Menu

Trükkök a Blackjack asztaloknál

Főoldal >> Blog >> Hogyan juthatunk előnyhöz a Blackjack asztalnál?

Mi jut eszedbe először, ha meghallod a következő szavakat egy mondatban: Blackjack, varázslat, trükkök? Ha nem vagy annyira jártas a kártyajáték világában, akkor valamiféle Danny Blue-szerű illúzió juthat eszedbe, de itt és most nem erről van szó. A tapasztalt blackjack-játékosok viszont tudják, mit is jelentenek ezek a szavak. Olyan bonyolult kis trükköket, amik segítenek abban, hogy elégedetten kelj fel az asztaltól és tömött zsebekkel sétálj ki a kaszinóból. Erről fogok most írni nektek.

A Blackjackről

A Blackjack az egyik legnépszerűbb kártyajáték a világon, ehhez kétség sem férhet. Órákig lehetne sorolni a kártyajáték előnyeit, hogy miért is szeretik ennyien, de talán a legfontosabb az, hogy ez egy észjáték. A Blackjack elképesztően kifizetődő lehet, azonban a szerencse ide nem elég. A sikeres Blackjack játékosok fel vannak vértezve tudással, stratégiával. Azt gondoltad, hogy belépsz a kaszinóba, leülsz egy asztalhoz és órákkal később megváltozik az életed? Tévedsz, a Blackjack nem ilyen egyszerű.

A kérdés az, hogy matematikával és kellő koncentrációval folyamatos sikereket érhetünk-e el?

Valószínűleg tudjátok a kérdésre a választ. Még a nagyágyúknak is lehet kemény napjuk, egy rossz nap ezen a szinten pedig óriási veszteségeket jelenthet. Lehetsz bármilyen okos, lehet bármilyen jó a stratégiád, ez a játék igenis igényel szerencsét is.

Tippek és trükkök

Akit érdekel a játék, bizonyára már hallott azokról az apró trükkökről, amelyeket az újoncok is előszeretettel használnak az asztaloknál – több-kevesebb sikerrel. Amit itt most leírunk, inkább pletykákon alapszik, mintsem tényeken, ennek az oka pedig pofon egyszerű. Akit elkaptak a trükkök használata közben, az azért nem osztja meg szívesen a nagyközönséggel, akit pedig nem… Nos, ő pedig azért.

Fontos megjegyezni, hogy a csalás és a taktika között óriási a különbség, még akkor is, ha nagyon vékony határvonal húzódik meg a kettő között. Azt is fontos hozzátenni, sőt, ez a legfontosabb: Senkit nem bátorítunk arra, hogy kipróbálja ezeket, hogy csaljon az asztalnál. Mi csak elmondjuk a többi játékos tapasztalatait…

Alapvetően három lehetőség van kicselezni a kaszinókat és csalni az asztaloknál: Mehetünk egyedül, társaságban, de megállapodhatunk az osztóval is céljaink elérése érdekében. Ez utóbbi a legnehezebb, hiszen ezzel a dealer a munkájával játszik, ostobaság lenne megkockáztatni azt, hogy másnapra állás nélkül maradjon. Persze, vannak minden hájjal megkent osztók, akiknek semmi sem szent.

A második opció jobban kivitelezhető, amennyiben vannak olyan cimboráid, akik nem törnek meg nagy nyomás alatt és végig képesek fókuszálni.

Az első lehetőség pedig a kártyaszámláláshoz kapcsolódik, itt teljes mértékben magadra vagy utalva. A kártyák számolása pedig hiába nem illegális, a kaszinók nagyon, de nagyon nem szeretik azokat a játékosokat, akik mégis lebuknak ezzel.

Hogy trükközzünk okosan? – A kártyaszámolás

Hány meg hány olyan filmet láttunk, ahol a főhős végül úgy éri el a célját, hogy ehhez a megoldáshoz folyamodik? És működik, ezért is utálják ennyire a kaszinók. A kártyaszámlálás nem bonyolult, és ezt teljesen komolyan mondom. Még egy gyerek is képes lehet elsajátítani elég kitartással és intelligenciával. Mindennek az alapja az, hogy két táblázatot kell fejben tartani. A magas lapokat (10-től felfelé + a figurás lapok, ezeknek a pontértéke +1), valamint az alacsony lapokat 2-es és 6-os között (ezeknek a pontértéke -1). A 7-8-9-es lapok értéke 0.

Amennyiben az eredmény pozitív (mondjuk +2), akkor érdemes tovább játszani, amennyiben viszont negatív, akkor sok alacsony kártya van a pakliban, sokkal nagyobb eséllyel sokallunk be. Ennyi.

Taktikák a kártyaszámoláshoz

Amennyiben a Hi/Lo taktika alapjai már mennek, akkor evezhetsz bonyolultabb vizekre. Első és legfontosabb tanácsunk: Ne lankadjon egy másodpercre sem a figyelmed és ne engedd, hogy elkapjanak. Frankó kis tanácsok, nem igaz? Na, de komolyodjunk meg! Az valóban fontos, hogy végig koncentrált legyél, anélkül semmit sem ér az egész, ugyanis vagy elkapnak, vagy veszteségesen zárul a sessionöd.

Ne időzz túl sokáig ugyanannál az asztalnál, néha válts. Aki túl sokáig van egy helyen, az felkelti a biztonsági őrök figyelmét. Másrészt azért, hogy kicsit felszabadultabb legyél, állj neki beszélgetni az osztóval, hidd el, segít!

A túl magas tétváltoztatások is feltűnőek, ne legyenek kiugróan magas vagy alacsony tétjeid, pláne ne váltogasd ezeket, rettenetesen feltűnő.

Olvadj be a kaszinó játékosai közé, a legjobb amit tehetsz, hogy kerülöd a feltűnést és szépen, csendben teletömheted a zsebeid.

Csapatmunka egy másik játékossal

Ehhez egy egész kommunikációs rendszert kell kifejleszteni és az alap elképzelés az volna, hogy a társad az osztóhoz közel ülve kilesse, hogyan áll ő. Ezt aztán jelzi feléd az általatok kialakított jelekkel, így megválaszthatod a taktikád. Annak az esélye, hogy így megfognak elég nagy, a kaszinó pedig nem fog finomkodni veled.

Csapatmunka az osztóval

Ahogy írtam már, ez a legnehezebb. Hogy miért? Nehéz olyan osztót találni, akiben társra lelhetsz, hiszen mindenki félti az állását. Amennyiben mégis találsz egy ilyen elvetemült fickót van esély a győzelemre. Természetesen vele is ki kell dolgozni egy taktikát, egy kommunikációs formát, amivel segíthet jelezni. Itt a lebukás esélye kisebb, mintha egy másik játékossal játszanál össze.

Az illuzionisták

Tudtad, hogy számos bűvész, illuzionista ki van tiltva az amerikai kaszinókból? Többek között Dynamo vagy például David Blaine, aki 500 dollárral kezdett játszani és egy szerény 40.000-rel távozott. Ezt követően nem csak abból, de az összes amerikai kaszinóból kitiltották. A kaszinók nem szeretik, ha valaki gyors kezekkel, illúziókkal, magyarán az emberek átverésével keresi a kenyerét. Azt sosem tudták Blaine-re rábizonyítani, hogy csalt, de a nagy nyeremény után elfelejtheti, hogy valaha is beteszi a lábát az egyik kaszinóba…

Összefoglalva, a kártyszámolás hiába nem illegális a legtöbb helyen, a kaszinók azonnal kirakhatják a szűrünk, ha mégis megpróbáljuk. Nincs mit azon szégyellni, ha nem mered bevállalni, tényleg nem az volt a cikk célja, hogy erre bátorítsak bárkit. Ha pedig nem személyesen, hanem az otthonod kényelmében játszanál, választhatsz megannyi remek kaszinó közül. Igaz, itt esélytelen bármelyik trükk használata.

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére