Menu

Mire Figyeljünk Online Kaszinózáskor?

Főoldal >> Blog >> Tippek kaszinóválasztáshoz

Arról már én is többször beszéltem nektek, hogy mennyi előnye van az online kaszinózásnak. Nyilván vannak, akik még a mai napig inkább választanak hagyományos kaszinókat, és persze, annak is megvan a maga előnye. De ha nem akarsz utazni, zavar a tömeg, idegesítenek a pincérek, akik csak úgy tolják eléd az ingyen piát, ezzel is hátráltatva a céljaid elérésében, nos, ebben az esetben inkább ajánlom, hogy hazai pályán indulj játszani. Hazai pálya alatt pedig az otthonodat értem.

A mai cikkben ahhoz próbálok segítséget nyújtani, hogy kiszűrd azokat a kaszinókat, amelyek nem megbízhatók, ahol a pénzed úgy tűnik el, mint az a bizonyos aranyóra…

1.: Nincs licence

Az online szerencsejáték manapság milliárd dolláros iparággá fejlődött. Ezért szükség van a szabályozására. Pontosabban ezért IS van szükség a szabályozására. Ezek a szabályok védik magát a kaszinót, illetve a játékost is. Így azt javaslom, sose válassz olyan kaszinót, amely nem rendelkezik legalább egy hivatalos szerv által (MGA, UKGC) kibocsátott engedéllyel. Azért ezt tettük az első helyre, mert ez a legnagyobb vörös zászló. Amennyiben egy kaszinó a működéshez szükséges engedélyekkel nem rendelkezik, jó eséllyel sosem kapod meg a nyereményed, ha egyáltalán van lehetőséged a nyerésre… A jó hír, hogy számtalan olyan kaszinó létezik, amelyeknél ez nem jelent problémát. Ha még nem sikerült választani, nézz körül nálunk, garantáljuk, hogy mindegyik online kaszinó megbízható!

2.: Az RTP hiánya

RTP

Ha még csak most ismerkedsz a kaszinózással, nem feltétlenül ismered az RTP kifejezést, ezért egy mondatban elmagyarázom, mi az. Az RTP az az összeg, amely visszafolyik a játékosokhoz. Egy százalékos összeg, ami azt mutatja meg, hogy az összes játékos által befizetett pénz mekkora része kerül vissza a játékosokhoz. Még rövidebben: Hogy mekkora a ház profitja.

Amennyiben egy weboldal nem tünteti fel az RTP-t, fuss. Amennyiben egy weboldalnál 80%-nál alacsonyabb az RTP, fuss. Még ez a 80 is kifejezetten alacsony, a jó nevű, korrekt kaszinóknál az RTP 95 és 98% között mozog, próbáld ezeket megtalálni.

3.: Bónuszok

A blogon esett már szó a különböző kaszinós bónuszokról, mi kifejezetten kedveljük azokat a kaszinókat, amelyek így akarnak új játékosokat bevonzani, vagy a meglévőket megtartani. Azonban a bónuszok alapján is feltűnhet, hogy egy kaszinónál nem stimmel valami. A minap szerettem volna egy PS5-öt vásárolni, és árult egyet valaki 130.000 Ft-ért. Egyből feltűnt, hogy csalásról lehet szó. Na most a bónuszokkal ugyanez a helyzet. Amennyiben túl kedvező, túl nagylelkű, túlságosan is az ügyfélnek tetsző ajánlatot láttok, ott valami gond van. A bónuszokat nehéz, de nem lehetetlen kiaknázni, a profi játékosoknak ez általában sikerül is, azonban a kezdők belebuknak a folyamatba, és ezzel csak a kaszinók malmára hajtják a vizet.

Szóval légy résen, ha egy ajánlat túl szép, hogy igaz legyen, valószínűleg tényleg ez a szitu…

4.: Az ügyfélszolgálat

Talán egyértelmű, de sokszor mégsem az. Az ember sokszor bízik meg az interneten található weboldalakban, legyen szó hírekről vagy bármi másról. Hajlamosak vagyunk így az online kaszinóknak is alapból bizalmat szavazni, még akkor is, ha ordít róluk, hogy valamiféle csalókról van szó. Sose bízzunk meg olyan kaszinóban, amelynél nem elérhető az ügyfélszolgálat. Sose bízzunk meg olyan weboldalban, amelyik csak korlátozottan van nyitva, nincs legalább három felület, ahol meg lehet őket keresni (chat ablak, e-mail, telefonszám). A jobb nevű kaszinók ügyfélszolgálata 24 órás, de ha nem is érhetők el egész nap, egy nagyobb időablak áll rendelkezésre, hogy a játékosok meg tudják keresni őket.

5.: Kései kifizetés

Kései kifizetés

Lehet, hogy ezt már csak későn vesszük észre. A legtöbben azért játszanak, hogy nyerjenek, és amikor ez megtörténik, a pénzt szeretnék a számlájukon tudni. Azonban a problémás kaszinók nem igazán szeretnek és nem igazán akarnak fizetni, így folyamatosan kifogásokkal élnek, hogy miért nem jár a pénz a játékosnak. Az is előfordul, hogy megtagadják a kifizetést valamilyen mondvacsinált ürügy miatt.

Érdemes lehet megnézni regisztráció előtt, hogy milyen be-, és kifizetési módok állnak rendelkezésre. Amennyiben a PayPalt ott találjuk az opcióik között, nagyjából meg is lehet nyugodni. A PayPal ellenőrzési folyamata ugyanis nagyon szigorú, és ha azon a rostán átment a kaszinó, akkor megbízható.

6.: Szoftver

Egy jó online kaszinó arról is megismerszik, hogy egy megbízható, régóta a szakmában levő szoftver-szolgáltató biztosítja a weboldal számára a szoftvert, ezt azonban kezdőként nem igazán lehet felismerni. De ha egy kicsit utána olvasunk, milyen szolgáltatók léteznek, könnyebb dolgunk lesz. Amennyiben nem igazán ismered fel a játékokat, vagy az egész bűzlik az olcsóságtól, megint érdemes lehet inkább lelépni, mielőtt elveszik a pénzünket.

+1: Olvasni, kérdezni, figyelni

Az utolsó pont nem egy figyelmeztető jel, hanem tanács. Számtalan véleményt lehet olvasni a különböző szerencsejátékkal foglalkozó oldalakon a kaszinókról. Ha valamiről nem találunk véleményt, vagy többségében negatív véleménnyel találkozunk, akkor abban az esetben megéri inkább máshova befizetni.

Végszó

Ezen lista alapján számtalan dologra kell odafigyelni, de higgye el mindenki, nem ok nélkül íródott ez a cikk. Manapság, amikor a világ tele van pénzhajhász emberekkel, nem nehéz beleszaladni egy olyan oldalba, ami valóban a pénzünket akarja. Az online szerencsejáték próbálja megállítani ezeket az oldalakat, de a mögöttük álló alakok egyre ügyesebbek, okosabbak, így a játékosok azok, akik a legtöbbet tehetik saját maguk biztonságáért.

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére