Menu

Kaszinó etikett – Hogyan ne tiltsanak ki a kaszinókból?

Főoldal >> Blog >> Hogyan viselkedjünk a hagyományos és online kaszinókban?

Sok szerencsejátékos került már a figyelem középpontjába a hagyományos kaszinókban, és nem feltétlenül azért, mert egy hatalmas nyeremény ütötte a markát, hanem mert viselkedésével kivívta azt, hogy persona non grata legyen. Pedig könnyű lenne elkerülni a problémákat, mégis néhányan játékosnak sikerült örök életre szóló kitiltást elérnie. Ha azt látod, hogy a biztonsági őrök szépen lassan feléd közelednek, akkor már tudhatod: Bajban vagy!

Az alábbi bejegyzésben meg fogjuk vizsgálni, mik a legnagyobb hibák, amit egy kaszinóban elkövethetünk.

A hagyományos kaszinók

Érdemes kitérni arra, mi az, amit árgus szemekkel vizsgálnak a hagyományos kaszinók őrei.

A csalás

Gondolom, ez mindenki számára egyértelmű, de csalni nem szép dolog. Ez a hozzáállás a kaszinókban is jelen van, hiszen szigorúan büntetik azokat, akik tisztességtelen előnyre akarnak szert tenni, például számolják a kártyákat a blackjack asztalnál. Mindig jusson eszünkbe, a Nagy Testvér mindent lát, millió kis szemével nem maradhat titok előtte. Ha azt gondolod, ez alól te leszel a kivétel, akkor el kell, hogy keserítselek: Nagyon tévedsz!

A kaszinók dolgozói folyamatosan figyelik a játékosokat, pontosan tudják, milyen stratégia alapján játszanak, talán még azt is, mi lesz a következő lépésük. Ettől függetlenül nem kell megijedni és nem kell stresszben játszani, de az biztos, ha valaki megszegi a szabályokat, annak számolnia kell a következményekkel.

Hogy egy példát említsünk: Amennyiben valaki alacsony tétet rak a vesztes tippjeire, de feltűnően magas a tét akkor, amikor nyer, az a játékos valószínűleg csaló. Persze, véletlenek előfordulnak, így egy-egy ilyen esetnél nem kerülsz a figyelem középpontjába, de ha kialakul egy minta és folyamatosan ezt a játékot játszod, akkor számolnod kell azzal, hogy nemkívánatos vendég leszel az adott kaszinóban.

A kártyaszámlálás kifizetődő, de...

A másik ilyen példát már megemlítettem, ez pedig a kártyaszámlálás. Noha ez a matematikai trükk nem illegális, a kaszinónak mégis jogában áll ahhoz, hogy ezeket a játékosokat kiszűrje, így ha nem is szó szerint kell értelmezni azt, hogy „kidobnak a kaszinóból”, de minden bizonnyal egy mosoly kíséretében felkérnek a távozásra.

Bármilyen stratégiát is választasz, mindig maradj kiismerhetetlen. Ezzel nem csalásra buzdítunk, távol álljon tőlünk, de nem nehéz elkerülni, hogy a figyelem középpontjába kerüljünk.

Az etikett

Minden szórakozóhelyen, étteremben van egy írott vagy íratlan etikett, amelyet követnünk kell. Miért ne lenne a kaszinókban is egy ilyen? Sokan a kaszinózást egyenlővé teszik a szabadsággal, a hellyel, ahol mindent meg lehet tenni. Ez nem így van, távolról sem. Mondunk pár példát, mit kerülj el!

A leggyakoribb hiba, ha a játékos ocsmány módon lerészegedik. Igen, nagyon nehéz megállni, hiszen a kaszinók jó részében ingyenes az italfogyasztás, de ennek is megvan az oka. Méghozzá az, hogy az elfogyasztott alkoholmennyiséggel egyenes arányban csökken a figyelem, az ítélőképesség és úgy en bloc a józanész. Ilyenkor tégy magadnak egy szívességet és tarts egy kis szünetet. Nem azt mondjuk, hogy egyáltalán ne igyál, érezd jól magad és tömd meg a zsebeid, ez a cél! Csak ne ess át a ló túloldalára.

A második leggyakoribb hiba, ha valaki nem tud viselkedni. Okozhatja ezt egy nagyobb összeg elbukása, a túl sok alkohol vagy az, hogy alapból nehéz héten vagyunk túl, de akkor sem szabad elveszíteni a fejünket. Nem lehetünk udvariatlanok az osztókkal, a pincérekkel vagy a többi vendéggel, ezt nagyon nem szeretik a kaszinókban.

Még egy tanács: Ne járkálj céltalanul! Egyrészt idegesítő (téged nem zavar, amikor egy idegen szinte a füledbe liheg és nézi, ahogy játszol?), másrészt a biztonsági őrök figyelmét is felkelti egy olyan személy, aki csak össze-vissza bolyong a kaszinóban. Ugyanez igaz a fotókra. Nem mindenki szelfi-király, így csak akkor fotózkodj széles mosollyal az arcodon, ha a többi játékost nem zavarja illetve a kaszinó szabályzata is engedélyezi ezt.

És mi a helyzet az online kaszinókkal?

Most, hogy a hagyományos kaszinókat kiveséztük, jöjjenek az online kaszinók, mert bizony ott is van lehetőségünk arra, hogy ne élvezhessük a kaszinó által nyújtott előnyöket.

Valójában nem olyan könnyű elérni ezt, de vannak szabályok, amikre mindenképp figyelnünk kell.

Visszaélés az üdvözlő bónusszal

Talán a leggyakoribb probléma, amivel az online kaszinók szembesülnek. Az üdvözlő bónuszt új játékosoknak találták ki, sokan viszont úgy próbálnak meg előnyre szert tenni, hogy számtalan új fiókot hoznak létre. Na, már most, ez nem szabályos, a kaszinók pedig rengeteg intelligens eszközzel vannak felvértezve, hogy ezeket a személyeket kiszűrjék. Ha pedig megtörtént a bukta, akkor búcsút mondhatsz az eredeti accountodnak is. Helyette inkább válj a kaszinó lojális játékosává, rengeteg előnnyel és folyamatos bónuszokkal jár. Illegális stratégiák használata és már turpisságok

Milyen turpisságok? – kérdezheted. Hiszed vagy sem, az online kaszinókat rengetegen használják arra, hogy tisztára mossák pénzüket, így aki ezen gondolkozik, annak van egy rossz hírem: Árgus szemekkel figyelik azokat, akik nagyobb összegű befizetést eszközölnek, majd valódi fogadás nélkül leveszik ezt a pénzt.

A hagyományos kaszinókkal szemben az online kaszinók esetén semmiféle bizonyítékra nincs szükségük, hogy letiltsák az accountod. Bármilyen gyanús fogadási magatartást büntethetnek így, szóval nem árt figyelni. Ugyanúgy nem kedvelik a kártyaszámlálást és a többi, már híres vagy hírhedt illegális stratégiát. Ne legyenek kétségeink, erősen figyelnek bennünket ebből a szempontból.

Kiskorú szerencsejáték

Ezt különösképp nem kell magyarázni. Egyre több játékos van, aki életkora alapján nem nyerhetne bebocsátást az online kaszinók világába, mégis valahogy kijátssza a rendszert. Sok vita folyik arról, hogy van-e ennek köze a hagyományos konzol és pc játékok által kiadott loot boxoknak. Döntő többsége az embereknek úgy gondolja, hogy van, ezek a pénzért vásárolt kis előnyök hozzásegítik a fiatalkorú játékosokat a szerencsejáték-függőséghez…

Ezek azok a helyzetek és dolgok, amik miatt búcsút mondhatunk kedvenc kaszinónknak, így mindenkit csak arra tudok biztatni: Kerüljétek ezeket a szitukat!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére