Menu

Jane Park – Nagy-Britannia legfiatalabb lottónyertese

Főoldal >> Blog >> Jane Park története

Jane Parkkal felületesen már foglalkoztunk, most viszont elétek tárom a fiatal lány teljes történetét. Mindössze tizenhét esztendősen fordult fel fenekestől az élete, miután élete első EuroMillions lottószelvényén behúzta a nagy nyereményt, azaz 1 millió fontot. Azt gondolhatnánk, hogy ez meg is oldotta a tinédzser minden problémáját, de ez egyáltalán nem igaz, a feketeleves még csak ezután jött.

Ismerjétek meg Nagy-Britannia legfiatalabb lottónyertesét!

Jane Park és a lottó

Jane, egy edinburghi fiatal épp a munkahelyére tartott, amikor eszébe jutott, hogy felad egy lottószelvényt. Soha nem tett még ilyet, de gondolta, kipróbálja, hátha szerencséje lesz. Lett, ugyanis egymillió fontot nyert, amit persze alig akart elhinni. Miután felfogta, mi történt vele rögtön felmondott munkahelyén, ahol óránként nyolc fontért dolgozott. Gondoljunk bele, 125.000 órát kellett volna güriznie, hogy ezt az összeget megkeresse.

Mire költötte Jane a nyereményt?

Tudjátok, mi volt az első dolog, amit a fiatal lány a nyereményéből vett? Egy Louis Vuitton táska. Szinte még azelőtt megvásárolta, hogy a nyereményt megkapta volna. Ezenkívül sok értelmetlen dolog került a birtokába, többek között 50 designer táska és cipő, három autó (melyek közül az egyik egy lila Ranger Rover volt). Vásárolt egy kutyát, akit Hercegnőnek nevezett el, járt pár luxusnyaraláson (például a Maldív-szigeteken), szóval arra költötte a pénzt, amire egy 17 éves esetén számítani lehetett.

De az már nem megszokott, hogy kés alá feküdjön valaki ennyi idősen. Jane mégis megtette, először a melleit csináltatta meg (ez 4500 fontba fájt neki), majd a feneke következett Törökországban, de ez majdnem az életébe került, ugyanis rosszul reagált az altatásra.

Mivel Jane felvállalta a nyereményét, a média – a különösen gonosz brit média – sokat foglalkozott vele, és természetesen a legnagyobb szenzációt a műtétek okozták, így folyamatosan vele voltak tele a lapok.

Magánélet

Tudjátok, van egy mondás: Akinek nincs szerencséje a szerelemben, az szerencsés a kártyában. És fordítva.

Na, ezt Jane nem tudja megerősíteni, ugyanis a szerelmi élete kész csőd volt. 2017-ben ugyan összeszűrte a levet Sam Callahannel, az X Faktor egyik versenyzőjével, de a kapcsolat tiszavirág-életű volt. Calahan később azt nyilatkozta, hogy kapcsolatuk egyáltalán nem volt komoly, ráadásul Jane fejében komoly problémák vannak, szinte megszállottan üldözte őt a szerelmével. Calahan végül egy másik X Faktor versenyző mellett kötött ki.

Jordan PigottMásik komolyabb kapcsolata sem sült el jól, a Dundee labdarúgójával, Jordan Pigottal kezdett járni. Facebookon jelentették be, hogy együtt vannak, bemutatkoztak a szülőknek, de ez is rövid életet élt. A probléma pedig a szokásos volt, Jane olyannyira nem tudott megbízni párjában, hogy már magánnyomozó felbérlésén gondolkozott, aki szemmel tartotta volna Jordant. Jane ezt követően jött rá, hogy segítségre van szüksége, és el is kezdett pszichológushoz járni, hogy ezt a viselkedést kiölje magából.

2018-ban 60.000 fontot kínált egy udvarlóért, egy weboldalt is elindított, hogy pasit tudjon fogni magának. A keresés nem zárult sikerrel, sőt Jane nyilvánosan panaszkodott a rengeteg furcsa férfi miatt. 2019-ben bejelentette, hogy várandós, és bár nincs együtt a gyermek apjával, természetesen megtartja a babát. Sajnos nem sokkal később Jane elvetélt.

Jane később megpróbált udvarolni Lewis Capaldinak (értsd: pénzt ajánlott azért, hogy a pasija legyen), de furcsa mód a nagyszerű énekessel nem alkotnak egy párt. Nem is alkottak és minden bizonnyal nem is fognak.

Valóban káros ilyen korban megnyerni a lottót?

Jane Park 2017-től kezdve kezdte azt nyilatkozni, hogy a hatalmas nyeremény igazából semmi pozitívumot nem hozott, „élete tízszer rosszabb, mint előtte volt”. Nagyon leülnék vele ezt megvitatni, de mivel nincs rá lehetőségem, ezért pár mondatban engedjétek meg, hogy a saját véleményem elmondjam.

Tizenhét évesen az ember még gyerek, nulla felelősségtudattal. Ebben nincs semmi szörnyű, egy tinédzsert ebben a korban mi érdekeljen?! Épp ezért, amikor megnyerte a lottót, az édesanyjának kellett volna a sarkára állni, és megfogni a pénzt. Lila Range Rover helyett értelmes dolgokra költeni. Innentől, a pénz hatására elferdült a lány valóságérzete, elhitte, hogy mindent megkaphat. Mert nagyjából mindent meg is kaphatott.

Sam Callahan és Jane Park

Kivéve egy boldog párkapcsolatot, őszinte és hűséges barátokat. Ezért nyilatkozta később a lány azt, hogy az anyagi javain kívül semmije sincs. Nem ő az első, aki belefut ilyenbe.

Nem hibáztatható egy gyerek, amiért ilyen módon félresiklik az élete. A szülő felelőssége őt nevelni, még ebben a helyzetben is.

Az megint felvet pár kérdést, hogy Jane Park be akarta perelni a lottószolgáltatót, a Camelotot, amiért engedi, hogy kiskorúak is lottózhassanak. Erről is van véleményem, de… Inkább hagyjuk.

Sok nyilatkozatánál azt éreztem, hogy ez csak feltűnési viszketegség, a lány folyton a figyelem középpontjába akar kerülni és a pénz egyáltalán nem tette tönkre az életét, ahogy ő állítja.

Arról nem is beszélve, hogy a Camelot pénzügyi szakértőket fogadott fel, hogy segítsék egyengetni Jane és édesanyja útját. Akkor most miről is beszélünk?

Hol van ma Jane Park?

Köszöni szépen, él és virul, Michael Carollal szemben ő nem szórta el a pénzét, állítása szerint okosan fektetett be. Többször volt szó róla, hogy részt vesz majd a Love Islandben, eddig erre végül nem került sor, legalábbis én nem tudok róla, de nézzétek el, nem vagyok egy nagy Love Island fan.

Tipikus celeb lett belőle, aki alig várja, hogy szerepelhessen. Nemrég félmeztelen képeket kezdett ötven fontért cserébe árulni a neten, az viszont jó pont, hogy a befolyt összeget elvileg jótékony célokra ajánlotta fel.

Végszó

Nagyon nehéz szimpatizálni egy olyan emberrel, aki a rengeteg pénze miatt panaszkodik. Nincs olyan olvasóm, aki ne cserélne vele, és nem leszek álszent: Én is cseréltem volna.

Az, hogy egy lottónyereményt ki hogyan költ el, az már intelligencia kérdése. Vérmérséklet kérdése. Amennyiben én nyernék egy ekkora összeget, minden bizonnyal vennék egy szép nagy házat, a többit pedig befektetném. De az is igaz, hogy én nem 17 éves vagyok. 17 évesen valószínűleg kosaras meg focis kártyákat vettem volna, szóval… Semmivel sem lettem volna jobb, de itt jöttek volna képbe a szüleim…

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére