Menu

Szerencsehozó állatok: Kikben bízhatunk játék közben? – I. rész

Főoldal >> Blog >> Béka, katica, ló – És minden, mi jó

A szerencse évszázadok óta kíséri az embereket, része a mindennapi életünknek, és ez alatt az idő alatt mindenféle fura elmélet látott napvilágot, hogy ki, vagy mi az, ami bevonzza a sikert számunkra. Léteznek könyvek, amik szerint a gondolatainkat mi magunk irányíthatjuk, az univerzum pedig megadja azt, amit gondolunk, amit szeretnénk. Kétélű fegyver ez, mert az elmélet szerint, ha folyamatosan valami problémára fókuszálunk, akkor előbb vagy utóbb szembesülünk is vele.

Aztán ott vannak a szimbólumok, amik felerősíthetik a sikert az életünkben. Gondoljunk csak a négylevelű lóherére, a nyúllábra a kulcstartón… És ezzel el is érkeztünk mai témánkhoz. Nem csak a nyúl lába, de az egész nyúl is szerencsét hozhat bizonyos kultúrákban. És még rengeteg állatról tartják ugyanezt. Tízet gyűjtöttem össze ebben a cikkben.

1.: Nyúl

Ha már szóbahoztam, kezdjük a nyuszival, amely a brit kultúra egyik legnépszerűbb állata ebből a szempontból. Egy angol mendemonda szerint, ha a hónap első napján háromszor egymás után kimondjuk a „nyúl” szót, akkor az egész hónapban szerencsések leszünk. Bizonyos kultúrák szerint a nyúl a jólét és a termékenység szimbóluma, a szerencsevadászok között is az egyik legnépszerűbb állatról van szó.

Főleg, mert a nyuszi a gazdagság szimbóluma is egyben, és az amerikaiak ezért is „találták fel” az övön hordozható nyúllábat, mint szerencsehozó kabalát. Nem mindegy azonban, hogy melyik lábáról beszélünk, hogy a mojo működjön, ahhoz a bal láb szükségeltetik.

2.: Delfin

Gyermek a delfin hátánTöbb ország – többek között Olaszország, Görögország, Törökország, Egyiptom és az Egyesült Államok is – szerencsehozó állatnak tekinti ezeket az emlősöket. Az őslakos amerikaiak már évszázadok óta úgy tekintenek az állatra, mint a szerencse szimbólumára. A tengerészek mindig megörültek, ha delfint láttak, ugyanis ez azt jelentette, hogy szárazföld van a közelben, és vagy hazaértek, vagy olyan helyre érnek, ahol szerencse érheti őket. A legendák egyenesen odáig mennek, hogy a delfint az emberiség megmentőjének és védelmezőjének nevezi.

Sokan hisznek abban, hogy a delfinek az Atlantisz népének reinkarnációi, a görög mondavilágban pedig számtalan történet született, aminek fő vagy mellékszereplői. A delphisz görögül méhet jelent, rengetegszer megjelenik egy delfinen utazó gyermek, ami így az anya és gyermeke közötti kapocsra utal.

3.: Tücsök

Nagyon várom már azt, amikor nyár lesz, újra szabadon mehetünk mindenhova, és egy esti sörözés alkalmával nem hallatszik majd más a természet lágy ölén, mint a tücsökciripelés. Az egyik legnépszerűbb szerencsehozó állatnak tekintik Kínában, elég csak a Mulan című rajzfilmre utalni, ahol a tücsök hoz szerencsét hősünknek. Írországban is nagy kultusza van a tücsköknek, úgy gondolják, aki bánt egy tücsköt, azt bizony hamarosan balszerencse éri.

Jean De la Fontaine meséjében a tücsök viszont még magának sem tudott szerencsét hozni, hiszen egész nyáron csak muzsikált, amíg a szorgos hangyák dolgoztak. Amikor eljött a tél… Szerintem mindenki tudja, mi történt Tücsök Mesterrel…

4.: Aranyhal

Nálunk és a szláv kultúrában is nagy sikert aratnak az aranyhalak. Mindenki ismeri a történetet, amikor a halász kifogja az aranyhalat, aki megkéri, dobja őt vissza és teljesíti három kívánságát. Ilyennel én még nem találkoztam, bevallom, de nem csak mi, közép-kelet európai népek tulajdonítunk „varázserőt” a halaknak, hanem a buddhista filozófia is, akik szerint az aranyhal szimbolizálja a boldogságot, a gazdagságot és az egészséget is.

Sokan arról számoltak be, hogy miután beszereztek egy aranyhalat, az életük gyökeres változáson ment keresztül, házasságuk jobbá vált, munkahelyi problémáik megszűntek. Miért ne jöhetne be a kaszinózás alkalmával is?

Ó, még egy dolog. A feng shui hívei szerint is jó, ha van aranyhal a háznál, mert aktiválja, növeli a chi energiákat. Arról azonban nem szól a fáma, hogy hány aranyhal szükségeltetik ehhez, de már egy kis állat bevonzhatja a szerencsénket.

5.: Elefánt

Az elefánt az egyik legnépszerűbb szerencsehozó állat, különösen az ázsiai emberek között. Sokan porcelánból készült elefántfigurákat tesznek a házuk, lakásuk elé, ami arra hivatott, hogy elűzze a balszerencsét az otthonuk közeléből.

Ha azt mondom elefánt, sokatoknak biztosan eszébe jut India, ahol szent állatokként tisztelik az elefántot, az egyik legerősebb hindu isten, Ganésa általában elefántfejjel van ábrázolva.

Thaiföldön, Bangkokban pedig létezik egy szentély, ahol egy háromfejű elefánt szobra díszeleg, őt lehet kérni, hogy segítsen apró-cseprő vagy épp komolyabb problémáink megoldásában.

6.: Béka

Háromlábú békaA béka szintén Ázsiában, leginkább Kínában elterjedt, ott tulajdonítanak neki szerencsehozó képességeket. Szerintük arra hivatott, hogy szerencsét és jólétet biztosítson az embereknek. Anno én is írtam a háromlábú pénzbékáról, amely rengeteg kínai otthonban megtalálható. A legenda szerint egy Liu Hai, egy taoista szerzetes egyfajta Robin Hoodként működött. De amíg a Tolvajok Fejedelme a gazdagokat kirabolta, és aztán a pénzt a szegények között osztotta szét, addig… Hát, Liu Hai is valami hasonlót tett.

A szerzetes tudta, hogy egy béka él a közeli kútban. Liu Hai egy madzagra pénzérméket fűzött, majd bedobta a másik végét a kútba, a béka pedig „horogra akadt”. Innentől a szerzetes járta a városokat és a falvakat, azt állítva, hogy ez a béka bizony pénzt „szül”. A gazdag és kapzsi emberek megvásárolták a békát, Liu Hai pedig – ahogy említettem – szétosztotta a pénzt a szegények között.

A béka kínai szerencsés állatA béka az egyik leghíresebb kínai szerencsés állat. Úgy gondolják, hogy szerencsét és jólétet hoz. Valójában valószínűleg látta a népszerű kínai háromlábú pénzbékát, amelyet sok ember otthonában tartottak szerencsés amulettként, amely szerencsét és jólétet hozhat otthonába. A legenda szerint egy halhatatlan Lu-Hai megmentett egy háromlábú békát, amely nem tudott elugrani a kútról és hálaadásul, a béka minden nap hozott egy aranyat egy titkos kincsből, míg végül gazdag ember lett…

Több, mint a felén már túl vagyunk, holnap további négy állatot mutatok be, plusz három bónusz is szerepelni fog a holnapi cikkben!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére