Menu

Szellemek Las Vegasban – II. rész

Főoldal >> Blog >> Las Vegas valóban különleges hely…

Kedden belekezdtem egy sztoriba, 12 olyan helyet ígértem nektek, ami Las Vegasban van, és híres arról, hogy kísértet vagy kísértetek lakják. Állítólag. Az első hatról már olvashattatok, most jöjjön a második fele a sztorinak.

7.: Liberace Museum

Liberacet és munkásságát talán senkinek sem kell bemutatni, az extravagáns művész több mint negyven éven át szórakoztatta a las vegasi közönséget, mondhatni, a város egyik főszereplője volt. A róla elnevezett múzeumban természetesen hozzá köthető tárgyak kaptak helyet, a múzeum viszont már többször is elköltözött. A berendezési tárgyak mellett viszont vitték magukkal Liberace szellemét is, az árnyékembert, aki a kiállítási tárgyak között szokott somfordálni. Jelenleg a Thriller Villában, vagyis Michael Jackson egykori otthonában van a múzeum, előzetes bejelentkezés és foglalás után tárlatvezetést tartanak.

8.: A Flamingo és Koval utca sarka

Máshogy nem nagyon lehet ezt a helyet belőni. Sokak számára ez az utcasarok semmit nem mond, nincs itt semmiféle külön látványosság, amit meg lehetne tekinteni, mégis ez az egyik leghíresebb utcasarok. Itt lőtték le 1996-ban Tupac Shakurt, a legendás rappert, aki mindössze 25 esztendős volt akkor. Bizonyára egyesek pénzt akarnak kisajtolni a helyből, így elterjedt a pletyka, hogy Tupac szelleme ott magasodik néha az emberek felett, majd egyszerűen köddé válik…

9.: Hoover-gát

Sandhill Road

A következő helyszínünk nem pontosan Las Vegasban van, de Nevada államhoz tartozik. Egészen pontosan Nevada és Colorado határán terül el, 1931 és 1936 között építették. A mellette található Boulder Cityt azért alapították, hogy az építőmunkások (akik közel ötezren voltak) tudjanak hol lakni.

A gát építését egy korábbi amerikai elnökről, Herbert Hooverről nevezték el, a szalagot 1936-ban Franklin D. Roosevelt vágta át. A gát építése nem volt zökkenőmentes, sokszor hallani ilyen-olyan sztorikat hatalmas építményekről, amik sok emberáldozatot követelnek. Így volt ez a gát építésével is, körülbelül 100 munkás vesztette ott az életét. Akik a turisták és a helyiek szerint is vissza-visszajárnak, többen hallottak már hangokat az üres folyosókon, rejtélyes hangokat.

Ha meg akartok erről magatok bizonyosodni, természetesen a gát is bejárható, nyilvános túrákat szerveznek.

10.: Zak Bagan’s Haunted Museum

No, ha valaki Las Vegasban jár, és valóban oda van az ilyen sztorikért, akkor ide mindenképp el kell látogatnia. Ha valaki nem ismeri Zak Bagan nevét, ne érezze magát rosszul emiatt. Amerikában sikerült nevet szereznie magának, egy paranormális nyomozó, aki emellett igazi celebstátuszt épített ki magának, volt egy műsora is korábban.

A múzeumot egy autentikus épületben, Vegas egyik legrégebbi házában rendezték be, ami hogy-hogy nem kísértetjárta, és korábban különféle rituálékat is tartottak itt. És gondolhatjátok, miféle rituálék voltak itt.

Van egy picike magyar szál is a sztoriban, ugyanis megtalálható a múzeumban egy elátkozott tükör, ami egykor Lugosi Béláé volt, a híres színész egykoron magát Drakula grófot játszotta el a filmvásznon.

Emellett mindenféle megszállt, gonosz tárgy található meg az épületben, kicsit hasonló, mint a Démonok között Warren-házaspárjának kis raktára. Csak míg ők kulccsal zárták azt a szobát, addig ez a hely mindenkit szeretettel vár.

11.: Fox Ridge Park

A Fox Ridge Park nem Las Vegasban található, hanem a közelében található Hendersonban. Igazi városi legenda, amikből B-kategóriás horrorfilmet lehetne forgatni, ez viszont még senkinek nem jutott az eszébe. Állítólag a park közelében elütöttek egy fiút, aki éjfél környékén szokott megjelenni a hintában. A fiú igazán dühössé tud válni, és akkor van igazán nagy gond, mert démon képében jelenik meg az emberek előtt. Mondják ezt a helyiek.

12.: Rhyolite

Sandhill Roadevada államban rengeteg elhagyatott kisváros áll, ezek mindegyikét meg lehetne látogatni, mert rejtenek érdekességeket, és megvan a maguk bája is. Rhyolite kiemelkedik közülük, ami körülbelül 200 km-re van Las Vegastól, tehát egy kicsit kocsikázni kell hozzá. Egykoron virágzó bányászváros volt, ami az 1907-es nagy világválság idején ürült ki, és lett belőle egy igazi szellemváros. A mai napig vannak itt vezetett túrák is, meg lehet tekinteni egy háromemeletes bankot, a vasútállomást és számos helyet, ami lassan az enyészetté válik.

Ez lett volna a mi listánk a tizenkét legfélelmetesebb helyről, ami Las Vegasban vagy a környékén helyezkedik el. Ha tudtok még ilyenről ne tartsátok magatokban, legközelebb találkozunk!

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére