Menu

Ötvenezer fontot vesztettem 3 nap alatt” – Sztorik a nagyvilágból

Főoldal >> Blog >> 3 nő története a szerencsejátékról

Van egy olyan kép az emberek fejében, hogy ha szerencsejátékra kerül sor, akkor ott csak és kizárólag férfiak vesznek részt. Ez olyan férfias tevékenység. Holott tudjuk, hogy a profi szerencsejátékosok között vannak nők, nem is kis számban. Rengeteg olyan pókerjátékos van, akinek „kettessel kezdődik a személyi száma”, és úgy elverne minket (téged is, engem is), hogy csak néznénk.

Szóval alapvetően téves az az elgondolás, hogy a szerencsejáték a férfiak világa. Nem az. És ez egyben azt is jelenti, hogy nem csak a férfiak esnek bele a függőségbe, hanem a gyengébb nem képviselői is. Három olyan nő történetét hoztam m a el, akik belecsúsztak, de időben eszméltek.

Évekkel ezelőtt indult meg felfelé ennyire a dolog, körülbelül akkor, amikor a covid jött. Rengeteg elkeseredett ember volt, akik elvesztették a munkájukat, és valahogy pénzt kellett szerezni. Nyilván vannak sikertörténetek, de vannak olyanok is, mint mostani alanyaink. Továbbra is tartjuk, hogy a szerencsejáték jó móka, és akár jó alternatív pénzszerzési lehetőség, de csak akkor, ha ésszel csináljuk. A mostani cikk célja az, hogy ismét felhívjuk a figyelmet arra, hogy könnyen a mélybe lehet zuhanni…

Stacey

Gambling Girl

Stacey egy 30 éves lány, ő az első, akiről beszélni fogunk. A hölgy Angliában él, és egy fogadóirodánál dolgozott, ahol megfogadta, hogy sosem próbálja ki ezt a „sportot”. Gondolom látta, hogy mit tud tenni másokkal. Aztán persze elindult a lejtőn. Egyfontos nyerőgépeket próbált ki először, és odáig jutott, hogy teljesen a rabjává vált. Saját bevallása szerint egy nap alatt eljátszotta a fizetését, majd hatalmas kölcsönt vett fel, amiből meg tudott élni.

Padlóra került és az öngyilkosságot fontolgatta, mivel az élete kilátástalannak tűnt. Édesanyja segített őt kihúzni a gödörgől, felkeresték a Gordon Moody szervezetet, akik segítettek a gyógyulásban. Elküldték egy elvonóra, ahol Stacey felismerte a függőségét, a kiváltó okokat, valamint többféle megoldást kínáltak a szenvedélye gyakorlására. Stacey szépen lassan összeszedte magát, ma pedig már nyíltan tud beszélni korábbi hibáiról. És ezt meg is teszi! A Tik Tokon Good Girl Gamblerként van fent. Állítása szerint napi 40-50 üzenetet kap olyan nőktől, akik hasonló cipőben járnak, mint amiben Stacey is volt.

„Csak most, két évvel a rehab után látom, hogy a szerencsejáték-ipar mennyire a nőket célozza. A rózsaszín bingó, a női szereplős szerencsejátékok… Pontosan tudják, hogy mit csinálnak, és pontosan tudják, hogy kell elérni minket.”

A frissen gyógyult lány egyébként egy alkalmazást használ, hogy ne eshessen újra bűnbe: Ez a Gamban, amely a telefonra felinstallált szerencsejáték-programokat blokkolja. A szoftver felhasználóinak egyharmada nő…

Steve Pope, egy függőségi tanácsadó elmondta, hogy a járvány kezdete óta 400 százalékkal több nő fordul hozzá segítségért. Szintén elmondta, hogy a függőségek közül itt a legmagasabb az öngyilkossági kísérletek aránya…

Sokan úgy gondolják, hogy a drog és az alkohol az igazi függőség, de a szerencsejáték is okozhat zűröket, ahogy azt már többször is mondtuk mi is.

A nők jó része nem is veszi komolyan, a férfiak jelentős százaléka nem szórakozásból játszik, hanem valóban komoly pénzt szeretne nyerni. A nők viszont leginkább stresszlevezetésnek szánják, kis szórakozásnak, ami kiemeli őket a gondjaik közül. Aztán még mélyebbre kerülnek általa.

Lisa

Nyerőgépező nő

Lisa Walker, egy 49 éves kétgyermekes anyuka is belecsúszott. A nő férje elől is el tudta titkolni a függőségét. Az angol nő úgy intézte, hogy férjével Las Vegasban házasodjanak össze, és míg a nők 99,9%-a ilyenkor a ruhájára, a menyegzőre, a tortára meg a menyasszonytáncra gondol, Lisának már az járt a fejében, hogy tudna elszabadulni, hogy játszhasson.

Saját bevallása szerint ezreket tapsolt el, gyorssegélyeket kért, nem csak bankoktól, hanem fiától is. A fiú kisegítette, ám az anyja ebből sem a kölcsönt törlesztette, hanem eljátszotta. Szerinte ez volt a mélypont. Évtizedeken át hazudott és csalt, de itt betelt a pohár.

Lisa nem bánt okosan a pénzzel, elmesélte, hogy egy kaszinóban pókeren 127 ezer fontot nyert. Ebből simán kifizethette volna a házukon levő jelzálogot, és még bőven maradt volna egy szép nyaralásra vagy egy új kocsira. Helyette az egészet még aznap elvesztette…

Lisa két gyerekkel vált lényegében hajléktalanná, amikor úgy döntött, elég volt. 2018-ban elment az Anonim Szerencsejátékosok gyűlésére, ahol meggyógyították. Azóta már ő is másoknak segít. Azt mondta, az emberek nem tudnak megnyílni a problémájukkal kapcsolatban. Ő el meri már mondani, és ha csak egy embernek segít meggyógyulni, már megérte.

Kerri

Harmadik történetünk főszereplője Kerri, egy 39 éves hölgy. Nála is poénnak indult az egész. Egy fontot tett fel egy meccsre. És nyert. Ezzel elindult a függőség felé tartó útra. Hamarosan a hitelkártyáit kimaxolta, hiteleket vett fel, és még arra is rávette a barátját, hogy vegyen fel neki kölcsönt. Mindent elbukott és 45.000 fontos tartozást halmozott fel. Kiderült minden, az apja beleegyezett, hogy visszafizeti, amit a lánya elherdált. Ám Kerri továbbra sem állt le. A fordulópontot az jelentette, hogy a függősége miatt a párját is elvesztette, nem bírta tovább, ahogy a nő tönkreteszi magát, és szakított.

Kerri hazaköltözött, öngyilkosságon gondolkozott, amikor az anyja segítségével a Gordon Moody-nál kötöttek ki. Három év elteltével Kerri egy jótékonysági szervezetnél kapott munkát, van egy új párja, és boldog…

Három nő, három történet. Mindegyik happy enddel zárult. De tudjuk, hogy sok olyan történet van, ahol nem jön a várt segítség. Amennyiben észlelitek magatokon a függőség legkisebb jeleit, kérjetek segítséget!

Zárszóként pedig hadd mondjam el, hogy a szerencsejáték alapvetően nem rossz dolog. Lelkileg erős emberek játéka, akik helyén tudják kezelni az érzelmeiket, akik tiszta fejjel gondolkoznak. Ha neked valamelyik nem megy, akkor ne kezdj bele!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére