Menu

Lássuk a világ legdrágább kaszinóit! – I. rész

Főoldal >> Blog >> Kaszinó-mustra

Van jó pár kaszinó-város, amelyről már beszámoltam nektek, de az soha nem került szóba, hogy az itt található építmények milyen költségek árán épültek meg. Ma erről lesz szó. Sokszor említem meg, és magatok is láthatjátok, hogy micsoda csillogás és pompa uralkodik ezeken a helyeken, gondolhatjátok, hogy nem ötmillió forintba került egy ilyen felhúzása.

A 10 legdrágábban tervezett és felépített kaszinóról fogok írni nektek.

10.: Wynn Casino (Makaó) – 1.3 milliárd $

Ó, a Wynn-ről már jó párszor szó esett, ahogy Makaóról is. A Kínai Népköztársaság autonóm részeként Makaó ma nyugodtan mondhatjuk, hogy a leginkább felkapott kaszinó-város(állam), az itt található kaszinó a Wínn Resorts Limited egyik legkiemelkedőbb épülete. 2006. szeptember 6-án nyitotta meg kapuit, egy évvel később az épület kibővült, több játéktér kapott helyet benne, valamint több új élelmiszerbolt, étterem, ajándékbolt és még sorolhatnánk. A szálloda több mint 1000 szobával és lakosztállyal rendelkezik, ez több int 25.000 négyzetméternyi helyet jelent. 2010 áprilisában kapott egy új tornyot a Wynn, ez pedig az Encore névre hallgat, 2014-ben pedig a régi részt újították fel teljesen

9.: Bellagio (Las Vegas) – 1.7 milliárd $

Bellagio - Las VegasA következő helyszín egy kicsit odébb van, de a szerencsejáték-fővárosok egyikében, Las Vegasban. A Bellagio az évek során számos filmnek adott otthont. A híres Bellagio-szökőkút bizonyára mindenkinek ismerős, ennek az építése egymaga elvitt 40 millió dollárt. A Bellagio híres a pókertermeiről, körülbelül 2300 nyerőgéppel rendelkezik és 140 asztali játékot kínál az oda látogatóknak. Az MGM Resorts International 2019-ben 4.25 milliárd dollárért eladta az épületet a The Blackstone Group számára.

8.: City of Dreams (Makaó) – 2.1 milliárd $

Vissza Makaóba! A 8. helyen ismét egy távol-keleti kaszinó kapott helyet, méghozzá a City of Dreams. A Crown Resorts tulajdonában álló épületet James Packer hívta életre. Packer célja nem csak Makaó meghódítása, tervei szerint a Crown Resorts világszerte egész kis szerencsejáték-birodalmat szeretne létrehozni. 39.000 négyzetméternyi játéktér, több mint 1500 nyerőgép és 450 asztali játék, ez a City of Dreams.

7.: Encore (Las Vegas) – 2.3 milliárd $

Encore - Las VegasAhogy Makaóban, úgy Las Vegasban is létezik a Wynn-nek egy kistesója, amely itt is az Encore nevet kapta. 2018. decembe 22-én nyílt meg az Encore Las Vegas és azonnal a szerencsejáték-őrültek egyik kedvence lett. Több mint 2500 szoba, 7400 négyzetméter alapterületű kaszinó és rengeteg féle-fajta játékkal várja a játékosokat. A bevásárló-részlegen csatlakozik a Wynn-nel, de van itt színház és golfpálya is.

6.: The Venetian (Makaó) – 3 milliárd $

És ismét ugorjunk vissza Makaóba, merthogy a lista hatodik helyét a városállam kaszinója, a The Venetian foglalja el. A Cotai Strip-en található épület a világ legnagyobb kaszinója, több mint 51.000 négyzetméternyi játéktér, 3400 nyerőgép, 800 asztali játék és egy 15.000 férőhelyes aréna is helyet kapott benne. 2007-ben nyitotta meg kapuit és több mint 3000 szobával várja a vendégeit.

Ez volt a kétrészes sorozat első fejezete, a maradék öt kaszinóval legközelebb találkozhattok! Addig is jó hétvégét kívánok nektek, szedjétek meg magatok a hétvégén és ne felejtsetek visszatérni hétfőn a második részért!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére