Menu

Hihetetlen és őrült történetek a szerencsejáték világából

Főoldal >> Blog >> Őrült szerencsejátékosok, hihetetlen tétek

Ismét pár hihetetlennek tűnő, de igaz történettel készültünk Nektek az idei év első cikkében. Felsorolunk most pár történetet, amik hatalmas nyereményekről, hatalmas bukásokról, és elképesztő emberi sorsokról szólnak. Láthatjátok, hogy általában az ember saját butasága, és függősége vezet a bukáshoz, de arról is olvashattok, hogy mennyire meg tud változni azoknak az embereknek az élete, akik épp jókor voltak, jó helyen, vagy épp a szerencse kegyeltjei.

Micheal Jordan

Kezdjük felsorolásunkat azzal az úriemberrel, akinek szerencsejáték függőségéről már korábban is írtunk az oldalon, és aki egyben minden idők legjobb kosárlabdázójaként is ismert. Micheal Jordan rendelkezik, ráadásul dokumentáltan a legőrültebb szerencsejátékos történetekkel. Korábbi cikkünkben már említettük azt a pletykát, hogy a kosárlabdától való visszavonulása, igazából annak volt köszönhető, hogy az NBA nem tudott mit kezdeni egyre növekvő függőségével.

Minden lehetőséget megragadott a fogadásra. Volt például, hogy csapattársaival egy reptéren arra kötött fogadást, hogy az ő csomagja fog először megjelenni a futószalagon, és csodák csodája, így is történt. A társak tudomásul vették, hogy nem volt szerencséjük, azt viszont először nem is sejtették, hogy Jordan lefizette a reptér munkatársait, hogy az ő csomagját pakolják fel először. Az ilyen és hasonló apró kis fogadások közül talán az volt a legmerészebb, amikor 300 000 dollárt bukott egy golfmeccsen.

„Ne lopj” – mondá az Úr

Ten

Ez a történet nem éppen a szerencsejátékkal kapcsolatos, azonban mégis csak ide tartozik, hiszen kaszinórablásról van szó, nem is akárki által. Egy Las Vegasi lelkészt, Gregory Bolusant, 2017-ben azért tartóztattak le, mert háromszor rabolta ki a nevadai Hendersonban található M Resort kaszinót. Az első próbálkozás akkor történt, amikor Bolusan egy fedett rendszámos, fehér, Toyota Camryvel , fegyverrel, és egy hátizsákkal a kezében pénzt követelt a kaszinó egy alkalmazottjától, aki elszaladt, így hősünk üres kézzel volt kénytelen elkullogni.

Bolusan egy hónappal később visszatért, ugyanazzal az autóval, ugyanabban a ruhában, és képzeljétek, pont ugyanott is parkolt le. Viszont ezúttal sikerrel járt, hiszen 29 000 dollárral menekült el. Megint várt egy hónapot, és megint jött. Most más ruhában érkezett, és sikerült zsákmányolnia 33 000 dollárt, ezúttal azonban elmenekülni már nem tudott a helyszínről. A kaszinó személyzete elkapta, és átadták a rendőrségnek.

A rendőrségen kiderült, hogy a férfi a Las Vegasi Grace Bible Church lelkésze, és a fegyver nem is volt igazi. Bolusan ellen súlyos bűncselekmények, többek között rablás és betöréses lopás miatt emeltek vádat. A történet pikantériája, hogy a lelkész felesége a kaszinóban dolgozott, és kulcsszerepe lehetett a rablásokban.

Ismét egy rablás – ez sem akármilyen

Egy Kerry Johnson nevezetű férfi, 2016-ban elment Nyugat-Virginiában egy kaszinóba, azzal a konkrét céllal, hogy leüljön, és lazítson egyet a blackjack asztalnál, nem sokkal később azonban rablással vádolta meg a rendőrség. A rendőri jelentések szerint játszott, rabolt, majd visszatért, és folytatta a játékot. A férfit a Nyugat-Virginia állambeli Nitróban tartoztatták le, miután erős gyanú merült fel ellene, miszerint kirabolta a városi bankot. Nem semmi történet.

A tanúvallomások szerint Johnson a Mardi Gras kaszinóban blackjacket játszott, majd elhagyta az asztalt, ahol ott is hagyott egy 25 dolláros zsetont. Felállt, majd ezután bement a bankba, és készpénzt követelt, miközben egy alkalmazottnak azzal fenyegetőzött, hogy használni fogja a nála lévő bombát és fegyvert is. Miután megkapta a pénzt, egy zöld Mazda Miatával elmenekült a helyszínről, majd visszatért a kaszinóba, és leült játszani.

Hősünket természetesen azonosították, és a rendőrök le is tartóztatták. Először tagadta a vádakat, azt állította, hogy aznap 10 órától, kb. 16:30-ig a Mardi Grasban játszott. Amikor viszont a rendőrség átkutatta az otthonát, rengeteg készpénzt találtak egy kanapéba gyömöszölve, valamint a nyomozók kamerafelvételekkel tudták bizonyítani, hogy Johnson 15:30-kor hagyta el a kaszinót. Végülis ezek a felvételek vezettek az elmarasztaló ítélethez.

A 60 ezres pörgetés

A közelmúlt egyik legnagyobb port kavart története talán az volt, amikor az egyik brit pókerjátékos, Jake Cody az egyik versenyen nyert pénzét – 42 670 fontot, azaz 59 992 dollárt – feltette a rulettre, egyetlen pörgetésre.

Cody még 2018 februárjában, az angliai Nottinghamben, a Dusk Till Dawn kaszinóban megrendezett pókerversenyen vett részt, ahol el is vitte a főnyereményt, a fent is említett összeget. Ahelyett, hogy megelégedett volna ezzel a nagy nyereménnyel, úgy döntött, hogy az egészet felteszi a rulettre. A szerencse továbbra is kitartott a fiatalember mellett, hiszen a golyó a fekete 22-be esett, ami Cody győzelmét jelentette, a tömeg tombolt, az 59 992 dollárból pedig 119 882 dollár lett, tehát a nyeremény meg lett duplázva.

5 dollárból 1 millió

harold

A 85 éves Harold McDowell, a New Jersey állambeli Lakewoodból, sokkolta szinte az egész világot, amikor 5 dollárból sikerült 1 millió dollárt nyernie az Atlantic City Borgata Hotel Casino egyik asztalánál.

„Éppen a feleségem mellett játszottam, hátat fordítottam neki.” – nyilatkozta McDowell. „Megfordultam, és csak annyit mondtam: Most nyertem egy millió dollárt.” Erre ő csak annyit mondott: „Hülyeségeket beszélsz.”

Szombat délután volt, amikor McDowell 5 dollárt tett fel egy 6 lapos bónuszra, egy hárompaklis pókerjátékban. Amikor az osztó kiterítette a lapokat, megdöbbenve látta, hogy egy royal straight flusht kapott. Ennek a leosztásnak kb. 1 a 20 millióhoz volt az esélye. Ráadásul a házaspárt dupla öröm érte ebben az időszakban, mivel a feleséget egy nappal korábban tünetmentesnek nyilvánították, ugyanis korábban májrákkal, és vastagbélrákkal is küzdött. „Ez biztos az írek szerencséje. Mindkettő nagyszerű hír.” – mondta McDowell.

Egyébként ez volt az első, és egyben az utolsó alkalom eddig, hogy ez a leosztás valakinek kijött. A wizardofodds.com szakértői is megerősítették, hogy a bónusz Royal Flush leosztásának az esélye 1:20 348 320-hoz.

Most csak ezt a pár történetet szedtük össze Nektek, de rengeteg van még ezeken kívül is. Elképesztő online nyeremények, kaszinórablások, elvesztett vagy éppen egy pillanat alatt megnyert vagyonok. Hihetetlen történetek, melyek talán szolgálnak egy kis tanulsággal mindannyiunk számára, abban a tekintetben, hogy kell, vagy inkább hogy nem kell viszonyulni a szerencsejátékokhoz. Nagyon lényeges, hogy a szerencsejáték maradjon alkalmi szórakozás, és mindig csak annyi pénzzel játszunk, amiről úgy gondoljuk, hogy nyugodtan elveszíthetjük. Legyen bankroll , legyenek szabályaink, és soha ne érzelmi alapon döntsünk. Maradjunk mindig objektívek, és nyugodtak. Ha ezeket mind betartjuk, akkor a szerencsejáték egy tökéletes szabadidős szórakozás lehet.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére