Menu

Jackpotgate – Jan Flato és Marina Medvegyeva Navarro története

Főoldal >> Blog >> Tanulságos történet a nyerőgépek világából

Mostanság elég sokat foglalkoztam a cikkeimben a nyerőgépekkel, és ma is ezek a masinák lesznek a főszereplők. Pontosabban egy masina és két ember: Jan Flato és Marina Medvegyeva Navarro. Nem egy vidám sztori, de annál tanulságosabb, mert bizony ennél az esetnél is kiderült, hogy a szabály az bizony szabály.

Vágjunk is bele, elmesélem nektek, mi történt majdnem kereken négy éve, 2017. január 31-én.

Hogy veszítsd el a Jackpotot egy este alatt?

Akár egy film címe is lehetne, de nem az. Bár, még akár meg is filmesíthetnék, annyira abszurd egy történet ez. Szóval, a sztorink két főhőse, Jan Flato és Marina Medvegyeva Navarro ezen az estén a Fort Lauderdale-hez közeli Seminole Hard Rock Hotel & Casinoba tartottak, hogy próbára tegyék a szerencséjüket. Pontosabban Flato volt az, aki ezt meg akarta tenni, így első útjuk a nyerőgépekhez vezetett. Flato behelyezte a masinába a kártyáját és 50 dolláros téten állt neki játszani. A pörgetést viszont rábízta barátjára, hátha szerencsét hoz neki. Szóval Marinának nem volt más dolga, mint megnyomni egy gombot, Flato pedig fizette ezt.

Meglepődtek, amikor százezer dollár értékű jackpot ütötte Flato markát, ámde a szabályok értelmében azé a nyeremény, aki a gombot megnyomta. Szóval hiába nem kockáztatott Navarro egy centet sem, hivatalosan ő volt a nyertes. A kaszinó dolgozói a videófelvétel megnézése után „hirdettek győztest”, és 50.000 dollárt készpénzben átadtak Marinának, a másik felét pedig csekken kapta meg. Azt gondolhatod, hogy semmi gond, hát barátok, akkor Flato biztos megkapta a pénzt. Csakhogy nem így történt, Marina az egészet zsebre tette, távozásakor megkérte a biztonsági szolgálatot, hogy ügyeljenek arra, Flato nem követi majd őt és kísérjék ki a kaszinóból.

Flato ezt követően végigment a sajtón, a Miami Herald pedig egy interjút közölt vele, ahol elmesélte a történetét. Mindhiába, a kaszinó sajtósa elmagyarázta, hogy a szabály egyértelmű: Aki megnyomja a gombot, vagy meghúzza a kart, azt az embert illeti a nyeremény. Jan Flato hiába akart ügyvédet fogadni, hogy a döntést megtámadja, egyetlen ember sem vállalta el az ügyét, mert ez a szabály annyira világos, mint a nap.

Jan Flato & Marina Medvegyeva Navarro

Az érem másik oldala

Kétoldalú minden érem – éneklik a Follow The Flow-s srácok, és bizony illik megvizsgálni a másik oldalt, azaz Marina változatát is, ami – nem meglepő módon – eltér a Jan Flato által előadotthoz képest.

Marina története szerint is ugyanakkor, még 2015-ben ismerték meg egymást és barátkoztak össze, valamint odáig stimmel a sztori, hogy együtt mentek a kaszinóba, hogy játsszanak.

Marina viszont azt állítja, hogy az ő pénzével játszottak, és Flato klubkártyáját csak azért dugták a gépbe, hogy a hűségpontokat begyűjthessék. A szabállyal kapcsolatban pedig azt mondta, pontosan tudták mindketten, hogy aki nyom, azé a nyeremény, ezzel a szabállyal Flato ismertette meg Marinát korábban.

Marina egyébként a nyeremény egy részét meg akarta osztani barátjával, de annak viselkedése kiverte a biztosítékot a nőnél, ezért is gondolta meg magát. Rengeteg fenyegetést kapott azóta Navarro, facebook oldalát ellepték a gyűlölködő üzenetek, sőt egy-két elvakult szerencsejátékos még a telefonszámát is kiderítette és azon keresztül zaklatta.

A fenyegetőzők között természetesen ott van egykori barátja is, aki sértő, durva hangvételű üzenetekkel zaklatja Marinát.

Számos TV csatornának mondta el a történetét, mégis egy aranyásónak és tolvajnak tartják az emberek.

Végszó

Nehéz igazságot tenni a két személy között, sőt egyenesen lehetetlen. Ki tudja megmondani, kinek van igaza? Senki, ezt csak ők ketten tudják… Mégis, bosszantó lehet, bárhogy is történt. Nem tisztem ítéletet mondani senki felett, főleg, hogy a teljes igazságot soha nem fogjuk megtudni, így egyetlen tanulsága maradt ennek a sztorinak: Amennyiben nyerőgépen játszol, és van ott veled valaki, eszed ágában se legyen megengedni, hogy ő nyomja meg a gombot. Vagy ha mégis, akkor élveznie kell a százszázalékos bizalmad, ahogy neked is bíznod kell benne.

De a legtisztább mégis az, ha hagyod a fenébe ezt a nyomogatósdit és a saját játékodhoz nem engedsz oda senkit. Így vagy a legbiztonságosabb helyzetben. Remélem, élveztétek a mai cikket, legközelebb is várlak titeket valami izgivel.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére