Menu

Tíz Ok, Amiért Kitilthatnak Egy Online Kaszinóból – I. Rész

Főoldal >> Blog >> 10 ok, amiért kitilthatnak egy online kaszinóból

Elég frusztráló tud lenni, ha a kedvenc online kaszinód egyik napról a másikra látszólag minden ok nélkül letilt. Ilyenkor az ember teljes joggal lesz mérges, úgy érezheti, hogy direkt próbálják ellehetetleníteni. Más kérdés, ha tudja, vaj van a füle mögött…

Most a tíz leggyakoribb okot szedtük össze. A hosszúság miatt minden valószínűség szerint két részletben, az első részt ma, a másodikat pedig hétfőn olvashatjátok.

Először is: Miért tiltanak le a kaszinók?

Erre megvan az okuk, csak úgy, heccből ilyet egy magára valamit is adó online kaszinó soha nem tenne meg, csak ha feltételezi, hogy valamiféle szabályszegés történt. Amennyiben te így jártál, az első és legfontosabb, hogy maradj nyugodt, és vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

De ha nem akarsz idáig eljutni, menj biztosra, hogy ezen hibák közül egyiket sem követed el.

1.: Túl sok sikertelen belépési kísérlet

Adja magát, ez nagyjából minden egyes online platformnál törvényszerű. Ebben az esetben a kaszinó igyekszik a játékost védeni, ha úgy érzi, illetéktelen személy szeretné használni a fiókot. Az online kaszinók rendelkeznek egy biztonsági funkcióval, amely érzékeli, hogy számos sikertelen bejelentkezési kísérlet történt egy adott fióknál, és ez általában arra enged következtetni, hogy hackerek próbálják a játékos számláját feltörni.

Tanács: Használj erős jelszót, kétlépcsős bejelentkezést, és ne felejtsd el a felhasználóneved és a jelszavad.

2.: Sikertelen hitelesítés

Amikor regisztrálsz egy kaszinóhoz, általában ezek a weboldalak megkövetelik, hogy valamilyen személyazonosságot igazoló dokumentummal igazold magad. Amennyiben ezt nem teszed meg, a kaszinó – teljes joggal – letilthat. Ezzel leginkább magukat védik a kaszinók, a KYC policy célja, hogy a pénzmosást ellehetetlenítsék.

Tanács: Ha regisztrálsz egy kaszinó oldalán, tüzetesen olvasd el a visszaigazoló e-mailt, és hajts végre minden olyan tevékenységet, amelyet kérnek tőled.

3.: Kiskorúak szerencsejátéka

Stewie Griffin

Ezen nincs mit nagyon magyarázni. A világ talán minden országában tiltják a fiatalkorúak szerencsejátékát, és az online kaszinó is igyekszik kiszűrni azokat, akik jogilag még nem játszhatnának. A fiatal elmék pallérozódnak még, és nagyobb hatással van rájuk a szerencsejáték, könnyebben alakul ki függőség. De nem csupán szívjóságból szeretnék kiszűrni a fiatalokat a kaszinók, hanem azért is, mert olyan büntetést kapnak egy-egy szabályszegésért, amit jobbnak látnak inkább elkerülni.

Tanács: Egyértelmű, ne játssz semmiféle szerencsejátékot, ha még nem múltál el 18 éves. És utána is csak felelősséggel!

4.: Duplikált fiók

Az online kaszinók egyik fontos szabálya, hogy egy embernek egy felhasználói fiók jár. A kaszinók ezt IP-cím alapján tudják nyomon követni, így lehet megakadályozni, hogy például egy játékos a pókerrel machináljon, egy asztalnál üljön két accounttal, és ezáltal előnyben részesítse saját magát.

Néha előfordul, hogy nem akarsz csalni, tegyük fel, hogy régen már regisztráltál, elfelejtetted az adatokat, és inkább csinálsz egy újat. Nos, ezt sem nagyon szeretik a bukik. Ahogy azt sem, hogy egy háztartáson belül a család több tagja több fiókot is létrehozzon.

Tanács: Mindig jegyezd meg, hol vagy regisztrálva, milyen adatokkal, és ha egy családtagod is szeretne ugyanoda regisztrálni, szólj neki a veszélyeiről!

5.: Gyanús tevékenységek

Mesterséges Intelligencia

A nagyobb kaszinók mesterséges intelligencia segítségével figyelik a játékosok összes tevékenységét, és keresik azokat a mintákat, amik gyanúsak. Vannak ugyanis olyan robotok és szoftverek, amelyek képesek lehetnek a folyamatos nyereség kiaknázására. Nyilván ez csalásnak minősül, és a MI arra van, hogy ezt megakadályozza.

Tanács: Mindig játssz tisztán! A csalókat előbb vagy utóbb, de mindig elkapják a kaszinóknál.

A jövő héten folytatjuk a második öttel!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére