Menu

A Legnagyobb Tengerjáró Kaszinók

Főoldal >> Blog >> Kaszinózás a tengeren

Nem véletlenül döntöttek úgy a hajótársaságok, hogy hatalmas méretű hajóikon kaszinót is berendeznek. Amerikában és Európában is – szinte – minden nagyobb hajón megtalálhatók kiseb—nagyobb kaszinók. És egy Cruise Market Watch által készített tanulmány szerint a fedélzeti költések nagyjából fele onnan származik.

Íme az öt legnagyobb kaszinó, amely tengerjáró hajókon található:

1.: Allure of the Seas – 1672 m²

Allure of the Seas

A Royal Caribbean a világ egyik legjobb hajótársasága, amelynek kaszinói a világ összes tengerén és óceánján megtalálhatók a hajókon. Közülük is kiemelkedik az Allure of the Seas, amely elképesztő méreteivel a világ legnagyobb óceánjáró hajójának számít. Az 1,2 milliárd dollárra becsült hajó hossza 362 méter, – legnagyobb – szélessége 47 méter. 2010-ben bocsátották első útjára, és összesen 5400 vendéget szolgál ki.

Több mint húsz étteremmel, 15 bárral és számtalan egyéb kényelmi szolgáltatással rendelkezik, olyanokkal is, amire nem is számítanál: sziklamászási lehetőség, szabadtéri mozi, minigolf, kötélpálya, színház, de még a Central Park hajóra épített változata is megtalálható itt.

Az Allure kaszinója a legnagyobb jelenleg, összesen 1672 m². Asztali játékaik száma 27, a nyerőgépeké 456. Külön nemdohányzó kaszinórészleggel is rendelkeznek, és nem tudsz olyan kaszinóból ismert játékot mondani, ami ne lenne náluk.

2.: Oasis of the Seas – 1393 m²

Az Allure of the Seas testvérhajójáról van szó, amely nagyjából pontosan ugyanúgy néz ki, csak egy picit rövidebb. Ettől függetlenül a Royal Caribbean zászlóshajójának tekinthető, első útja 2009-ben volt, tehát az Allure-nél egy évvel fiatalabb.

Az Oasis 2019-ben egy teljes felújításon esett át, így rendelkezik néhány igazán különleges dologgal, például egy tízemeletes csúszdával és víziparkkal. A hajó az átalakítás során veszített a kaszinótérből, de még mindig 1393 négyzetméteren lehet játszani. Hárommal kevesebb asztali játék található itt, de több nyerőgép, mint az Allure kaszinójában.

3.: Norwegian Epic – 1207 m²

A Norwegiant 2010-ben bocsátották vízre, és a tervek szerint két testvérhajója is készült volna, de ez végül meghiúsult, így ez lett a flotta egyetlen Epic osztályú hajója. Körülbelül 5300 vendég befogadására alkalmas és 19 emelet (fedélzet) magas.

A hajón összesen 15 étterem található, egy tucat bár és az ilyen monstrumok összes kényelmi szolgáltatása, medencék, színházak, vízicsúszdák stb.

Egykor ennek a hajónak volt a legnagyobb kaszinója a tengerjárók közül. Aztán 2020-ban átalakították, ennek is a kaszinótér itta meg a levét, de továbbra is 1207 négyzetméteren várják a játszani vágyókat. Összesen 28 asztaluk van és 348 nyerőgépük.

4.: Symphony of the Seas – 1114 m²

Symphony of the Seas

Ismét egy Royal Caribbean által üzemeltetett hajó következik, a Symphony of the Seas. A Royal Caribbean öt Oasis osztályú hajóval rendelkezik, ezen hajóknak a megépítése közel egy évtizedet vesz igénybe. Viszonylag fiatal hajóról van szó a Symphony esetében, 2018-ban volt az első útja.

Általában véve ragaszkodik a megszokott formatervezéshez, de a kabinok korszerűbbek, jobbak a kényelmi szolgáltatások.

A Symphony 1114 m2-en várja a kaszinójátékok kedvelőit, a játéktér mérete kisebb, de ez a játékok mennyiségén nem látszik: 24 asztali játékuk és 452 nyerőgépük van.

5.: Sun Princess – 836 m²

A lista legfiatalabb hajója a Sun Princess nevet viseli, 2024 februárjában volt az első útja. A Princess Cruise Lines társaság hajója ugyanazokat a luxuselemeket tartalmazza, mint az eddig felsoroltak, a különbség annyi, hogy egy kisebb hajóról beszélünk, míg a fenti hajószörnyetegek több mint ötezer embert tudnak vendégül látni, addig a Sun Princess 4300-at. Érdekesség, hogy a hajó étterme három teljes fedélzetet ölel fel.

A kaszinó több mint 800 négyzetméteren terül el, 17 asztali játékuk és 227 nyerőgépük van.

Ezek tehát a manapság vízen levő legnagyobb kaszinóhajók, de ezt a listát még tovább lehetne folytatni, hiszen a hajótársaságok is rájöttek, jó üzlet kaszinót létesíteni a luxushajóikon.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére