Menu

Miért Ne Számoljuk a Lapokat?

Főoldal >> Blog >> Kártyaszámlálás ellenérvek

Üdv mindenkinek a blogon, boldog új évet! Régen jelentkeztem, de most újra itt vagyok, és hoztam egy cikket nektek a kártyaszámlálásról. Mindenki látta a 21 – Las Vegas ostromát? Kevin Spacey zseniális benne, és kaszinós tematikájú, szóval, ha eddig ez kimaradt, akkor uzsgyi, nézzétek meg!

Arról szól, hogy egy csapat fiatal egyetemista, akik otthon vannak a matekban, professzorukkal együtt kaszinókba járnak, hogy kártyaszámlálással egy kis plusz pénzhez jussanak. A kártyaszámlálás a Blackjackben nem egy bevett módszer már. Ugyan nem illegális a legtöbb helyen, de a tulajdonosok, a biztonsági szolgálat nem nézi jó szemmel. Szóval, ha rajta kapnak, akkor illedelmesen felkérnek a távozásra, de a nyereményed, ha van, nem veszik el.

Gondolhatnád, a kártyaszámlálás nagyon megéri, csak tökélyre kell fejleszteni, gyakorolni kell, és már mehet is a menet. De nem, a dolog ennél bonyolultabb. Mi most hat olyan indokot hoztunk nektek, ami a kártyaszámlálás ellen szól. Kezdjük!

1.: Csekély haszon

21 - Las Vegas ostroma

Oké, a 21 – Las Vegas ostroma egy film, de láthattuk mi is, ahogy azok a suhancok áloméletet élnek, isznak, szórakoznak, mert megtanultak egy módszert, ami vagyonokhoz juttatta őket. De ez egy film. Még ha a filmet inspiráló MIT csapat is kerül szóba, általában el szoktam mondani, hogy ők is a kivételek közé tartoznak. Rengeteg munkát kell befektetni ahhoz, hogy a kártyaszámolás működjön, és ahhoz képest a nyeremény nem túl nagy. Nem azt mondom, hogy nem biztosít előnyt a kaszinóval szemben, azonban nem akkorát, mint amire egyesek számítanának.

Könnyen lehet, hogy az egyik este nyereménnyel távozol a kaszinóból, de az is esélyes, hogy másnap ezt a nyereményt a kaszinó vissza is szerezze…

2.: A szórakozás vége

Onnantól kezdve, hogy elkezded számolni a lapokat, számodra a szerencsejáték megszűnik szórakozássá lenni. Minden pillanatban számolsz, kalkulálsz, koncentrálsz, figyelsz. És közben elfelejted jól érezni magad. Miközben a szerencsejáték egyik fő célja az, hogy élvezd, amit csinálsz.

Órákon át fogsz a blackjack-asztal fölött görnyedni, miközben egyáltalán nem érzed jól magad. Megéri ez?

3.: Nehéz elsajátítani

Kártyaszámlálás

Megint a filmet tudom példaként felhozni. Vagy az MIT Teamet. Mindannyian, akik a csapatba tartoztak, elképesztően intelligens emberek voltak, akiknek a matematika a kisujjukban volt. Nem tudom, hogy állsz a reáltárgyakhoz, milyen voltál a suliban matekból, de ha nem színötös, aki sokszor kijavította a tanárt egy hibás egyenlet vagy eredmény láttán, akkor meg fog gyűlni a bajod azzal, hogy jó kártyaszámoló legyél.

Ismerned kell a blackjacket is töviről-hegyire, jól és gyorsan kell számolnod, és ez még mindig nem elég. Ugyanis közben a mimikádon, a testbeszédeden is dolgozni kell. Ha csak a gyanúja felmerül, hogy számolod a lapokat, úgy fognak kitenni, mint macskát… Igen, pontosan oda és úgy.

Amennyiben a magabiztosságod nagyobb, mint a tudásod, hamar nullára kerülsz.

4.: Nagy bankroll szükséges

Mindenki meg van győződve arról, hogy a kártyaszámolás csak nyereséges lehet. Ez azonban nem fedi a valóságot, vannak ennek is buktatói. A lapok számolásával csak néhány százalékot nyersz a házzal szemben, és még így sincs arra garancia, hogy profittal szállsz ki. Előfordulhat, hogy hónapokon át kell játszanod ahhoz, hogy profitod legyen.

A lapok számlálása egy maraton, és ha nincs meg a terv a fejedben, azelőtt csődbe mész, hogy egyáltalán nyereséged lenne belőle. Anno az MIT Team 89.000 USD-vel indított.

5.: Nagy a lebukás veszélye

Azt fontos tudni, és már mi is többször mondtuk, hogy a kártyák számolása nem illegális. De ez még nem jelenti azt, hogy szabadon lehet gyakorolni ezt a metódust. Nem lehet. Ha lebuksz, akkor mehetsz Isten hírével, és valószínűleg onnantól kezdve vagy rossz szemmel néznek rád, vagy folyton a nyakadban liheg valaki, de az is előfordulhat, hogy szimplán kitiltanak.

6.: Persona non grata

Amennyiben egy kaszinóban megbuksz, megbuksz a többiben is. A fotód körbe fogják küldeni, és sehol sem fognak szívesen látni. Igaz, akkor is ott van az online kaszinó, abból van rengeteg, de tényleg megéri megbélyegezni magad egy amúgy nem is annyira – feltétlenül – kifizetődő módszer miatt?

Végszó

Nem tudok újat mondani, és nem is akarok. A kártyaszámolást nagyon nehéz megtanulni, és egyáltalán nincs garancia arra, hogy nyereséges leszel. Nincs garancia arra, hogy sosem buksz le.

Amennyiben szerinted mégis megéri, hát tégy egy próbát. De ne lepődj meg rajta, ha hamar lenullázod magad

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére