Menu

Hibák szerencsejáték közben – Amiket muszáj elkerülni

Főoldal >> Blog >> Hibák, amiket szinte mindenki elkövet

A szerencsejáték (legyen szó hagyományos vagy online verzióról) egy mesterség, egy művészet, amelyet folyamatosan fejleszteni kell, máskülönben egy leszel azok közül, akik üres zsebbel távoznak a kaszinóból. Vannak olyan aranyszabályok, amelyeknek a betartása egyszerűen kötelező, ha nyereséges akarsz lenni. Nem a hibával van probléma, hiszen hibákat mindenki elkövet, nem csak a szerencsejátékban, az élet bármelyik területén. Viszont az, amiket most felsorolok valóban fontos elemei a sikeres játéknak.

1.: A bankroll menedzsment

Az első és legfontosabb szabály, hogy a játékunk előtt kitalált taktikától – a bankroll menedzsmenttől – soha, semmilyen szín alatt ne térjünk el. Ez talán a leggyakoribb hiba, amelyet a kezdők elkövetnek. Hogy mi is a bankroll menedzsment? Egy saját magad által felállított büdzsé, az az összeg, amelyet hajlandó vagy kockáztatni a nyereség érdekében. Ami nagyon, de nagyon fontos: Soha nem lehet a teljes összegünk 5 százalékánál többel játszani. És ez az, amit a kezdők folyamatosan elrontanak. Legtöbbször egy bukás okozta frusztráció csap át hazardírozásba, így hamar lenullázzák magukat. Ha meg tudod állni, hogy ne menj all in, félig már nyertél. Hogy is van a mondás? Élj ma, harcolj holnap!

2.: A mámoros játék

Az egyik leggyakoribb hiba

Igen, az alkoholra gondolok. Nem hiába a kaszinók egyik taktikája, hogy ingyen nyújtják számunkra az italt. Ezzel nagyban befolyásolják az ítélőképességünk, a legtöbbször pedig hibázunk. Nincs ebben semmi különös, nem hiába nem lehet részegen autót sem vezetni. Ez vonatkozik a másnaposságra is, ekkor is ugyanolyan tompák vagyunk. Az egyik barátom profi pókerjátékos. Ő minden játék előtt sétál negyed órát, hogy kitisztuljon a feje, illetve eszébe sem jutna asztal elé ülni ittasan. Még akkor sem, ha csak egy pohár sört ivott.

Sokan gondolják azt, hogy az ingyen piával mennyit spórolnak, amikor kaszinóznak. Téves, ilyenkor buksz a legtöbbet.

3.: A játékosok tévedése

Nagyon gyakori hiba, és nem csak a kezdő játékosok körében. Tegyük fel, hogy a rulettben már zsinórban 10-szer landolt piros mezőn a golyó. Ilyenkor sokan gondolják azt, hogy fekete lesz a következő. Hiba. A rulettgolyó ugyanúgy lehet akár 50-szer is piros, egyáltalán nem befolyásolja az eredményt, hogy az előző körökben milyen eredmény született. Ez szimplán matematika. Az emberek mégis különös jelentőséget tulajdonítanak ezeknek a tényeknek, így egyre bátrabban teszik a tétjeiket. És persze, lehet, hogy szerencséd lesz. De az nem több, mint puszta szerencse.

4.: A játékszabályok meg nem értése

Ezt nem is nagyon kell magyarázni. Rengetegen ülnek be úgy játszani egy kaszinóban, hogy nem ismerik 100 százalékban a játékszabályokat. Hogy akarsz úgy nyerni, hogy nem ismered pontosan pl. az Omaha szabályait? Csak mert játszottál már Texas Hold’em-et? Lehet, hogy csak egy keveset buksz, mert te is megérted, hogy ez így nem fog menni, de sokan teljesen lenullázzák magukat a saját hibájukból. Javaslom, ha van gyakorló verzió az online kaszinóban, válaszd ki és ismerkedj meg vele tüzetesebben. Sokat segítesz majd magadnak ezzel a lépéssel.

5.: Az optimális stratégia figyelmen kívül hagyása

Igen, vannak olyan játékok, amelyek teljes mértékben a szerencsére támaszkodnak, de a legtöbb kaszinó játéknál van egy úgy nevezett optimális stratégia, amelyet matematikai szakértők dolgoztak ki azért, hogy a lehető legjobb játékkal rukkolhassunk elő. Nem szabad figyelmen kívül hagyni ezeket, ugyanis enélkül nagyon megnő a bukás esélye.

6.: Nem a megfelelő játékot választjuk ki

Rulett

Ez megint elég egyértelmű. Olyan játékot kell választanunk, amelyet száz százalékosan értünk, emellett pedig örömet okoz az, hogy játszhatunk vele. Ha én nem szeretem a blackjacket, nem fogok azzal játszani, egész egyszerűen azért, mert nem okoz számomra kielégülést, így bizonyosan nem fogom teljesen odatenni magam. De ez nem csak erről szól. Nézzünk egy példát: A rulettnek is több változata létezik, az amerikai rulett és a francia rulett majdhogynem megegyezik. De van egy fontos különbség: Az amerikai rulettben van egy „dupla 0”, amely nagyban csökkenti a mi esélyeinket és növeli a házét. Nézzetek körül a rulett szekciónkban!

7.: Fogadási rendszerek követése

Tisztázzuk az elején: Az optimális stratégia nem egyenlő a fogadási rendszerrel. Míg az előbbi erősen ajánlott, addig óva intelek minden fogadási rendszertől. Egy jó példa erre ismételten a rulett, azon belül is a Martingale-féle rendszer, amely szerint minden vesztes tipp után duplázni kell a tétet. Ez rendkívül veszélyes, egyrészt nagy bankroll kell hozzá, másrészt könnyedén elérhető a maximális tét azelőtt, hogy visszanyertük volna az eddig elveszített összegünket. És ha így van, akkor ismét azt kockáztatjuk, hogy a bankrollunkat nullázzuk. Onnantól pedig már tudjátok mi következik.

8.: Nem megbízható kaszinóban játszik

A mi oldalunkon csak és kizárólag olyan kaszinókkal találkozhatsz, amelyek 100%-ban megbízhatóak. Azonban a neten nyakra-főre, gomba mód szaporodnak azok a helyek, ahol a játék minden, csak nem megbízható. Kerüljük ezeket és tudjuk felismerni, melyek azok az oldalak, ahol nem kell izgulnunk a pénzünkért vagy az adatainkért.

9.: Hamis adatok megadása

Ez is egy gyakori hiba és leginkább a kezdőknél jellemző. Mivel sokan nem bíznak meg egy olyan kaszinóban, amelyet nem ismernek, így hamis adatokkal regisztrálnak. Na, ez hiba. A legtöbb kaszinó ellenőrzi a személyazonosságot, mielőtt a nyereményt kifizeti, így ha kamu adatokat adsz meg, búcsút mondhatsz a pénznek, amit vérrel-verítékkel szereztél meg.

10.: A bónuszok ismeretének hiánya

Az online kaszinók egyik legnagyobb előnye a hagyományos kaszinókkal szemben az, hogy rendkívül jó bónuszokkal próbálják az embereket magukhoz csábítani. Csakhogy ez nem úgy megy, hogy regisztrálsz és megkapod a pénzt. Különböző feltételeknek kell megfelelni, és ez az, aminek sokan nem néznek utána, majd meglepődve tapasztalják, hogy a bónusz volt, nincs. Mindig körültekintően nézzük meg, milyen feltételekhez kötik a bónuszunk kifizetését!

Ezek voltak a legnagyobb hibák, amelyet szerencsejátékos karrierünk során elkövethetünk. Amennyiben magadra ismertél, ideje változtatni. Szerencsére ezek könnyen kiküszöbölhető problémák, kis odafigyeléssel mindegyik elhagyható.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére