Menu

Las Vegas leghíresebb maffiózói

Főoldal >> Blog >> A bűn városának híres bűnözői

Az Amerikai Egyesült Államok a demokrácia bölcsője. Az USA a jólét szimbóluma. Mindenki ezt az amerikai álmot kergeti. Rengetegen el is érik, na de milyen eszközzel? Ma Las Vegas leghíresebb bűnözőiről fogok mesélni nektek.

Las Vegas mindig a pénzhez, a hírnévhez, a csillogáshoz és a pompához köthető hely volt. A szerencsejáték évtizedek óta a város fő bevételi forrása és természetesen a szervezett bünözés is felfigyelt a helyre. Pénzmosás, kábítószer-kereskedelem és más bűnök melegágya lett a város.

Tony Cornero

Tony CorneroTony Cornero az alkoholtilalom idején mint futár kezdte a karrierjét. Volt egy üzlete, ez volt a „fedősztori”. Először kanadai whiskyt csempészett Kaliforniába. Las Vegasba költözött a testvérével, majd megvásárolt egy földet és megépítette a város egyik első kaszinóját a „Green Meadowst”. A siker láttán a new yorki maffia egy prominens tagja részesedést követelt a kaszinóból, amelyet Cornero elutasított. Ez végül a vesztét jelentette a helynek. Cornero eladta a részét és visszaköltözött Kaliforniába.

Cornero ezt követően úszó kaszinóiról lett híres. Kalifornia államban akkoriban tilos volt a szerencsejáték, Cornero így oldotta meg a kaszinók futtatását. Más kérdés, hogy ez így sem volt legális, de a hatóságok nem igazán foglalkoztak a folyami hajókkal, még ha tudtak is arról, mi folyik ezeken a helyeken.

Végül azonban ez a biznisz is dugába dőlt, Cornero pedig újfent költözött, vissza Las Vegasba és megépített egy újabb kaszinót, de a szerencsejáték-felügyelet nem volt hajlandó Cornero múltja miatt engedélyt adni.

Cornero – vagyis A Kalap – kölcsönökbe verte magát, egyre mélyebbre és mélyebbre került. Egy nap játék közben összeesett és meghalt. A gyanú szerint az italát megmérgezték.

Moe Dalitz

Bostonban született, ő is az alkoholtilalom idején került be a bizniszbe, a családi mosoda teherautóit használta fel szeszcsempészethez. Dalitz fontos személyiség volt a las vegasi éjszakai életben, megvásárolta a Desert Inn nevű helyet és kaszinóvá alakította. Segített Corneronak is a Stardust megépítésében, de nem csak kaszinókban utazott: Ingatlanfejlesztő céget alapított, egy kórházat is megépített, valamint több klubja is volt.

Johnny Roselli

Olaszország fővárosában, Rómában született, de 1922-ben Chicagóba költözött. Az 1950-es években a chicagoi és a los angelesi maffiózók embere lett, az ő feladata volt beszedni a… mondjuk úgy, védelmi pénzt. Jó barátságot ápolt Frank Sinatrával. Élete tragikus véget ért, holttestét egy olajos hordóban találták meg Miami partjainál. Leszámolás áldozata lett.

Tony Accardo

Tony AccardoChicagóban született és nagyon hamar a bűn útjára lépett. Al Caponetól kapta becenevét (Joe Batters), miután egy vacsora során három férfit megölt egy baseball ütővel. Accardo fontos személy volt Las Vegasban, fénykorában az összes nyerőgép ura ő volt.

Nem csak a maffia-világ, de a sportfogadás egyik jelentős alakja. Az 1950-es években az egyik leghíresebb illegális bukméker irodát vezette Chicagoban, valamint Al Capone szervezetében is dolgozott. Ezt követően Las Vegasba költözött és több kaszinót vezetett. Megpróbálták megölni, életét egy fémlemez mentette meg, miután kocsijába bombát rejtettek. Miután fekete listára került Nevadában Floridába költözött és sportfogadási irodák tanácsadója lett.

Joseph Caifano

Ugyancsak olasz származású, ugyancsak a chicagói alvilág egyik tagja, hosszú-hosszú bűnlajstrommal. Gyilkosság, rablás, zsarolás és még sokminden szárad a lelkén. Részt vett az illegális szerencsejáték-bizniszben, ő volt a felelős a las vegasi kaszinók felügyeletéért is.

Ők azok a személyek, akik a las vegasi alvilág leghíresebbjei voltak. Néhányan – mint látjátok – szomorú véget értek, míg mások inkább visszavonultak. Jól tették, az olajoshordó Miami partjainál nem annyira szép vég.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére