Menu

Kísértetjárta helyek Atlantic Cityben – II. rész

Főoldal >> Blog >> A 2. legnagyobb amerikai kaszinóváros kísértett épületei

Meg is hoztam a második részt, mostantól igyekszem heti – legalább – egy alkalommal valamilyen cikkel kedveskedni nektek. Ezek lehetnek könnyed, limonádék, mint amilyen ez is, meg lehetnek komolyabb hangvételű, edukációs jellegű cikkek.

Az előző részben öt kísértetjárta helyet már bemutattam röviden nektek. Most itt van ennek a tízes listának a másik fele.

5.: Estell Manor

A hatalmas Jersey Pine Barrenben található meg az Estell Manor, amely állítólag rengeteg kísértetnek ad otthont. Többek között ott van egy kislány az Abbott-házban, akit a szülők úgy fogadtak örökbe, miután két fiukat veszítették el. A kislány nem bánt senkit, csak játszik a labdájával, naphosszat pattogtatja. Köszönöm szépen, én ebből sem kérnék.

Az Ocean City Bed and Breakfest nevű helyen sem hagyják nyugton a vendégeket. A szobákban a tárgyaknak lába kél, hogy aztán később máshol felbukkanjanak, lépéseket hallani a második emeletről, holott biztosan nem tartózkodik a szobában senki, és biztos, ami biztos még hangokat is lehet hallani ezekből a helyiségekből. Az eredeti tulajdonos nem csak a vendéglátásban volt érdekelt, egy ravatalozót is üzemeltett, vannak, akik vele hozzák kapcsolatba az egész kísértetjárást.

Szintén itt található az Emlyn Physick Estate, amelyet régi tulajdonosai kísértenek. A helyzet ugyanaz, mint eggyel feljebb: Hangok, léptek, zörejek, maguktól nyíló és záródó ajtók, és az ember folyton azt érzi, hogy valakik figyelik.

Az Estell Manor egyik leghíresebb szelleme Emilio Carranza kapitány, akinek repülőgépe itt zuhant le egy viharos éjjelen. A helyszínen van egy emlékhely, és a legenda szerint, ha éjszaka látogatod meg a helyet, és vársz a sötétben, láthatod, ahogy a repülőgép becsapódik az erdőbe.

4.: Flanders Hotel

Flanders Hotel

Talán a leghíresebb kísértetjárta hely Atlantic Cityben. Az Ocean City-tűzesetet követően a Flanderst továbbfejlesztették, és azóta tapasztalnak paranormális tevékenységeket. Emily, akit szoktak még Fehér ruhás hölgyként is emlegetni, nevet, énekel, dúdol az egész szállodában, a lakók legnagyobb örömére. Idézőjelesen, engem a frász verne ki. Játékos szellemről van szó, aki kicsavarja a villanykörtéket, kinyitja és bezárja az ajtókat, kopogtat és egyéb vidámságok. Mármint számára vidámságok. Nem azért csinálja, mert meg akar félemlíteni, csak játszani akar…

A hotel alatt húzódó katakombákban egy kislány is kísért, aki ott fulladt meg, mellette pedig egy rakás rosszfiú, ugyanis anno a hotelben a maffia befészkelte magát, és akadtak olyanok, akik ugyan bementek az épületbe, de ki már nem jöttek… No, állítólag ők kísértenek az alagútrendszerben.

3.: Asbury Avenue

Az egész sugárút tele van megmagyarázhatatlan jelenségekkel, és az Asbury mellett ide kell venni a 8. és a 9. utcát is. Állítólag ketten is öngyilkosok lettek, a sugárúton található egyik bank tetejéről ugrottak le, és azóta is ott kísértenek. Van még itt egy fickó, akit áramütés ért, és ő is ott ragadt, valamint egy sikátorban történt lövöldözést követően elhunyt bandita kószál az Asburyn. Azt a sikátort a holtak sikátorának becézik, és többen hallottak már sikolyokat a mélyéről.

2.: Jersey Pine Barren

A sűrű erdő rengeteg szellemsztorit biztosít a népeknek, mióta világ a világ. Így van ezzel a Jersey Pine Barren is, amelyet szoktak még Pinelandsnek vagy Pines-nak nevezni. Akkora területről beszélünk, hogy azt felfogni is nehéz, hét megyén át húzódik. Ez pedig táptalaja a különböző sztoriknak itt is. Tornyosulnak az elhagyott falvak, bányászvárosok, malmok hátborzongató maradványai találhatók meg a helyen, és mindegyikhez köthető valami nem evilági. Állítólag egy itt megölt bandita is kísért, csak hogy még nyugodtabban járhassuk a különböző ösvényeket.

Aki szereti az ilyen helyeket – én szeretném, de kéne pár táska váltásnadrág is -, az feltétlenül látogasson el az erdő mélyére.

1.: A Jersey-i ördög

Jersey-i démon

Mind közül a legnépszerűbbek a Jersey-i démon vagy másnéven Jersey-i ördögről szóló történetek. Az 1700-as években Leeds anya szülte meg itt 13. gyermekét, egy lányt, aki később szörnyeteggé változott, mivel anyja elátkozta. Hogy miért, arra nem tér ki a sztori. A gyermek elveszítette emberi mivoltát, egyre inkább hasonlított már egy szárnyas lényre, amely fosztogatott, gyilkolt, valamint az embereket megrémítette.

Sokan mondják, hogy a legendát angol telepesek találták ki, talán így akarták a gyermekeiket megrendszabályozni, ám vannak, akik látták már, és nem felejtik el sosem.

A Pine Barrenben kószáló Jersey-i démon leginkább éjszaka jelenik meg, így nem tanácsos akkor kirándulgatni a rengetegben.

Következő alkalommal folytatjuk azon cikkünket, mit lehet és mit nem a pókerasztalnál.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére