Menu

Neymar Junior – Futball- és pókersztár

Főoldal >> Blog >> Azt már tudjuk, hogy focizni tud, de nem mindenki tudja, hogy pókerezik

Több mint egy évtizede tudjuk, hogy Neymar egy fantasztikus futballjátékos, de kevesen tudják, hogy pókerezni is szokott és tud is. Aki tudta, az elmúlt években élvezettel követhette Neymar pókerjátszmáit, amikor szerencsejátékosokkal, hírességekkel, szupermodellekkel és más sportolókkal került szembe. Írásunkat egy bevezetővel kezdjük, azok számára, akik még csak nem is hallották ezt a nevet, bár én személy szerint kétlem, hogy sokan lennének. Ne lepődjön meg senki, egészen a születéséig fogunk visszamenni az időben.

Ki is az a Neymar Junior?

Neymar Junior

1992. február 5-én született, a vízöntő jegyében Brazíliában. Ekkor még senki nem sejtette, hogy mekkora sztár lesz belőle, mind a futballpályán, mind a pókerasztalnál. A büszke szülők a Neymar Da Silva Santos Junior nevet adták neki. A fiú gyermekkorának nagy részét, már a kezdetektől a foci tette ki, ami nem is csoda, hiszen Brazíliában majdnem minden fiú arról álmodik, hogy egyszer nagy focista válik belőle. Mivel Neymar édesapja is focizott valamikor, ezért a kis Da Silva Santos Junior, egyszerre közelebb került a céljához.

Apja tanácsára folyamatosan fejlesztette készségeit, még meg sem tanult írni és olvasni, amikor csak tehette, az utcán focizott a többi gyerekkel, futsal edzésekre járt és csatlakozott egy klubhoz is.

Felnőttként Neymar nem csak a futballtudására koncentrált, hanem rengeteg energiát ölt abba, hogy az elméjét is fejlessze. Nem csak profi focista, hanem szellemileg is képzett ember akart lenni, rengeteget dolgozott azért, hogy anyanyelvén kívül, több nyelven, angolul és spanyolul tudjon beszélni. Neymar elköteleződése a futball iránt, rajongótáborának folyamatos növekedése, valamint jótékonysági törekvései mind hozzájárultak üzleti sikereihez. Vegyük például a Puma-szerződéseket, a Pro Evolution Soccer, a FIFA, vagy a Fortnite szerepléseket.

Természetesen magánélete is a megfelelő mederben folyt, 2011-ben megszületett kislánya, Davi Lucca.

Neymar, mint pókerjátékos

póker

A következő rész már izgalmasabb lesz, azt fogjuk kitárgyalni, hogy pókerezik Neymar, miért szereti a pókert, mikor kezdte el a játékot, és ami a legfontosabb, hogy hol játszhatsz ellene.

Neymar kijelentette már párszor, hogy a póker egy nagyszerű játék, aminek minden trükkjét, fortélyát el akarja sajátítani. Miután megtanulta a játékszabályokat, és hogy hogyan kell olvasni az árulkodó jelekből, a lapjárásból, vagy az ellenfelek arcából, alig várta, hogy leülhessen egy asztalhoz végre. Nem tudjuk pontosan, hogy mikor kezdődött Neymar rajongása a póker iránt, de elég mély lehet ez a szeretet, hiszen a kutyáját is Pókernek nevezte el. Nem sokan tudják, hogy pókerjátszmáit a rajongók először Twitchen követhették nyomon, live stream keretein belül.

Miután rutint szerzett a játékban, megpróbálta bevenni a híresebb kaszinók asztalait. 2015-ben részt vett egy 25 000 dolláros versenyen, ahol barátjával Gerard Piquével játszott. Rengeteg jótékonysági játszmában is részt vett, ahol csak szórakozásból, és a játék szeretete miatt jelent meg. Aztán nem sokkal később a WSOP döntős asztalánál ült a las vegas-i Rióban.

Neymar Junior 2015 és 2017 között volt tagja a Pokerstars csapatának, a játék azonban nem ment valami fényesen. Az első játékában a 474. helyen végzett az 5008 indulóból és összesen 559.71 dollárt nyert. Hát igen, van különbség a szerencse és a tudás között. A Pokerstarsnál töltött ideje alatt Neymarnak lehetősége volt arra, hogy számos hírességgel és a legjobb pókerjátékosokkal játsszon. Neymar részt vett a PokerStars #RaiseIt kampányában, és WSOP tornákon is. Íme, egy lista a leghíresebb sportolókról, akikkel sikerült játszania:

• Ronaldo, a futball legenda és a póker nagykövete.

• A korábbi német teniszprofi, Boris Becker

• Fatima de Melo holland hokis.

• A Super Bowl-bajnok (3 bajnoki cím) és a Patriots korábbi védője, Richard Seymour.

Élő, privát játszmákat közvetített a brazil Andre Akkari és Felipe „Mojave” Ramos profi pókerjátékosokkal. Ezek a partik segítettek elmélyíteni tudását a póker területén, így 2018-ban a BSOP döntős asztalánál 6. helyezést ért el, egy évvel később pedig az SCOOP játékában 12. lett, mellyel összesen 6 719 dollárt nyert.

Ő az az ember, aki, ha szabad ideje engedi, mindig pókerezik. Kétség sem férhet hozzá, hogy elhivatottsága, és mindez a kemény munka, profi szintre emelheti a jövőben.

Neymar jelen van a Twitteren, Twitchen, Instagramon és a Youtube-on is, amellett, hogy a Google alapján ő a legkeresettebb sportoló, Instagram fiókja a 20 legkövetettebb oldal között van világszinten. Könnyen megtalálod a közösségi médiában és a PokerStarson is játszhatsz ellene.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére