Menu

Hatalmas bukások a szerencsejáték világából

Főoldal >> Blog >> Őrületes bukások

Szóval, amikor egy nagymenő szerencsejátékos bukik egy hatalmasat, az emberek többsége csak megrántja a vállát. Úristen, lehet, hogy maga a játékos is ugyanezt teszi, hiszen ezek a férfiak és nők tudják jól, hogy nem lehet mindig nyerni, a szerencsejátékban benne van a bukás lehetősége is. Kerry Packer arról volt például híres, hogy egy este alatt többmillió dollárt bukott el, és még akkor is baromi gazdag maradt. Az alábbi listában olyan nagy bukások szerepelnek, amit nem profi szerencsejátékosok „hajtottak végre”.

Vágjunk is bele!

Michael Vick

Az egykori irányító, aki már karrierjének kezdetén történelmet írt. Ő lett az első színesbőrű irányító, akit a 2001-es kiválasztáson elsőként draftoltak. Tehetséges volt, gazdag, népszerű, és mégis a börtönben kötött ki, elveszítve mindent, amit korábban felépített. Vicknek ugyanis volt egy sötét oldala, amelyet minden jó érzésű ember tiszta szívből megvet: Michael Vick titokban illegális kutyaviadalokat szervezett, azokra fogadott, az esemény végén pedig volt, hogy a vesztes állatot még meg is kínozta.

Saját állítása szerint nyolcévesen látott először kutyaviadalt, és olyannyira hozzászokott a kegyetlenséghez, hogy a végén már nem is hatotta meg az állatok szenvedése. Rossz társaságban nőtt fel, szegénységben, rossz környéken, ahol a lövések mindennaposak voltak. Ebből pedig nem tudsz csak úgy kikeveredni. Vicknek nem is sikerült.

2001-ben kezdte a viadalokat egy tizenöt hektáros területen, rajta egy kétemeletes épülettel. Vick volt a bukméker, ő intézte a fogadásokat, így amikor egy társa lebukott, hamar visszavezették, ki is a főnök ezen az embertelen helyen. 66 kutyát menekítettek ki, 8 állat tetemét pedig a földből ásták ki. Vicket állatkínzással és illegális szerencsejátékkal vádolták meg, bűnösnek vallotta magát. 23 hónapot kapott, valamint 900.000 dollárt kellett fizetnie, amiből a megmentett kutyákat látták el.

2007 decemberében kezdte meg börtönbüntetését, és hamar ráeszmélt, hogy mit dobott ki az ablakon. Az addigi szupersztár, a Madden játékok arca, aki másfél milliót keresett a börtönben nem volt különleges, nem volt más, csak egy senki. Konkrétan a 33765-183-as rab.

Anyagilag csődbe jutott, közellenséggé vált, de jó magaviselete miatt hamarabb kiengedték. Ekkor még kapott egy esélyt a Philadelphia Eagles-nél, ahol próbálta bebizonyítani: Megváltozott.

Második évében megválasztották az Év visszatérőjének, jól is ment neki a játék, mielőtt végleg befejezte volna, de karrierjén örökre nyomot hagyott múltbéli tette, amit rengetegen nem bocsátottak meg, és nem is fognak megbocsátani neki.

Charles Barkley

Kissé sötét volt az első példa, ígérem, ez volt az utolsó ilyen ebben a cikkben. Charles Barkley sztorija sem vidám, hiszen szerepel azon a listán, ahol a legnagyobb szerencsejáték-bukásokat gyűjtöttük össze, de legalább nincs benne semmi… Illegális, hogy finom maradjak.

Az 1993-as MVP, Charles Barkley régóta küzdött démonaival, szerencsejáték-függő volt. Az egykori nagyszerű erőcsatár rendkívül sikeres karrieren van túl, mégis sikerült keresete nagyrészét elveszíteni, ami így megközelítőleg 20 millió dollárt jelent.

Az egykori 76ers legenda komoly betegséggel küzdött. Ő ezt nem így gondolta, szerinte, ha az ember megteheti, hogy komoly pénzeket hagyjon a kaszinóban, az egyáltalán nem probléma. Egy, az ESPN-nek adott interjújában bevallotta, hogy körülbelül 10 milliót bukott, de azt is, hogy egy session alatt 2,5 millió dollárt veszített blackjacken.

2008-ban a Wynn Las Vegas panaszt tett ellene, amiért nem fizette ki egy tartozását, megközelítőleg 400 ezer dollárt. Miután az adósság rendezésre került, Barkley megígérte, hogy leáll a szerencsejátékkal. Ez nem sikerült, amikor 2015-ben újra megkérdezték, elmondta, hogy nem tudja kontrollálni a függőségét, és a Las Vegasban elköltött pénz immáron megközelíti a 20 milliót. Az egykori kiváló kosaras azóta is több pénzt ver el kaszinókban, mint amit egy átlagember elképzelni tud, de továbbra is azt gondolja, hogy nincs semmi gond…

Rulettkerék

Wayne Rooney

A futballt szerető embereknek ismerősen cseng a név, hiszen a Manchester United egykori ikonjáról van szó, aki manapság már a másodosztályú Derby County vezetőedzője. Rooney-ról nem cikkeztek sokat, már ami a szerencsejátékot illeti, de az egykori kiváló csatár egyszer igencsak belefutott a késbe az egyik kaszinóban.

Mindössze két óra alatt sikerült elherdálnia félmillió fontot blackjacken és ruletten. Sokat fogadott a pirosra – ami a múltja miatt szinte kötelező volt -, de csak nem jött az a fránya nyeremény. Rooney ahelyett, hogy leállt volna még többet kockáztatott, és ezzel még nagyobb bajba sodorta magát.

Legyünk őszinték, félmillió font Rooneynak meg sem kottyant, mégis aggódott, mégpedig azért, mert a felesége dühös lesz rá.

Az edző később beismerte, akkor is fogadni, játszani szokott, amikor felesége nincs otthon, leginkább azért, mert unatkozik. Egyértelmű, hogy Coleen-nak jobban a férje körmére kell néznie, ha nem akarja, hogy elverje az egész családi vagyont…

Harry Kakavas

Az egyetlen a listánkon, aki nem sportoló, Harry Kakavas ugyanis azzal szerzett vagyont és hírnevet, hogy rendkívüli érzéke volt az ingatlanokhoz. Közel 15 hónap alatt egymilliárd fontot kockáztatott (fel sem tudom dolgozni, hogy ez mennyi pénz…), ebből végül 11 milliót sosem látott viszont. És akkor kijelenthetjük, hogy olcsón megúszta.

Próbált ellenállni, épp ezért kitiltatta magát a Melbourne-ben található Crown kaszinóból, pont azért, hogy a gyógyulás útjára lépjen, és esélye se legyen visszaesni.

Hat évvel később azonban pont ezen a helyen veszítette el ezt a hihetetlen összeget. A Crown persze örült, hogy egy ekkora hal visszatért, de később Kakavas beperelte őket amiatt, hogy tudtak a függőségéről, mégis hagyták játszani. Az elvesztett pénzből semmit nem kapott vissza, a hosszadalmas jogi csatározás végén vesztesen hagyta el a tárgyalótermet. Állítólag azóta ismét a munkájára koncentrál, belenyugodott a bíróság döntésébe, és most jól van.

Végszó

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire komoly lehet az, ha valaki belecsúszik egy szerencsejáték-függőségbe. Épp ezért mindig, minden alkalommal legyetek észnél, gondolkozzatok tisztán, és ha észlelitek, hogy problémátok van, forduljatok szakemberhez, aki segít abban, hogy ez a függőség ne emésszen fel benneteket.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére