Menu

Idegesítő arcok a kaszinókban

Főoldal >> Blog >> 14 fajta ember, akiket nehéz elviselni

Képzeld el, épp ülsz a kaszinódban, a kedvenc játékod előtt, koncentrálsz, megrészegít a tudat, hogy akár egy nagy halom pénzzel sétálhatsz ki. Jól érzed magad, a fények, a hangulat, az embertömeg és a játék maga akkora adrenalinlöketet ad, hogy alig bírod türtőztetni magad… Aztán egy csávó a semmiből beledumál a játékodba. Beleliheg a nyakadba. Okoskodik. Illúzióromboló. Ez egy online kaszinóban nem történhet meg, hacsak nem együtt élsz egy ilyen személlyel…

Ma azokról a férfiakról és nőkről lesz szó, akik szó szerint megkeseríthetik az életed a kaszinókban, játék közben. Miattuk kiesel a ritmusból, elveszted a fókuszt, és mivel úriember vagy úrihölgy vagy, nem teheted meg, hogy két jól irányzott pofonnal helyreteszed az illetőt. Vagy csak elküldöd a fenébe. De attól még a te játékodnak lőttek…

Ez egy szubjektív lista, hadd tegyem hozzá. Ami engem bosszant, az lehetséges, hogy számodra teljesen rendben van. Szóval kéretik nem megharagudni, ha esetleg magadra ismersz…

1.: A Megfigyelő

A MegfigyelőNem tudom, hogy vagytok vele, de meg tudtam volna őrülni attól, amikor egy nyerőgéppel játszom, és a mellettem ülő – ahelyett, hogy a saját játékával törődne – az én gépemet, játékomat, nyereményemet vagy épp bukásomat vizslatja. Többek között ezért is hagytam abba a nyerőgépezést, mert az ilyen arcoktól a falra másztam. Törődj már a saját dolgoddal, haver!

2.: Az Erős

Sokféleképp lehet értelmezni ezt a szót, vannak, akik keresik a bajt, és a fizikai erőszaktól sem riadnak vissza, vannak, akiknek csak a szájkarate megy – főleg, ha van ingyen ital a kaszinóban… -, de most inkább azokra gondolok, akik úgy püfölik a nyerőgépet, mintha attól… Nem is tudom, megijedne a gép, és egyből kiköpné a jackpotot. Attól, hogy tiszta izomból ütöd azt a szerencsétlen gombot még nem fogsz nyerni. Csak megadod az esélyét annak, hogy a gép előbb-utóbb megadja magát.

3.: Az Álmodozó

Semmi bajom azzal, ha valaki átgondolt döntést hoz az asztalnál. Ha minden egyes lépését végigveszi. De az álmodozó nem ilyen. Az álmodozó teljesen belefeledkezik a világba, és emiatt te vagy az, aki nem tud a saját tempójában játszani. Lehet ez akár asztali játék, akár nyerőgép, amikor csak áll a gép előtt és… Nem is tudom, mi játszódik le az emberek fejében ilyenkor. Mindegy is, kérlek, ne csináld!

4.: A Hisztis

A HisztisAkinek semmi sem jó. Az örök pesszimista. Ha nyer, akkor sem tud neki örülni, ha veszít, annak meg pláne nem. Én sem vagyok boldog, amikor veszítek mondjuk pókerben, de nem verem nagydobra, hogy mennyire mérges vagyok. Igaz – és ezt már korábban megemlítettem -, hogy a döntéseim nem túlságosan racionálisak egy-egy bukó után, így a póker nem az én játékom, de ez legalább nálam csak a következő döntéseimen látszik meg, és nem kiabálok, csapkodok, stb.

Az meg különösen felháborító, ha a Hisztis rád száll, és a te nyereményed miatt panaszkodik. Ők az egyik legrosszabb fajta, akivel valaha találkoztam.

5.: Az Ősember

Nem akarok gonosz lenni, Isten lássa a lelkem. De nincs abban valami demoralizáló, amikor egy ápolatlan ember jelenik meg melletted, előtted, mögötted? Manapság már ritka ez, mert a kaszinók tulajdonosai is igyekeznek kiszűrni ezeket a férfiakat és nőket.

6.: A Törzsvendég

Minden kaszinóban van egy srác, akit mindenki ismer. A csapostól az összes osztón át a biztonsági személyzetig. Aki folyamatosan ott tölti minden szabadidejét, és általában ezzel henceg is. Dehogy általában… Mindig henceg. Ő az, aki becézi az ott dolgozókat, folyamatosan viccelődik, különleges bánásmódra vár. Csak azért, hogy te észrevedd: Ő bizony itt különleges.

7.: A Profi

Biztos te is találkoztál már olyan emberrel a pókerasztalnál, aki eszméletlenül komolyan veszi magát, és a játékot is. Ezzel egyébként nincs baj, ha nem vennénk komolyan a pókert, akkor miért játszanánk egy kaszinóban, nem igaz? A bajok ott kezdődnek, amikor egy sima cashgame-re úgy ül be, mintha a WSOP-n venne részt. Baseball sapka, napszemüveg, fülében fülhallgató, közben a zsetonjaival játszik, és nulla érzelmet lehet leolvasni az arcáról. Ő nem is idegesítő, csak megmosolygat. De javítsatok ki, ha tévedek…

8.: A Kezdő

Semmi baj nincs azzal, ha valaki belecsöppen a kaszinók, a szerencsejáték világába, és egy kissé lelkes. Azzal viszont van baj, ha minden apró-cseprő lépéséről hangosan ad véleményt. Mindenkinek. Ugrál egyik asztaltól a másikhoz, mindenbe beleveti magát, aztán megosztja velünk a tapasztalatait. Ez egy ideig aranyos, aztán átmegy baromi idegesítőbe. Mindannyian voltunk kezdők, nincs erre az égegyadta világon semmi szükség…

9.: A Szakértő

A SzakértőRájuk meg aztán pláne nincs semmi szükség. Egy fokkal jobb a Hisztisnél, de a képzeletbeli dobogó második helye egyértelműen az övé. Ő az, aki tényleg minden lépésedet nyomon követi, és általában kommentálja is. Az esetek 99,9 százalékában rossz döntést hozol szerinte, és ő ugyebár sokkal jobban tudja, sokkal jobban ért mindenhez. Hogy lehet őket leállítani? Most komolyan, mit kell tenni azért, hogy hagyjanak minket játszani? Még nem jöttem rá…

10.: A Függő

Nem, nem a szó szoros értelmében vett függőről beszélek, ti is tudjátok, számtalan cikkemben próbálok az ellen tenni, hogy valaki ebbe belefusson. És lehet, hogy csak írogatok róla, de ha egyetlen embernek tudtam ezzel segíteni, már bőven megérte. Most azokról beszélek, akik miatt tiszta kosz az asztal, mert egyszerűen képtelenek megállni, és még a kajájukat is ott fogyasztják el, játék közben. A kosz egy dolog, nem az én dolgom kitakarítani, szóval, annyira nem zavar. De az illatok igenis elvonják a figyelmem. Ugyanez a véleményem amúgy a cigifüstről is, egyszerűen nem tudok úgy koncentrálni, ha semmi mást nem érzek, csak a nikotint, a füstöt pedig vágni lehetne. Persze, ennek is megvan a bája. Csak nem számomra.

11.: A Kommentátor

Alapból ártalmatlan srácok a Kommentátorok, de… Azért fel tudnak bosszantani. Kicsit hasonlítanak a kezdőkre, akik minden egyes lépésüket megosztják a nagyközönséggel. A Kommentátor viszont a más lépéseit, mozdulatait, taktikáját osztja meg másokkal. Hangosan. Mindezt melletted. Szerencsés vagy, ha te vagy a fogadó fél, szerencsétlen, ha épp rólad közvetít.

12.: A Részeg

Az megvan, ugye, hogy a kaszinók miért adják ingyen a piát? Elveszíted az időérzéked, romlik az a képességed, hogy tiszta fejjel gondolj át egy-egy lépést, ennek pedig az az eredménye, hogy jó sokáig maradsz náluk, és jó sok pénzt költesz náluk. Viszont mindenkinek van egy szintje, tudni kell, hogy hol a határ. A Részeg általában lassú és értetlen, sosem tudja, hogy ő következik, hogy mennyit emelt az előző, vagy hogy tulajdonképpen most mit is kellene csinálnia. Hangulatgyilkos, az egyszer biztos. Ha pedig túlságosan felönt a garatra, akkor átmegy agresszívbe… És akkor is baromi bosszantó…

13.: A Bűvész

Ha ezt a barátaim olvassák, akkor meg fognak rám haragudni. Ugyanis mindegyikük egy bűvész, én pedig a fogam csikorgatva próbálok csendben maradni egy baráti pókerjátszma alatt. Folyamatosan trükköznek a zsetonjaikkal, és a végén már csak arra a zajra tudsz koncentrálni, amit az összecsattanó zsetonok adnak. Ők meg azt gondolják, hogy jópofák. Nem, nem azok!

14.: Az Áldozat

Végül álljon itt a dobogó – számomra – harmadik helyezettje. Aki mindent jól csinál, de vagy nincs szerencséje, vagy az ellenfele volt szerencsés, vagy az osztó volt a hibás. Mindig más, de soha nem ő. Elképesztően bosszantó. Leginkább a pókerasztalnál lehet velük találkozni, de előfordulnak a blackjacknél is szép számmal. Kerüljétek őket, messziről.

Természetesen nem állt szándékomban senkit megsérteni. Remélem, hogy egy esetben sem ismertél magadrta. Ha mégis, akkor van idő változtatni, hidd el, ez nem csak az én, vagy a többi játékos érdeke, hanem a tiéd is!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére