Menu

A Pénz Nem Minden: Roger és Lara Griffiths Története

Főoldal >> Blog >> A csúcsról a mélybe

Van az a mondás, miszerint a pénz nem boldogít. Ennek tökéletes példái vannak, korábban mi is beszámoltunk olyan emberekről, akik egy nagy nyeremény után valahogy, valamiért mégis csődbe mentek. Ma is egy ilyen esetről lesz szó, Roger és Lara Griffiths esetéről, akik közel kétmillió fontot nyertek Angliában a lottón, később mégis – kis híján – földönfutókká lettek.

A kezdetek

Mielőtt Roger és Lara megnyerte a lottót, egyszerű emberek voltak, egyszerű állással, hobbikkal, szokásokkal. Roger Egy IT-cégnél dolgozott évi 38.000 fontos fizetésért, míg Lara tanárként kereste a kenyerét. Saját házban éltek, de jelzáloghitelt fizettek, mint ahogy az a fiatal párok többségénél előfordul.

Nem voltak tehát kifejezetten gazdagok, a középosztálybeliek mindennapjait élték, de tették mindezt boldogan. És folyamatosan lottóztak, bízva abban, hogy egyszer kihúzzák a számaikat. 2005-ben aztán teljesült a vágyuk, Roger szelvényét kihúzták a National Lotteryn, és összesen 1,83 millió font ütötte a markukat. Ilyenkor kellene kezdődnie a boldog és gondtalan életnek, de a pár esetében a lottónyeremény inkább csak a gondokat hozta magával.

A nyeremény után

Egy ekkora nyeremény képes átalakítani az ember gondolkodását a munkáról és úgy összességében mindenről. Roger és Lara is azonnal felmondtak a munkahelyükön, ami valahol érthető döntés, kétmillió font még ahhoz is elegendő, hogy öregkorukban is fényűzőn éljenek.

Képünk illusztráció

Vannak, akik okosan befektetnek, vannak, akik titokban tartják, mekkora összegre tettek szert, Lara és Roger azonban mások orra alá dörgölték ezt. Szórni kezdték a pénzt, jöttek a nyaralások (New York, Dubai és Monaco volt a célpont, természetesen ötcsillagos szállodákban szálltak meg és Michelin-csillagos éttermekben ettek), új autókat vásároltak (egy Porsche, egy Lexus és egy Audi érkezett a garázsba), emellett pedig megvettek mindent, amit csak akartak, volt, hogy tíz nap alatt 15.000 fontot vertek el a semmire.

Ja, és vásároltak egy pajtát Waterbury-ben, amely egy kis falu Nyugat-Yorkshire-ben, ennek összege 800 ezer font volt.

Voltak egészen szürreális költéseik is. Lara rengeteget költött különböző női holmikra, luxustáskákra és cipőkre, az öltözködés terén pedig Roger sem akart lemaradni kedvesétől, hiszen mit is szólnának az emberek?

De Roger saját rockzenekarát is fel akarta futtatni. Felbérelt egy publicistát (havi 1000 fontért), és bár felvettek és kiadtak egy kislemezt, az nem hozta el a világsikert. Mindösszesen csak 600 darabot adtak el belőle, de 25.000 fontba került

A gondok igazán akkor kezdődtek, amikor a pár úgy döntött, ingatlanokba fektet, a megvásárolt házakat nyereséggel szerették volna tovább értékesíteni. Csakhogy akkoriban jött a válság, ami miatt képtelenek voltak túladni a házakon, három év alatt felélték a nyeremény több mint felét.

Szakítás, vádaskodás

Lara és Roger Griffiths

A pár, mikor rádöbbent, hogy képesek voltak gazdagságukat három-négy év alatt elveszteni elkezdődtek a viták. Ahelyett, hogy a megoldáson gondolkoztak volna inkább egymást hibáztatták.

Az utolsó csepp a pohárban a pajtájuknál történt tűzeset volt, aminek javítása szintén egy kisebb vagyon volt. Ekkor jöttek rá, hogy gond van. De úgy igazán.

A pénz sok mindent képes tönkre tenni, még egy hűséges férfit vagy nőt is ki tud fordítani magából. Ebben az esetben Roger volt a hunyó, aki lebukott azzal, hogy egy nővel beszélget, és bár a hűtlenséget tagadta, innen már nem volt visszaút.

Hol vannak most?

Roger és Lara már nem alkotnak egy párt. Nem élnek gazdagságban, Roger szinte kikészült a csőd és a válás miatt. Lara továbbra is a pajtában él, gyermekeiket a későbbiekben nem flancos magániskolákba járatták, hiszen nem engedhették meg maguknak. A vásárolt autókat eladták, ahogy az ingatlanokat is, persze hatalmas veszteséggel.

Összességében kijelenthető, hogy a pénz nem boldogít, főleg, ha ostobán bánnak vele…

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére