Menu

Mire van szüksége egy kaszinónak?

Főoldal >> Blog >> Egy kaszinó eszköztáráról beszélgetünk

A kaszinók már régóta szórakoztatják az embereket, az egész világon vannak helyek, ahol el tudjuk feledni a bút, a bajt és egy jót tudunk játszani. Teljesen mindegy, hogy egy kis apró teremről vagy egy világhírű luxuskaszinóról van szó, van ami közös bennük: A felszerelés.

Most azokról a kellékekről fogunk beszélgetni, amelyek nélkül egyetlen kaszinó sem lenne képes a működésre. Tartsatok velünk!

Mire van szüksége egy kaszinónak?

A kellékek kiemelkedően fontosak egy-egy kaszinó számára. Persze, a mérettől, elhelyezkedéstől függően más és más igények lehetnek. Vannak kisebb kaszinók szerényebb bárral, kevesebb lehetőséggel és olyan helyek is, ahol olyan vacsorát fogyaszthatunk el, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána. A mérettől függően különböző típusú, nagyságú kellékekre lesz szükség. Vannak azonban alapvető dolgok, ami minden kaszinóban megtalálható.

A nyerőgépek

NyerőgépekAz egyik legfontosabb kaszinó-kellékek közé tartozik, ez nem is vitás. A játékosok többsége egyszerűen imádja őket. Egyes kaszinók inkább az asztali játékokra (blackjack, dice, póker) koncentrálnak, de a nagy érdeklődés miatt egyszerűen nem lehet kivenni a nyerőgépeket a palettáról. Persze, ezt senki nem is akarja…

Van, aki a régi, megszokott gépeket szereti, de nagy előny, hogy folyamatosan újabb és újabb gépek jönnek i, nagyon sokan szeretik kipróbálni az újdonságokat, így érdemes invesztálni egy-egy új masinába.

Ezért is fontos a kaszinók számára, hogy rendelkezzenek a legújabb játékgépekkel, de ehhez igazán mélyen zsebbe kell nyúlni, ugyanis ezek a gépek egyáltalán nem olcsók, alapos előtervezést igényel, hogy melyik mellett teszi le a vezetőség a voksát. Sok nagy cég gyárt és ad el nyerőgépeket, amelyek a legnagyobb újításokat tartalmazzák. Vannak olyan cégek, akik használt gépekre szakosodtak, ezek még mindig remekül használhatók.

Asztali játékok

Manapság könnyű már az interneten is kiválasztani a legjobb rulett oldalakat, vagy aki a blackjacket szereti, ő is tud választani, mégis sokan vannak, akik a hagyományos kaszinókra esküdnek. Épp ezért még mindig prioritás, hogy megfelelő számú asztali játék legyen elérhető egy kaszinónál. Beszélhetünk a népszerűbbekről (rulett, blackjack, poker) a kevésbé elterjedt játékokig (pl. baccarat, craps) a játékosok szeretnék, ha egy jó kaszinóban ezek elérhetők lennének.

Általában olcsóbbak, mint egy nyerőgép, de azért a technológiára itt is szükség van, így akár drágábbak is lehetnek. Gondolok itt például beágyazott kamerára, aminek azért megkérik az árát. Viszont jó szolgálatot tehet, mert jó eséllyel kevesebben próbálkoznak meg csalással.

Zseton és dobókocka

DobókockákDe most komolyan, kinek jut eszébe az, hogy egy-egy kaszinó honnan szerzi be ezt a felszerelést? És mégis, fontos láncszem, az egyik legfontosabb. Hiszen szinte mindegyik asztali játéknál vagy egyikre, vagy másikra, vagy mindkettőre szükség van. Gyorsan elveszhetnek, megsérülhetnek, így fontos a folyamatos pótlás. Ebből persze egy halom áll raktáron, milyen kellemetlen lenne már, ha egyszer csak elfogyna a zseton? És persze, minél nagyobb mennyiségben rendelsz valamit, annál nagyobb kedvezménnyel tudod megszerezni.

Mind a zsetont, mind a kockát lehet egyedileg elkészíttetni, ha saját lógóval kérik, akkor azért picit drágább az ár, de elősegítheti a kaszinó marketing céljait és komolyabb benyomást tehet a játékosokra.

A kártyák

Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a fenti két példában, gyorsan használódnak, hamar sérülnek, könnyedén eltűnhetnek, így nagy mennyiséget kell beszerezni belőlük és nagy utánpótlással kell rendelkezni.

Főleg azért kell a nagy mennyiség, mert egy-egy kártyalap sérülésekor az egész pakli mehet a kukába…

Székek és kanapék

Elsősorban nem pihenni megy egy ember kaszinóba, de azért a kényelem sem egy utolsó szempont a játékosok számára. Nagyon fontos, hogy a kaszinók olyan székeket szerezzenek be, ahol a játékosok kényelmesen érzik magukat, máskülönben hamar felállhatnak a pókerasztaltól vagy a rulettkeréktől.

Sok kaszinó napokon át tartó pókerversenyeket szervez, ekkor pedig különösen fontos, hogy a játékosok tudjanak pihenni. Ezek sem örökérvényű eszközök, sőt, hiszed vagy sem, de nagyon gyorsan kell ezeket a felszereléseket is cserélgetni.

Az ital

És igen, elérkeztünk az egyik legfontosabb tételhez, az alkoholhoz. Kevés olyan kaszinó van, amely ne kínálna alkoholos italok a vendégeinek. Ez persze egy nagyon okos húzás tőlük, pláne, ha az italok ingyen vannak, hiszen így kvázi magukhoz láncolhatják a vendéget, akinek ítélőképessége előbb vagy utóbb tompulni kezd.

Persze, ez kétélű fegyver, a felszolgálóknak és főként a biztonsági őröknek okozhatnak nehéz pillanatokat azok, akik felöntenek a garatra…

Egyéb kellékek

Ezeken kívül vannak még apróságok, amelyek ugyanolyan nagy fontossággal bírnak. Ilyenek például az automatikus kártyakeverők, pohártartók, időzítők és számos mütyür, amiről nem is gondolnánk, mennyire fontos.

Végszó

Egy kaszinót üzemeltetni nem könnyű feladat, ez ebből a cikkből is látszik. És akkor még a felét sem láttuk, hallottuk, olvastuk. Bízom benne, hogy ma is tudtam érdekességekkel szolgálni nektek, hamarosan találkozunk!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére