Menu

Tévhitek a szerencsejátékkal kapcsolatban – II. rész

Főoldal >> Blog >> Hamis állítások, amelyet most megcáfolunk

Még öt tévhittel lógok nektek, amit ma be is pótolok. A múltkor már öt szerencsejátékkal kapcsolatos berögződést igyekeztem megcáfolni, de biztos vagyok abban, hogy még legalább tíz ilyen cikket meg lehetne írni, mert sajnos az emberek minden mögött akarnak találni valamilyen aranyigazságot, amivel a saját igazukat tudják bizonyítani. Persze, mondanom sem kell, hogy egy perc alatt ezeknek a nagy részét meg lehet cáfolni.

5.: Az osztók meg tudják határozni az eredményt

Baromság. Már bocsánat. Igazából valóban lehetne ezzel csalni, de annyira összetett feladat ez, annyira sok mindennek kellene együttállnia, hogy azt valóban rendkívül nehéz lenne összehozni. A lebukás veszélye óriási, és nem pár fishre akarná egyetlen kaszinó/online kaszinó elpazarolni a jó hírét. Sokan úgy gondolják, mindennapos, hogy az átlagos játékosokat lehúzzák a kaszinókban. Nem, az átlagos játékosok saját magukat verik meg a legtöbbször, mert semmiféle szisztéma nincs a zsebünkből, nulla tudásuk van, ők azok, akik elhiszik, hogy minden, ami a kaszinóban történik, az kizárólag a szerencse műve. Persze, ha nyernek, akkor ők nagyon okos emberek, ha buknak, akkor pedig vagy nem volt szerencséjük, vagy jön a kaszinó kirabolt-duma.

Nem rád, nem rám, és nem is a többiekre fogja pazarolni az erőforrásait egyetlen kaszinó sem.

4.: A kaszinók tiszta oxigénnel tartják fenn a fogadási kedvet

Kicsit néha olyan, mintha egy Bourne-filmben élnénk. Nemrég néztem meg a két Kingsman-filmet, abban voltak ilyen furfangos gonosztevők, mint amilyeneket néhány unatkozó konteó-hívő kitalál magának. Elméletük szerint a kaszinók friss, tiszta oxigént juttatnak nagy mennyiségben a játékosok közé, amellyel az a céljuk, hogy az ott levők felpörögjenek, frissek maradjanak, és hajlandók legyenek többet játszani.

Annyi sebből vérzik ez a sztori, hogy az már fáj. Elég egy ellenőrzés, és máris bezárhatnak egy életre, ezt senki nem kockáztatná meg. Arról nem is beszélve, hogy nagy mennyiségű oxigén zárt térben veszélyes. Nagyon veszélyes, mivel rendkívül illékeny, és akkor már nem csak a bezárástól kellene tartaniuk a tulajdonosoknak… Vagyis, de attól, a börtönbe való bezárástól.

Nem mondom, hogy a kaszinók tulajdonosai szentek. Kihasználják, amit ki lehet, lerántják, akit le tudnak. De ehhez megvannak a kevésbé veszélyes módszereik. A játékosok lendületben tartása miatt adnak sok helyen ingyen alkoholt, ami bódítja az embert, egyúttal bátrabbá teszi, felelőtlenebbé, és így könnyebben játssza el az összes pénzét, mint tiszta helyzetben…

3.: Húzd a kart, hagyd a gombot!

Nyerőgép

Mikor még gyerek voltam, és minden pubban, kocsmában voltak nyerőgépek, számtalan mítosz alakult ki. Később, mikor betöltöttem a tizennyolcat, és már legálisan játszhattam, hamarosan megszüntették az összes ilyen masinát, de az én fejembe is beleégtek különböző technikák, amiket a rutinos játékosok duruzsoltak a fülembe. Ilyen volt például az is, hogy a nyerőgépen levő kar meghúzásával többet lehet nyerni, mintha a gombot nyomnánk meg. Voltak, akik kifejezetten balhézni kezdtek, amiért a karral rendelkező félkarú rablót elvitték, és a helyére egy másikat hoztak, amin csak egy digitális gomb volt.

Teljesen abszurd elmélet, ami viszont láthatóan nem csak itthon, kis szülővárosomban volt népszerű, hanem mindenhol a világon. És húsz év elteltével is népszerű maradt. Kár, hogy egy szó sem igaz belőle

2.: Az online kaszinókban kiskorúak is játszhatnak

Teljesen egyedül biztosan nem. Az online kaszinók dollárszázmilliókat költenek el arra, hogy kiskorúak ne férkőzhessenek hozzá a játékokhoz, maximum ezt egy darabig tudja megtenni, de a KYC (Know Your Customer – Ismerd meg a vendéget) rendszerfolyamat kiszűri a csalók/jogosulatlan játékosok 99 százalékát. Hiszen manapság már a regisztrációhoz is szükség van a személyes adatok ellenőrzésére, a kifizetéshez pedig mindenképp. Anélkül nem is juthatunk hozzá a pénzünkhöz, hogy ne mennénk át egy halom ellenőrzésen.

Szóval azok a szülők, akik aggódnak emiatt, ne tegyék. Ettől függetlenül a kaszinó megteszi a maga részét, a szülőnek szintén meg kell tennie.

1.: Hosszú veszteség után jön a győzelem

Online kaszinó

Ennek a tévhitnek még egy szakkifejezése is van: Gambler’s fallacy-nak vagy Monte Carlo Fallacynak nevezik. Magyar megfelelője nem igazán van, mind olyan esetlen, hogy nem is használok egyet sem ezek közül.

1913-ban jött a kifejezés a köztudatba, amikor egy monte carlói kaszinóban a ruletten egymás után 26-szor landolt feketén a golyó. Ekkor mindenki elkezdett a fekete ellen fogadni, mert úgy gondolták, ennyi fekete után már a piros következik. Valójában az európai rulettben 48,65% az esélyed a feketére vagy a pirosra (ott van még a nulla), az amerikaiban pedig 47,37%, mivel ott a nulla mellett van még egy dupla nulla is.

A korábbi veszteségeid semmilyen szempontból nem befolyásolják a következő kimeneteleket.

Sokan erre a mítoszra alapozzák a játékukat, és ez egy olyan vereség-spirálba tehet titeket, ami után elindulhattok a lejtőn. Épp ezért mondom azt, vannak ártalmatlan mítoszok, amik leginkább csak megmosolyogtatnak. És vannak károsak, mint például ez.

A jövő héten találkozunk!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére