Menu

A póker nem csak a férfiak játéka – A legjobb női játékosok

Főoldal >> Blog >> A legjobb női pókerjátékosok

Sokan azt gondolják, hogy a pókert csak férfiak játsszák, hogy sikeres, hivatásos pókerjátékos csak a férfiakból válhat, pedig ez távol áll a valóságtól. Nem tudom, hány hölgy olvassa az oldalunkat, de ha van, akkor ez egy kis inspiráció lehet a számukra, hogy bizony a nők is lehetnek a pókerben sikeresek. Ebben a cikkben a legjobb női játékosokat fogom felsorolni. Vannak köztük aktívak, vannak, akik már visszavonultak. De az biztos, hogy letettek valamit az asztalra.

Egy kis magyarázat

Szóval, nem annyira újkeletű, hogy a nők játszanak, holott sokáig a férfiak játékának tartották ezt a nagyon népszerű kártyajátékot. Ez az 1970-es években kezdett változni, akkor, amikor a World Series of Poker elindult, 1977-ben pedig megtartották az első eseményt a hölgyek számára, ezt Jackie McDaniels nyerte. A 80-as évektől kezdve még népszerűbb lett ez a nők számára, vegyük alapul Vera Richmondot vagy Barbara Enrightot.

Manapság pedig már egyáltalán nem nagy dolog, ha egy nő ott ül a pókerasztalnál. Bár biztosan vannak olyanok – itt Magyarországon is -, akik szerint a nőnek a konyhában a helye, és hogy valójában mi is a női princípium… Gondolom sejtitek, kikről van szó. Nos, mi nem tartozunk ezek közé az emberek közé.

5.: Olivia „Liv” Boeree

Liv BoereeOlivia Boeree az egyik legérdekesebb játékos ezen a listán. Asztrofizika szakon végzett a manchesteri egyetemen, ekkor valószínűleg még ő sem gondolta, hogy egyszer profi pókerjátékos lesz belőle. Fiatal korában egyébként jól gitározott és bármilyen furcsa, a heavy metal volt a kedvence. Később modelkedett is, ebben a szakmában is ért el sikereket.

A pókerkarrier pedig 2005-ben kezdődött egy TV műsorban, ahol nagy játékosok tanították a póker trükkjeire. Például Phil Hellmuth, Devilfish vagy Annie Duke.

Közben még közelebb akart férkőzni a póker világához, a European Poker Tour élő közvetítésében riporterként vett részt. Az első nagy sikere pedig 2010-ben volt: Megnyerte az 5300 eurós nevezési díjú EPT San Remot, ez pedig több mint 1 millió eurót hozott a konyhára.

2015-ben újra nagy versenyen végzett a dobogón, Barcelonában egy újabb EPT versenyen végzett harmadikként, ami 391.000 eurós nyereményt jelentett.

Vagyona meghaladja a 3.8 millió dollárt, számos pókerrel kapcsolatos projektben részt vett. Manapság már nem nevezhető aktív pókeresnek, bár állítása szerint néha beugrana egy-egy versenyre, de ezen a karrieren a szemre való hölgy már túl van.

4.: Vanessa Rousso

Vanessa már a középiskolás évei alatt a játék szerelmese lett, online játszott és a Lady Maverick nicknéven játszott. 2003-ban közgadaságtanból diplomázott, később Miamiban folytatta tanulmányait, a jogi karon. És bár végül elvégezte, a diplomát csak 2018-ban kapta meg, a köztes időt pedig pókerkarrierjének szentelte.

Többször nyert hatszámjegyű összeget, legnagyobb győzelmét pedig Monte Carloban aratta, ott több mint félmillió ütötte a markát, egészen pontosan 532.500 euró.

Utolsó tornájára 2017-ben került sor, azóta róla sem nagyon hallani.

3.: Annie Duke

Annie DukeAnnie LaBarr Duke Amerikában, Concordban, New Hampshire-ben született, azonban felnőttként Los Angelesben élt és él. Annie pszichológiát tanult és elnyerte a National Science Foundation ösztöndíját. Egy évvel diplomavédése előtt otthagyta az egyetemet és 22 évesen pókerezni kezdett. Hamar a szenvedélyévé vált a Texas Hold’em és Annie a testvére segítségével profi pókerjátékossá vált. 1994-ben nyerte első nagyobb nyereményét Las Vegasban, akkor 70.000 dollárt nyert. A legnagyobb nyereményét viszont egy WSOP Bajnokok Tornáján nyerte, ahol azok vehettek részt, akik rendelkeznek WSOP karkötővel, és a győztes mindent vitt. Ez a győztes Annie lett (kétmilliót nyert!), aki olyan játékosokat múlt felül, mint Daniel Negreanu, Phil Hellmuth vagy a testvére, Howard Lederer.

Egyébként az nem tett jót a karrierjének, hogy rokoni szálak fűzik Ledererhez.

Manapság már ő sem aktív, de még mindig az egyik legismertebb és legelismertebb női játékos.

2.: Kathy Liebert

Kathy Liebert már az idősebb korosztályhoz tartozik, hamarosan 53. életévébe lép, PokerKatként ismert a pókervilágban. Majdnem két évtizeden keresztül szerepelt WSOP versenyeken, hatszor a döntő asztalhoz is leülhetett. Legnagyobb sikerei közé tartozik a 2002-es Party Proker Cruise-on elért sikere, illetve az Atlantic Cityben rendezett WPT Championship Event. A San Joséban rendezett WPT versenyen 550.000 dollárt nyert, de a teljes karrierjét tekintve több mint hatmillió dollárnyi nyereményben volt része. Egy igazi veterán, aki példakép lehet a fiatalabb korosztály számára.

1.: Vanessa Selbst

Vanessa SelbstListám élén pedig Vanessa Selbst szerepel, az egyik leginkább tisztelt női játékos, aki karrierje során körülbelül 12 millió dollárt tett zsebre. A mai napig az egyik legjobb pókerjátékosnak tartják és nem csak a nők között. Ő az egyetemen ismerkedett meg a játékkal, a Yale egyetemen tanult a kétezres évek közepén. Először csak piciben játszott, aztán átnyergelt az online pókerre. Született tehetség volt, akinek rengeteg sikere született már a kezdet kezdetén. Sikerült diplomáznia, és jól fizető állása is lett, azonban később bevallotta, hogy már akkor többet keresett a pókerrel, mint egy teljesidős munkával. Később hosszú gondolkozás után esélyt adott a profi karriernek, és milyen jól tette! Az online sikerei miatt jelentős bankrollt halmozott fel, így rögtön belevetette magát a nagyágyúk közé. 2006-ban már döntő asztalon szerepelt egy WSOP eseményen.

Nehezen indult be, de szép lassan hozzászokott az online-tól eltérő közeghez, játékhoz, és az eredmények is elkezdtek jönni. Az első nagy győzelme 750.000 dollárt ért. A legnagyobb győzelmét pedig Cannes-ban aratta, ott majdnem kétmillió dollár ütötte a markát. A győzelmeit még hosszú ideig lehetne sorolni, de felesleges. Visszavonulását 2018-ban jelentette be, akkor mindenki megrökönyödött Vanessa döntésén.

Végszó

Félelmetes összegeket, remek karriereket olvashattatok, így remélem a lányok is kedvet kapnak egy kis játékhoz. A férfiak előtt is ott a jó példa, hogy bizony elérhető nemektől függetlenül a nagy álom, a profi pókerkarrier. Remélem, élveztétek ezt a kis összeállítást!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére