Menu

A kaszinók leghíresebb asztali játékai

Főoldal >> Blog >> A kaszinók asztali játékai

Arról már korábban meséltem nektek, hogy a szerencsejáték milyen idős már. Az emberek hosszú-hosszú ideje áldoznak ennek a szenvedélynek, és bizony a kaszinókban megtalálható játékok egyre népszerűbbek. Mára egy egész iparág épül erre, olvashattatok olyan városokról, amelyek bevételének java részét a szerencsejáték és az ebből adódó turizmus adja.

De melyek azok a játékok, amelyek a legnépszerűbbek? Amelyek emberek százezreit, sőt, millióit tartják lázban minden egyes nap? Ma ezekről a játékokról fogunk beszélgetni.

A legjobb kaszinó játékok

Manapság nagyon sok olyan játékot tudunk felsorolni, amely hagyományos és online kaszinókban is megtalálhatók. Természetes, hogy az embereknek más és más jön be, így egy kaszinó akkor (is) mondható jónak, ha a lehető legtöbb embernek megpróbál a kedvére tenni. Az asztali játékok egy része teljes mértékben a szerencsére támaszkodik, míg sok játéknál kell fifika, stratégia, finesz és rengeteg meló.

Némelyik játék idővel elveszíti a népszerűségét, míg mások régóta a toplisták élén vannak, maximum egy kicsit (vagy nagyon) megváltoztak. És tegyük hozzá, hogy nem mindig voltak nyerőgépek a világon…

Baccarat

BaccaratA baccarat egy olyan népszerű kárytajáték, amelyet a játékos és az osztó között játszanak. Eredete a 19. századra nyúlik vissza, a francia nemesek körében volt népszerű játék. Úgy gondolják, hogy Olaszországból származik, és később a 15. századi francia – olasz háború után kezdték el játszani Franciaországban. Az emberek 1907-ig játszották titokban, ezt követően legalizálták a szerencsejátékokat, így megjelent a kaszinókban, ahol egyre népszerűbbé vált. Nagyon egyszerű szabályrendszerrel rendelkezik és a kártyák pontértékkel rendelkeznek. A 2 és 9 közötti lapok érnek pontot, valamint az ász 1 pontot. A többi kártya értéke 0 pont.

A legnépszerűbb változat manapság a Punto Banco, amelyet Kubában fejlesztettek ki, a legnépszerűbb vegasi vagy makaói kaszinók is ezt a változatot játsszák.

Blackjack

Valószínűleg a világ egyik legnépszerűbb asztali játéka, amelyet a világ összes kaszinójában játszanak. Valószínűleg, mindben nem jártam még. A játék eredete ismeretlen, de néhány utalást találhatunk Miguel de Servantes spanyol író könyvében, aki maga is nagy szerencsejátékos hírében állt. Amikor az EgyesültÁllamokban megjelent a játék, a kaszinók bónusz kifizetéseket kínáltak a játékosoknak, hogy népszerűsítsék azt. Innen ered a Blackjack szó, az egyik bónuszt hívták így, ez aztán ráragadt és innentől kezdve mindenki így ismerte.

A szabályok nagyon egyszerűek, mégis bonyolultak. Nézzük csak az alapokat. Az osztó ellen játszol, a cél, hogy lapjaid értéke magasabb legyen, mint az övé, de nem lehet több mint 21. A kezdő kártyák után van lehetőség újabb lapot kérni, de akár ki is szállhatunk (ha kezdésnek 21-et kapunk például).

Vannak különböző stratégiák (pl. Martingale), amelyet használhatunk a játék során és vannak, akik kártyaszámlálással kerestek milliókat. Volt is pár film, az egyik kedvencem a 21 – Las Vegas ostroma.

Craps

Ez az a játék, amelyet nem kártyákkal játszunk, hanem kockákkal. A bevezetőben említettem, hogy vannak játékok, amelyek teljes mértékben a szerencsére támaszkodnak. Ez például olyan játék. A lényege egyszerű: Két kockával dobunk és célunk az, hogy meghatározzuk, mennyit fogunk dobni. Dióhéjban összefoglalva ennyire egyszerű a dolog. De természetesen a játék ennél sokkal bonyolultabb.

Eredetét tekintve minden bizonnyal az 1800-as években Londonból került New Orleansba és ott nyerte el mai formáját. A játék a II. Világháború alatt erőteljes népszerűségnek örvendett, a háború után pedig bevette magát Las Vegas kaszinóiba is.

A játék szinte minden hagyományos kaszinóban megtalálható, de van lehetőség kipróbálni online formában is.

Rulett

RulettVan olyan ember a világon, aki ne ismerné a rulettet? A blackjack mellett az egyik legnépszerűbb, ennek is számos formája létezik hagyományos és az online kaszinókban is. A szabályok itt is nagyon egyszerűek. Egy kerék, rajta számok, egy golyó. A dealer megforgatja a kereket, majd az ellenkező irányba bepörgeti a golyót. Végül a golyó valahol megállapodik, mi pedig akkor nyertünk, ha sikerült eltaláni a számot, számtartományt, színt. Van lehetőség fogadni pirosra vagy feketére, párosra vagy páratlanra, oszlopra, sorra. Nagyon összetett játék, mégis nagyon egyszerű.

A játékot egyébként az 1700-as évek Franciaországában fejlesztették ki, onnan indult el világhódító útjára.

Póker

Most mondjam megint azt, hogy az egyik legnépszerűbb? Igazi klisé lenne… Pedig az. Nem, javítom magam: A legnépszerűbb asztali játék, amit kaszinókban játszanak. Relatíve fiatal játékról van szó, a 19. századi Amerikában fejlesztették ki és rengeteg változata létezik: Texas Hold’Em, Three Card, Stud többek között.

Hatalmas népszerűsége annak is köszönhető, hogy akinek van hozzá affinitása, könnyen megtanulhatja (nem, nem könnyen, komoly munkával jár), és a nullából lehet milliomos. Számtalan ilyen esettel, emberrel találkozhatunk, aki a kemény tanulásnak és munkának köszönhetően anyagi problémák nélkül tengődik. A játék nem nélkülözi a szerencsét, de remek taktikai, stratégiai húzások állnak a játékosok rendelkezésére, így ez az a játék, ahol a tudás létfontosságú.

Milliós összdíjazású versenyek, pompa, siker csillogás. Ettől is tartozik a legnépszerűbb játékok közé a póker.

Végszó

Ezek volnának a legnépszerűbb asztali játékok. Némelyikhez elég a szerencse, némelyikhez kell a gógyi és vannak a teljes mértékben tudás alapú játékok. Oké, azokhoz is kell szerencse, tény. Ha elég ügyesek vagyunk, magunk is kitanulhatjuk ezeket, akkor pedig a határt már mi szabjuk meg.

Holnap ismét találkozunk!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére