Menu

Nem jó, ha rosszban vagy Fortunával

Főoldal >> Blog >> A világ legbalszerencsésebb emberei

Feltűnt már nektek, hogy általában mindig, mindenki a szerencsés emberekről beszél? Egyszerűen ennek van hírértéke, ki, mikor, hol, melyik online kaszinó által nyert milliókat, kire mosolygott úgy rá Fortuna istennő, hogy gyökeresen változott meg az egész élete. Mondhatnám, hogy személy szerint én egy reál beállítottságú ember vagyok, nem vagyok babonás, nem hiszek semmilyen felsőbb hatalomban, vagy akár a sors szeszélyességében, de ez így nem teljesen igaz. Sokszor hallunk, vagy olvasunk olyan dolgokról, olyan történetekről, melyek után az ember bizony elgondolkozik, hogy biztos? Biztos nem létezik semmi ilyesmi? Mert néha olyan dolgok történnek, melyek nem lehetnek csak és kizárólag a véletlennek köszönhetők. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár embert, akiket joggal nevezhetünk a világ legbalszerencsésebb embereinek, hiszen azok a dolgok, amik velük megtörténtek, egyáltalán nem hétköznapiak, elképzelhető, hogy valaki nagyon haragszik rájuk odafenn.

Frane Selak

Rendben, első emberünknél elég nehéz eldönteni, hogy balszerencsés vagy inkább szerencsés. Döntsétek el ti, de én inkább a szerencsésre szavaznék. Frane Selak lengyel zenetanár története közelről sem hétköznapi, hiszen hősünk nem egy, hanem hét találkozást élt túl a halállal, ráadásul mindezek után még volt egy plusz csavar élete történetében.

Kálváriája azzal kezdődött, hogy túlélt egy vonatbalesetet, aztán kiesett egy repülőből, és szerencséjére egy nagy szalmakazalba zuhant. Egyszer egy buszon ült, ami egy folyóba zuhant, kétszer gyulladt ki autó alatta, elütötte egy busz, majd lezárásként autóbalesetet szenvedett, autója egy 150m-es szakadékba zuhant, de ő ezt is túlélte, mivel nem kötötte be a biztonsági övet, és még a zuhanás előtt kirepült az autóból. Bátran állíthatom, hogy az én szerencsefaktorommal, már egybe belehaltam volna, de ha nem is az elsőbe, a másodikba biztos. Frane Selak viszont túlélte mindet, és ezzel még nincs vége. Nem sokkal a 73. születésnapja után vásárolt egy lottószelvényt, és megnyerte a főnyereményt, közel 3 milliárd forintnak megfelelő összeget. Ha jól tudom, ma is boldogan él, és idén lesz 93 éves.

Costis Mitsotakis

Costis Mitsotakis

A görög filmrendező Costis Mitsotakis története következik, nem lesz hosszú, de annál szomorúbb, gondolom ezzel emberünk is maximálisan egyetért. Történt ugyanis, hogy egy spanyol kis falu összes lakosa közös lottószelvénnyel játszott, kivéve Mitsotakist, így 2011-ben ő volt az egyetlen ember, aki nem részesült a 922 millió dolláros főnyereményből, melyet a közös lottószelvénnyel nyertek.

Mitsotakis el volt ugyan keseredve, de megpróbálta a legtöbbet kihozni a helyzetből, dokumentumfilmet készített a falu lakóiról, hogyan változtatta meg az életüket a gyorsan jött gazdagság.

Roy Sulliven

Az az ember következik, akit úgy hívtak, hogy az élő villámhárító. Ugyanis Roy barátunk túlélte a villámcsapást, na nem egyszer, hanem hét alkalommal. Ezzel a „teljesítményével” bekerült a Guinness rekordok közé is. A legbalszerencsésebb időszaka 1969 és 1973 között volt, ebben a négy évben négyszer csapott belé a villám.

Melanie Martinez

Most következzen kettő, nem is, inkább három hölgy, hiszen természetesen ők sem maradhattak ki a sors játékaiból. Kezdjük azzal az emberrel, akit Amerika legbalszerencsésebb asszonyának tartanak. Melanie 50 év alatt, 5-ször veszítette el az otthonát, azért mert háza pont hurrikán sújtotta övezetben volt. És ha ez még nem lenne elég, legutóbb 2012-ben történt vele a szerencsétlenség, nem sokkal azután, hogy egy TV-s valóságshow keretein belül 20 000 dollár értékben újították fel a házát.

Violet Jessop

Violet Jessop

Az ír-argentín felmenőkkel rendelkező ápolónő majdnem egész életében az óceánt járta, mivel hajókon teljesített nővéri szolgálatot. Balszerencséjére ott volt a Titanic, illetve a HMHS Britannic fedélzetén is, mikor elsüllyedtek az 1900-as évek elején. Gondolhatnánk, hogy ezek után a tenger közelébe sem ment, de persze ez nem így van. Folytatta a munkát, és sikerült az RMS Olympic óceánjáró fedélzetén is ott lennie, ami a tengeren ütközött egy másik hajóval, és ugyancsak elsüllyedt.

Ha hiszitek, ha nem, még ez sem törte meg, megkapta a „Miss Elsüllyeszthetetlen” becenevet, visszatért dolgozni a tengerre, és egészen 63 éves koráig hajókon teljesített szolgálatot.

Ann Hodges

Íme, hivatalosan is az első, és egyetlen ember, akit eltalált egy meteor. Igen, ez valóban megtörtént. Az alabamai születésű Ann Hodges éppen otthonában tartózkodott, amikor egy – szerencsére kisebb átmérőjű – meteor átszakította a mennyezetét, lepattant a rádiójáról, és eltalálta a combja felett. A balesetet túlélte, de óriási szerencséje volt.

Henry Ziegland

A következőkben egy döbbenetes, és hihetetlen történet következik, melynek főhőse a texasi farmer, Hanry Ziegland. Henry joggal hihette 20 éven keresztül, hogy ő a legszerencsésebb ember a világon, aztán jött a meglepetés. A történet szerint Henry, 1893-ban megcsalta a barátnőjét, majd el is hagyta, aki elkeseredésében öngyilkos lett. A lány bátyja bosszút akart állni, ezért ellovagolt Henry földjére, és rálőtt. A golyó centikkel kerülte el a hűtlen barát arcát, és egy fába fúródott.

Eltelt húsz év, miközben Henry – teljes joggal – áldhatta a szerencséjét, és nyugodtan élhette tovább az életét. Egy nap viszont a fiával kimentek a birtokra fát vágni. Henry úgy gondolta, hogy az ominózus fát nem csak egyszerűen kidöntik, inkább felrobbantják dinamittal. El is helyezték a tölteteket, és biztonságos távolságból nézték a robbanást. Viszont ahhoz, ami történt, nem lehettek elég messze. A robbanástól kirepülő golyó, mely egyszer már ki akarta oltani Henry életét, most nem hibázott. Belefúródott Henry koponyájába, és azonnal megölte.

Sigurd a „Hatalmas”

Sigurd a hatalmas

Most utazzunk egy kicsit jobban vissza az időben, pontosabban a 9. század környékére, a vikingek földjére. Történetünk hőse Sigurd Eysteinsson, aki Orknay második jarlja volt 875-től 892-ig. Sigurd viking portyákat szervezett az északi skót földekre. Félelmetes harcos hírében állt. Egyszer kihívott párbajra egy helyi skót urat, nevezetesen Máel Brigte a „Kosfogú” volt az ellenfele egy 40 emberes párbajban. Ez azt jelentette, hogy mindkét fél vihet magával a küzdelemre 40-40 embert. Sigurd biztosra akart menni, és úgy gondolta, hogy ő 80 embert visz magával, javítva az esélyeken. Természetesen győzött a túlerő, és a küzdelem végén Sigurd lefejezte ellenfelét, majd fejét a lovához kötötte, így indult haza, oldalán trófeájával. Lovaglás közben a legyőzött skót úr „kos” foga megkarcolta hősünk combját, melytől vérmérgezést kapott, és a „Hatalmas” nagyon hamar bele is halt a fertőzésbe. A bosszú, az bosszú, még ha túlvilági is.

Yamaguchi Tsutomu

Ő az a japán úriember, aki 3 napon belül, kétszer is atomtámadás áldozata lett, és túlélte mindkettőt. Már biztos kitaláltátok, hol, és hogyan történhetett ez, hiszen ilyen esemény csak egyszer történt meg a világtörténelemben. Igen, Yamaguchi úr mindössze 3 km-re tartózkodott a hiroshimai atombomba becsapódásának helyétől, halláskárosodást és égési sérüléseket szenvedett. A Nagasaki születésű fiatalember – ekkor mindösszesen 29 éves volt – hazautazott, és éppen az előző támadást heverte ki szülőfalujában, amikor ledobták a második bombát is. Ezt is túlélte, sőt 93 éves korában halt meg, tehát hosszú életet élt.

Remélem tetszett nektek ez a kis felsorolás, igazán érdekes történeteket tud produkálni az élet. Tulajdonképpen, ha belegondolunk, nagy része ezeknek az embereknek inkább szerencsésnek mondható, hiszen ami megtörtént velük, az balszerencse, igaz, viszont nagy részük túl is élte, így inkább nevezhetjük őket Fortuna kegyeltjeinek.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére