Menu

Las Vegas Legveszélyesebb Helyei

Főoldal >> Blog >> A legveszélyesebb környékek Las Vegasban

Mostani cikkünkben egy kicsit még Las Vegassal foglalkozunk. A Bűn Városa, ahogy a leggyakrabban szokták hívni, a szerencsejátékosok Mekkája, amelynek a legtöbben csak egy oldalát ismerik, vagy csak egy oldaláról hallottak. Korábban már foglalkoztunk a város árnyoldalaival, külön cikkben beszéltünk mi is a csatornarendszerekben élő hajléktalanokról, akik mindenüket elvesztve tengődnek, nem kevés veszélynek kitéve magukat.

A mai cikkben a város legveszélyesebb környékeit nézzük meg közelebbről. Mert Las Vegasban ilyenek is vannak. Ahol a drog, a bandák az urak, és nem az a csillogás, amit a TV képernyőin vagy az interneten látunk.

Ez a cikk akár még jól is jöhet, ha épp tervezel egy kaszinót meglátogatni a közeljövőben. Szóval, mi nem azt akarjuk mondani, hogy ne menj oda, csak legyél körültekintő, mert egy friss statisztika szerint esélyesebb, hogy bűn áldozata leszel Las Vegasban, mint Amerikában bárhol máshol.

1.: West Las Vegas

A Striptől – vagyis Las Vegas legismertebb utcájától – északnyugatra fekszik West Las Vegas, amelyet a bandák uralnak, és úgy adják-veszik ott a drogot, mintha kötelező lenne. A város egyik legszegényebb területe ez, ahol a szegénység mindennapos, ahogy az erőszakos bűncselekmények is. Utóbbiak aránya 713%-kal magasabb, mint az országos átlag.

A városban itt a legmagasabb a gyilkosságok aránya is, de ez a fentiek tükrében egyáltalán nem olyan fejlemény, ami bárkit is megdöbbenésre ösztönözne.

Vannak helyek a világban, melyekről azt tartják, sötétedés után már nem kell odamenni. West Las Vegasba – ha az ember teheti – nappal sem kell ellátogatni.

2.: Naked City

A Striptől nyugatra található a Naked City, vagyis a Meztelen Város. Messze a kaszinók csillogásától, az Amerikai Álomtól. A városrésznek olyan rossz a híre, hogy még a taxik sem járnak oda éjszakánként. Nem lehet megmondani, hogy inkább West Las Vegas vagy Naked City rosszabb környék, annyi bizonyos, hogy a város egyik legdurvább része, ahol szintén mindennaposak az erőszakos bűncselekmények, az ott lakók pedig a gyilkosságoktól sem riadnak vissza.

3.: Whitney

Las Vegas - Whitney

Nem olyan durva a helyzet, mint West Las Vegasban, legalábbis az erőszakos bűncselekmények aránya alapján. Míg nyugaton ez 713 százalékkal magasabb, mint az országos átlag, addig Whitney-ben „csak” 288 százalékkal.

Mivel ez közelebb van a tűzhöz, itt azért a turisták – az óvatlan turisták – meg-megfordulnak. Vesztükre. A Boulder Highway közelében rengeteg szálloda található, az áraik alacsonyak, ennek pedig megvan az oka. Ha valaki nem szeretne az értékei nélkül hazatérni, inkább kerülje el ezt a környéket, még akkor is, ha olcsóbban is lakhat az ott tartózkodása idején.

Az ingatlanbűnözés melegágya Whitney, az országos átlaghoz képest 167 százalékkal magasabb az ilyen jellegű bűnelkövetés.

4.: Charleston Heights

Az egyik legszegényebb környék az egész országban. Az itt élők 46 százaléka él a szegénységi küszöb alatt, a munkanélküliség aránya 73 százalékkal magasabb, mint az országos átlag.

Charleston Heightsban a kieső jövedelmet nem egészen legális módszerekkel szeretnék pótolni, így természetesen a bűnözési ráta itt is magas. Volt olyan nap a közelmúltban, amikor a rendőrséget 50-nél is több bűncselekmény miatt riasztották, betörések, lopások és rablótámadások miatt.

A Reddit egy fórumozója, akit két évig élt ebben a városrészben áldatlan állapotokról számolt be: A szirénákat folyamatosan hallani lehet, ahogy a puskalövéseket is.

5.: Huntridge

LVPD

A város déli részén található, amely szintén nem a pompáról és a kaszinókról híres. Sokkal inkább a hajléktalanokról, zsebtolvajokról és drogfüggőkről, akik a Circle Park környékén vertek tábort.

A parkot 2006-ban egy késelés után bezárták, a környékén nemrégiben egy 80 éves nőt lőttek le, ami miatt felhördült az egész város.

Mindezek ellenére a Circle Park most ismét nyitva van, de azt javasoljuk a városba látogatóknak, hogy ezt a környéket (is) messze kerüljék el.

6.: Belváros

Az olvasó azt hiheti, hogy Las Vegasnak nincs is biztonságos része. Hiszen, ha már a belváros – vagyis a Downtown – is rossz hírű, akkor milyen lehet máshol? Megértem, ha vannak aggodalmak.

Ide ellátogatni általában kötelező, tehát sokkal biztonságosabb, mint a fentebb említett városrészek, de itt sem árt óvatosnak lenni. Hiszen az erőszakos bűnelkövetések aránya itt is 98%-kal magasabb, mint az országos átlag.

Nemrégiben a fiatalkorúaknak kijárási tilalmat rendeltek el, mivel megnőtt a gyilkosságok és rablások száma a környéken. A rendőrség nagyobb erőkkel vonult fel a Fremont Street környékére, és véletlenszerűen ellenőrizték az embereket.

Zárszó

Aki Las Vegasba készül, mindenképp menjen, és ne ijessze meg ez a cikk. Nem az volt a cél, hogy lemondjátok a szállásotok, inkább egy figyelemfelkeltés. Minden városban vannak rossz környékek, de amely lényegében a szerencsejátékból él, a gazdag emberekből – a gazdag emberek pedig a városokból -, ott evidens, hogy több rosszfiú bukkan fel a könnyű zsákmány reményében.

Itt egy megnyugtató statisztika a végére: A Forbes magazin a 14. lebiztonságosabb városának választotta Las Vegast a 300.000 főnél nagyobb lakosú amerikai városok listáján.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére