Menü
Ugorj
Bónuszok

Blackjack stratégiák, melyek megismerése kötelező, ha professzionális játékos akarsz lenni

Frissítve:

A blackjack egyértelműen egy nagyon komoly stratégiai kártyajáték, ahol vagy valós humán játékosok vagy egy gép ellen kell játszanod, de az biztos, hogy komoly fejjáték és extrém döntéshelyzetek megoldása szükséges a sikerhez. Lényegében kapsz két kártyát a kezedbe és a cél, hogy lehetőleg 21 legyen a kezedben. Ha kevesebb a kártyák összege, akkor még kérhetsz lapot, de ha több, akkor buktad a pénzed. Cikkünkben erről a játékról és annak stratégiáiról fogunk röviden írni, hogy bevezessünk téged annak népszerű világba. Ismerd meg, milyen stratégiák és taktikák segíthetnek abban, hogy maximalizáld profitodat.

Legjobb online blackjack-oldalak 2024-ban
Rank Operátor Értékelés Játék típusok Szoftver Bónusz Részletek
1.
Quick Win
5/5
 • European blackjack
 • Super 7 blackjack
 • Vegas strip
Play'n Go 150,000 Ft Játssz most Quick Win ismertető
2.
Spinanga
5/5
 • European blackjack
 • Super 7 blackjack
 • Vegas strip
Play'n Go 150 000 Ft Játssz most Spinanga ismertető
3.
Casinia
4/5
 • Klasszikus blackjack
 • Multihand blackjack
 • 21 burn
NetEnt 150,000 Ft Játssz most Casinia ismertető
4.
Posido
4/5
 • European blackjack
 • Super 7 blackjack
 • Vegas strip
Play'n Go 150 000 Ft Játssz most Posido ismertető
5.
Monro Casino
4/5
 • American Blackjack
 • 21 Burn Blackjack
Betso ft 600€ Játssz most

Blackjack stratégiák, melyeket te is kipróbálhatsz

Persze minden szerencsejáték úgy van kitalálva, hogy semmiképp se legyen olyan stratégia, amely mindig nyereséges, bárki is alkalmazza. Általában ezek a stratégiák arra lettek kitalálva, hogy megkönnyítsék a játékosok dolgát, azaz, hogy bizonyos helyzetekben könnyebb legyen döntést hozni. Az egyszerű blackjack stratégia azoknak van kitalálva, akik csak érintőlegesen szeretnének megismerkedni a játékkal, de azért valamilyen szinten szeretnék minimalizálni a veszteségeiket és inkább többet szeretnének nyerni, mint bukni.

Persze emellett még bőven elfér a komoly tudás, de azt, hogy mit kell tenned mondjuk, ha 15 van a kezedben, vagy két darab 10-es, annak elsajátítása semmiképp sem árthat. Ha kicsit komolyabb blackjack taktikát szeretnél alkalmazni, akkor meg kell ismerkedned egy fejlett blackjack stratégia tudásanyagával.

Kipróbálhatod például a szétosztás vagy angolul “spllit”-et, amikor is a két kártyádat ketté veszed és mindegyik mellé kapsz 1-1 újabb lapot, és így már két kezed van bent a játékban és azokkal külön játszhatsz. Ezt dupla 8-as lapoknál és dupla ásznál alkalmazd mindig. A biztosítást sose alkalmazd.

Aktiváld a bónuszt a Nomini Kaszinóban

A legjobb blackjack stratégiák

Vannak stratégiák, melyek a játék hogyanjára adnak alternatívákat, tehát, hogy mikor milyen döntést hozz a lapjaidnak megfelelően. De vannak a fogadási keretrendszerre is stratégiák, azaz, hogy mikor milyen téttel vágj neki a következő körnek. Mikor emeld a tétjeidet és mikor kell visszavonulót fújni, ha nagyon nem jönnek össze a dolgok. Ezek a rendszerek arra hivatottak, hogy felelősségteljesen és tudatosan kezeld a játékra szánt egyenleged és hosszú távon is képes legyél profitot felmutatni, vagy legalábbis minimális szinten tartani a veszteségeid.

Az egyik legismertebb, a Martingale stratégia

Erről már biztosan hallottál, ha kicsit is járatos vagy a szerencsejátékok világában, hiszen sokan alkalmazzák például a sportfogadáshoz. Ennek lényege, hogy minden bukott tét után duplázni kell a következő tétet, így egy következő nyertes tét visszahozza a veszteségeket. Ennek az a hátulütője, hogy bármikor beleszaladhatsz egy komolyabb veszteség sorozatba, ami, ha nem végtelen a kasszád, akkor azt bizony gyorsan felszámolhatja.

Egy hasznos segítség, az alapvető stratégiai blackjack diagram

Ez a kis diagram, tulajdonképpen egy táblázat, ami ábrázolja, hogy milyen lap leosztások esetén milyen tennivalód van. Egzakt döntést ad, minden helyzetre, amivel megkönnyítheted a játékod és tulajdonképpen sosem kell gondolkoznod, hogy mi a helyes döntést, mert a diagram megmondja neked. Ez jelentős könnyebbséget ad kezdő játékosok számára, akik még csak most ismerkednek a játék működésével.

 • Martingale Blackjack stratégia

  A Martingale stratégia pofonegyszerű alkalmazását képzeld el úgy, hogy az alaptéted 1000 HUF. Ezt megjátszod az első körben. Tegyük fel, hogy elbukod, akkor a következő körben már 2000 HUF-t kell feltenned mint tétet. Ha ezt is elbukod, akkor a harmadik körben már 4000 HUF lesz a tét és így tovább. Amint lesz egy nyertes köröd, akkor visszaállsz ismét az alaptétedre, ami az 1000 HUF volt.

 • Paroli Blackjack stratégia

  A Martingale ellentetje, a Paroli stratégia, ami a nyertes téteket dupláztatja. Tehát ha 1000 HUF a kezdőtéted és nyersz az első körben, akkor a következőben 2000 HUF lesz a téted. Ez annyival érdekesebb stratégia, hogy itt a nyereményeidet kockáztatod a duplázással, a Martingale-lel ellentétben. Érdemes egy nyerési küszöböt is beállítani, ami után már nem duplázol, mert ugye olyan nehéz elképzelni, hogy sohase bukj.

 • Fibonacci Blackjack stratégia

  A Fibonacci számsor egy híres matematikusról lett elnevezve, aki kitalálta ezt a formulát. Lényege, hogy a számok egymás után ebben a sorrendben követik egymást: 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34… A következő szám, mindig az előző kettő összege. Ennek arányában kell a blackjack téteidet is meghatározni, amennyiben nyerő szériában vagy. Tehát az egység nyertes téted után még egy egység tét jön, és utána a 2x, 3x, 4x-es tétek. Nagy hátránya, hogy lassan indul be a tétemelés.

 • D’Alembert Blackjack stratégia

  További egyszerű szisztéma a D’Alembert formula, amely a Martingale alapjain nyugszik. Lényege, hogy a játékos minden nyertes kör után 1 egységgel emeli a tétet, míg vesztes kör után csökkenti egy egységgel a tétet. Tehát, ha 1000 HUF-al indulsz és bukod az első kört, akkor 2000 HUF lesz a második körben a téted, de ha ezután nyersz, akkor vissza kell állnod 1000-re. Ha rögtön nyered megint az első kört, akkor maradsz addig az alaptéteden, amíg nem jön egy vesztes kör.

A lapszámlálás már a múlté?

A lapszámlálás egy fejlett stratégiának számít, amit a hagyományos kaszinókban alkalmaztak egészen különleges matematikai tudással rendelkező játékosok. Nem tiltott tevékenység, de persze nem vették jó néven a kaszinók és kidobták az ilyen embereket, akiket rajtakaptak. Az online blackjack világában ez nem okoz gondot, hiszen senki sem látja, hogy mit csinálsz a monitorod előtt, viszont vannak ennek kivédésére gyakorlataik, megoldásaik, mint például a több paklival történő játék.

Ennek köszönhetően, bármikor cserélhetnek paklit, keverhetnek újra, így lenullázva az addigi erőfeszítéseidet. A lapszámlálás tulajdonképpen abból áll, hogy folyamatosan figyeled, hogy már milyen kártyák mentek ki, és ebből következtetsz, hogy milyenek érkezhetnek. Ebből kikövetkeztethető, hogy 1 paklinál milyen könnyű dolga van az embernek, míg 8-nál már igencsak esélytelen a történet. Ráadásul az RNG blackjack játékoknál nincs is pakli, így akár minden körben megkaphatod ugyanazt a lapot, mivel a rendszer újrakeveri a lapokat.

Gyakori kérdések

💸 Lehet profitálni blackjack játékokból?

V: Mivel számos játékos van a világon, aki ebből él, ezért a kérdésre a válasz igen. Az viszont már sokkal árnyaltabb kérdés, hogy mégis hogyan? Elsősorban rendkívül nagy tapasztalatot kell szerezni a játékban és minél több szituációt és helyzetet megélni, amiből a későbbiekben megfontolt döntéseket tudsz hozni. A játék szabályait kívülről belülről kell tudnod, és az sem mindegy, hogy milyen típusával játszol a blackjacknek, ami szintén hatalmas mértékben tudja befolyásolni a játék és nyereség kimenetelét.

🃏 Milyen kaszinóknál találok ingyen tétes blackjacket

V: Ez nem egy általános dolog terület, amire egzakt választ lehet adni. Minden kaszinó maga dönti el, hogy felkínál-e ilyen jellegű blackjack játékokat. Az biztos, hogy oldalunkon tájékozódhatsz bővebben az egyes kaszinókról, és azokon belül is a blackjack repertoárból. Így közelebb kerülhetsz a megoldáshoz, de nagy általánosságban el lehet mondani, hogy a nevesebb kaszinók rendelkeznek ilyen típussal is.

📱 Vannak valódi pénzes blackjack applikációk

V: Számos kaszinó rendelkezik mobilos applikációval, amely meggyorsítja a játékmenetet, hiszen a zsebedben tarthatod tulajdonképpen a teljes kaszinó játék kínálatot. Egyelőre még nem túl kiforrott ez a vonal, de a sok éves múlttal rendelkező operátoroknál már elérhetők a kaszinó applikációk. Ezek nem kimondottan blackjack appok, hanem minden típusú játékot felvonultató felületek, melyeken belül meg fogod találni a blackjack szekciót is. Természetesen valódi pénzzel történő játékra fejlesztve.

Vissza a tetejére