt nyilatkozta, hogy a kaszinó minden bizonnyal tovább fogja emelni Japán fényét a külföldi turisták előtt, és ezzel a komplexummal az ország csak nyerni fog.

Oszaka

A tervek szerint egyébként 2029-ben nyitnák meg az új kaszinót, a helyszín pedig Oszaka mellett, egy mesterségesen szigeten, Yumeshimanakán lenne.

Egyelőre annyit tudni, hogy az épületben a kaszinó mellett szálloda, konferencia-központ, múzeum és bevásárlóközpont is helyet kap.

A japán kormány úgy számol, hogy évente legalább 20 millió látogató nézné meg magának a különlegességet, az első, legálisan működő japán kaszinót, és ez 520 milliárd jennel – vagyis durván 13 milliárd forinttal növelné meg az államkasszát. Emellett pedig további fontos tényező, hogy rengeteg munkahelyet teremtenének, körülbelül 15 ezret.

Ellenérvek is vannak

Ahogy fentebb írtam, a japán kormány nem nagyon szívlelte az online kaszinózást, a szerencsejátékot, hiszen az országban – főként a pacsinkónak köszönhetően – kezd elhatalmasodni a szerencsejáték-függőség. Egy 2021-es felmérés szerint az ország közel 2,2 százaléka, vagyis 2,8 millió ember érintett. A lakosság úgy hiszi, a hat év múlva megnyíló kaszinó ezen csak rontani fog.

Továbbá attól is tartanak, hogy a Japánban amúgy is híres szervezett bűnözés megpróbálja majd rátenni a kezét a kaszinóra, és Oszaka egy fokkal veszélyesebb hely lesz.

Vannak tehát érvek és ellenérvek, annyi bizonyos, hogy Japánban ez egy különlegesség, és számunkra felfoghatatlan az a várakozás – vagy épp félelem -, amit a japán emberek éreznek a megnyíló kaszinóval kapcsolatban.

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére