Menu

A 2022-es Online Szerencsejátékos Trendek

Főoldal >> Blog >> A legjobb trendek az online szerencsejátékban

Az online szerencsejátékra az utóbbi években nem lehetett azt mondani, hogy érdektelen lett volna a felhasználók számára. Egyre többen váltanak a hagyományos kaszinókról az internetes játékra, hiszen megannyi előnye van. A különböző bónuszok, az, hogy otthonról játszhatunk, nincs semmi, ami elterelné a figyelmünket. És persze a 2019-ben induló járvány is arra sarkallta az embereket, hogy inkább maradjanak otthon. Három évvel később ismét minden nyitva (Magyarországon mondjuk a vírus sem tántorította el az államot, hogy a kaszinókat bezárja), mégis megmaradt a trend, az emberek inkább már online játsszanak.

Nézzük, melyek voltak az idei év legnagyobb trendjei!

1.: A kaszinó és a kripto

Kriptovaluták

Az elmúlt években hatalmas népszerűségnek örvendett a különböző kriptovalutákkal való kereskedelem, egyre több helyen lehet fizetni ezzel is, és az NFT-k is egyre nagyobb teret nyernek maguknak. Lassan a hétköznapi élet részévé válnak, és nem csak egy kiváltságos kör fizetőeszközei.

A kaszinók is átvették ezt, van, ahol a hagyományos be-, és kifizetések mellett már kriptovalutával is fizethetünk, de akadnak olyan oldalak, ahol ez az egyetlen elfogadott fizetőeszköz.

Konkrétan a legjövedelmezőbb szegmense a szerencsejáték-iparnak a kriptokaszinók. Hatalmas növekedést tapasztaltak az iparág értékét tekintve, ami 2021-re 231 milliárd dollárra emelkedett.

Sok magyarázat van arra, hogy miért is vált ennyire népszerűvé a kriptos fizetés, de ezekbe most nem mennénk bele, maga a bitcoin, az ethereum és a többi valuta egy bonyolult – de értő figyelemmel átlátható – rendszer.

A kriptokaszinók alacsonyabb díjakkal üzemelnek, ami nyilván a versenytársaknak nem tesz jót, a nyitott felhasználók pedig egyre nagyobb számban térnek át ezekbe a kaszinókba. És hogy milyen díjakról van szó? Nincs tranzakciós díj, ami elég nagy előny a többiekkel szemben.

A kripto emellett biztosítja az anonimitást, amely az online szerencsejátékban szintén nagy előny.

2.: Mobil fogadások és játékok

Manapság már szinte mindenki rendelkezik okostelefonnal, és azon általában internet-hozzáférés is van, ergo semmi akadálya annak, hogy a mobilunkon keresztül játsszunk. Előnye, hogy ugyanazokat a funkciókat kapjuk meg, mint mondjuk asztali számítógépen vagy laptopon, a legtöbb online kaszinó ugyanis saját mobilapplikációt hozott létre, ezzel is növelve a rugalmasságot. Amit a közönség díjazott, hiszen így már mondjuk úton a munkába is lehet egy kis pénzt keresni.

A mobilos appoknak köszönhetően az operátorok teljesen új közönséget szólíthattak meg, azokat a 18 és 25 közötti fiatalokat, akik alapjáraton nem ülnének le játszani, ám mivel a telefonjukról is megtehetik, kipróbálják magukat. És aki kipróbálja, az általában marad is.

3.: A kaszinók és a virtuális valóság

VR-szemüveg

Aki próbálta már a VR-szemüvegeket, az tudja, hogy elképesztő fantázia van bennük. Eljuthatunk oda, ahova amúgy nem tehetnénk meg, világokat fedezhetünk fel, játszhatunk egymás ellen, és még sorolhatnám…

A VR adta lehetőségeket a kaszinók is megpróbálják kihasználni, hogy még valóságosabb és rabul ejtő élményt nyújtsanak.

Már most elég sok szerencsejáték-szolgáltató nyúlt hozzá a VR-hoz, és ez a jövőben még nagyobb teret fog kapni. Még többen fognak beszállni, és egymást akarják majd túllicitálni. Amelynek győztesei mindig a játékosok lesznek.

Nem kell már sok idő, hogy teljes kaszinóélményt kapjunk a virtuális valóságnak köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy otthonról, a szemüveget a fejünkre helyezve bejárhatjuk egy hagyományos kaszinó szintjeit, mintha mi magunk is ott volnánk. És ez még csak a kezdet lesz…

4.: Kaszinó és az okosórák

Ez talán még nem annyira elterjedt, de hamarosan már ez is mindennapossá fog válni, és később ez a mobilos szerencsejáték kárára mehet. A mai okosórák már gyakorlatilag mindent tudnak, amire szükségünk van, egy középkategóriás óra is hatalmas előnyt jelenthet a viselője számára, gondolok itt akár egészségügyi előnyökre.

Az okosóra hatalmas biznisz, várhatóan 33 milliárd dollár üti a gyártók markát világszinten, és ebből a buliból a szerencsejáték-szolgáltatók sem akarnak majd kimaradni.

Egyébként maga a folyamat ugyanúgy fog kinézni, mint a mobilos appok esetén, hamarosan érkeznek majd az órára fejlesztett programok, amik még inkább megkönnyítik a játékot a felhasználóiknak.

Míg az emberek a mobiljukat van, hogy otthon felejtik, az óra általában ott a kezükön, így még több felhasználó jelenhet meg az online szerencsejáték-piacon. Előnynek számít, hogy út közben is játszhatunk, kevésbé hivalkodó, mintha mobilon tennénk ugyanezt, valamint az órák kialakítása miatt egyszerűbb lesz a kezelőfelület.

Végszó

A jövő már itt van, megállíthatatlanul fejlődik minden, köztük a szerencsejáték-ipar is. A VR-ról is azt hitték, nem lesz jövője, aztán már mindenhol bele lehet futni. Az online kaszinóknál tudják, hogy ha nem tartják a lépést, az a látogatószám csökkenésével jár, így igyekeznek haladni a korral, hogy minél jobb élményt nyújtsanak a játékosoknak, minél fejlettebbek legyenek, miközben a hagyományos kaszinókból is megtartanak valamit.

A jövőben is rengeteg újdonság várható, szóval megéri nekünk is figyelni, mi zajlik körülöttünk…

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére