Menu

A Leggazdagabb Szerencsejátékosok a Világon – I. Rész

Főoldal >> Blog >> A leggazdagabb szerencsejátékosok

A mai részben a tíz leggazdagabb szerencsejátékost fogom röviden bemutatni nektek. A lista egy részét már bizonyára magatok is ismeritek, de talán lesz néhány újdonság is, amiből ti is tanulhattok, vagy ha nem is, legalább érdekesnek találjátok. Ma az első öt név kerül ki, a jövő héten pedig a lista második felét tesszük közzé.

1.: Kerry Packer

Kerry Packer a leggazdagabb szerencsejátékos a világon, ám vagyonát összességében nem a kaszinónak köszönheti a hatalmas vagyonát, hanem az üzleti életben elért sikerei miatt. Ausztráliában – és máshol a világon – mégsem ez a birodalom az, ami népszerűvé tette őt, hanem a szerencsejáték.

Packer nem csak sokat nyer, de sokat is veszít, egy másik cikkünkben már beszéltünk róla, hogy szereti két végén égetni a gyertyát, és hatalmas kockázatokat vállal. De mivel végtelennek mondható pénz áll rendelkezésére, ez őt nem zavarja.

Egyik leghíresebb buktája 1999 szeptembere és 2000 júliusa között volt, a londoni Crockford’s kaszinóban 40 millió dollárt veszített el. Ezzel a kaszinóval balhézik Phil Ivey is egyébként.

Persze ha mindig bukna, akkor nem lehetne őt sikeres szerencsejátékosnak nevezni. 1995 májusában például 20 millió dollárt nyert blackjacken.

2.: Tony Bloom

Tony Bloom

Tony Bloom egy igazán rejtélyes fickó, a mai napig nem sokat tudni róla. Annyit azonban lehet tudni, hogy fiatalkorában Manchesterben tanult matematikát, és csak szórakozás, kikapcsolódás gyanánt állt neki pókerezni.

Aztán a hobbiból hivatás lett, és körülbelül két és félmillió dollárt kártyázott össze. Részt vett a Poker Million IX-en, a World Poker Touron, egészen nagy versenyeken játszhatott. A Poker Million-ön egyébként a második helyen végzett.

Bloom beceneve (vagy gúnyneve) a Gyík (angolul The Lizard), mégpedig a hidegvérű játékstílusa miatt.

Bloom az üzleti életben is sikert sikerre halmoz, vagyonát azzal alapozta meg, hogy megalapította a fogadási cégét, a Starlizardot.

3.: Bill Benter

Bill Benter is egy zseni a maga módján, Bloomhoz hasonlóan ő is remekelt a matematikában, ezt a tudást pedig arra használta, hogy a kaszinó perkáljon neki. Sok fiatal zsenihez hasonlóan ő is kártyaszámolással kezdte a karrierjét, majd a hongkongi lóversenyek felé fordult.

Alan Woods-szal közösen elkezdett építeni egy olyan algoritmust, amely pontosan meg tudta jósolni egy-egy ló győzelmi esélyeit.

Jöttek aztán kemény évek, de a módszer bevált, és Benter több tízmillió dollárral lett gazdagabb a modelljének köszönhetően.

Benter ma milliárdos, egyetemeken tart előadásokat, de ami fontosabb, rengeteg helyre jótékonykodik.

4.: Edward Thorp

Edward Thorp neve is ismerősen csenghet az olvasóknak, hiszen róla is volt már szó itt az oldalon.

Benterhez hasonlóan ő is kártyaszámolással kezdte meg szerencsejátékos pályafutását, de ebben ő igazi unikumnak számított. Ugyanis Thorp előtt a kártyaszámlálás nem létezett. Ő találta fel.

Szintén egy igazi zseniről van szó, aki megalkotta azt a modellt, hogyan is lehet a házat legyőzni. A próbahétvégén 11 ezer dollárt nyert, és miután látta, hogy a módszer működik, írt egy könyvet, amelyben elmagyarázza mindenkinek, hogyan is kell ezt használni.

A könyv igazi világsiker lett, több mint egymillió példányt adtak el belőle.

Thorp nem csak a kaszinókban lett sikeres ember, hanem a tőzsdén is, tudása elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy vagyonát egy másik szintre emelje.

5.: Alan Woods

Alan Woods

Nemrég került szóba Alan Woods, aki Bill Benter korábbi partnereként dolgozott, és tett szert hatalmas vagyonra. A módszer ugyanaz, de még a karrierük is hasonló módon kezdődött. Kártyát számolt, volt, hogy egy csapatban játszott Benterrel.

Aztán jó néhány kaszinóból kitiltották, ekkor tért át a lovira.

Woods és Benter egy idő után aztán összevesztek, különváltak, és Woods saját modellt talált ki, amely legalább annyira sikeres volt, mint a régi.

Woods később a Fülöp-szigetekre menekült, miután a hongkongi rendőrség nyomozni kezdett utána.

A jövő héten érkezik a második rész!

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére