Menu

A Legjobb Szerencsejátékos Idézetek

Főoldal >> Blog >> A tíz legjobb szerencsejátékos idézet

A szerencsejáték mindig is egy olyan téma volt, amely megosztotta az embereket. Vannak, akik kedvelik, vannak, akik utálják, de az biztos, hogy szinte senki nem közömbös a téma iránt. Az is biztos, hogy generációról generációra az egyik legnépszerűbb időtöltés, és ha komolyan vesszük, megvannak az előnyei és a hangulata.

Ezzel kapcsolatosan hoztunk most nektek tíz idézetet, amely a szerencsejátékkal kapcsolatos, és amelyek nagy igazságokat rejtenek.

A szerencsejáték évezredek óta rabságban tartja az embereket. Mindenhol foglalkoztak vele, a társadalom söpredékétől a legtekintélyesebb körökig.
Peter L. Berstein

A Bersteintől származó idézet arra emlékeztet bennünk, hogy a szerencsejáték mindenkié. Évezredek óta velünk van, egyidős az emberiséggel.

Kiszámoltam, annak az esélye, hogy megnyered a lottót, pont ugyanakkora, mintha nem is játszanál.
Fran Lebowitz

Sok szempontból értelmezhető idézet ez a híres írónőtől, ami még a legrutinosabb filozófusokat is megizzasztja. Nézhetjük úgy is, hogy ha a győzelmi esély ugyanannyi játék és nem játék esetén, akkor miért is ne játszanánk? Hiszen a nyereményt mindig az kapja, aki játszik…

Ha játszanod kell, három három dolgot határozz meg az elején: a játékszabályokat, a tétet és a befejezés időpontját.
Kínai közmondás

Szintén egy fontos idézet, hiszen arra tanít, hogy tudjunk kiszállni, amikor ki kell. A kínaiak már sokkal korábban játszani kezdtek, mint nyugati társaik, és ezáltal sokkal előbb rájöttek a dolgok lényegére. Mivel a szerencsejáték addiktív cucc, tudni kell megállni, és elsétálni, ha szükséges.

A szerencsejátékban nincsenek apák és fiúk.
Kínai közmondás

A szerencsejáték elsősorban szórakozás, de, mint azt ebből az évezredes idézetből is látjuk, már a kínaiak is komolyan vették. A család és a barátság megszűnik, amíg a játék folyik. Az emberek utólag megoszthatják a nyereményt, és ebben az esetben a szerencsejáték tényleg játék marad.

Akkor hagyd abba, amikor nyerésben vagy. A legjobb játékosok mind ezt teszik.
Baltasar Gracián Y Morales

A kiszállás fontosságáról már ejtettünk az imént szót, most ezt erősíti meg a 17. században élt spanyol szerző.

Szeretném, ha az emberek megértenék, a szerencsejáték nem rossz dolog, ha a rendeltetésének megfelelően csinálod, akkor mókás és szórakoztató.
Michael Jordan

Minden idők egyik legnagyobb kosarasa itt egy picikét talán képmutató volt. Hiszen Michael Jordan hatalmas szerelmese – és függője – volt a szerencsejátéknak. Alapjáraton igaza van az amerikainak, ugyanis a szerencsejátéknak elsősorban valóban szórakozásnak kell lennie, csak ezt sokan elfelejtik…

A szerencsejátékban sokaknak kell veszíteni ahhoz, hogy néhányan nyerhessenek.
George Bernard Shaw

A majdnem száz évig élő Nobel-díjas író megfogta a mindenkori profi szerencsejáték esszenciáját. Nagyon kevesen válnak sikeres szerencsejátékossá, és ez több dolgon is múlik. Leginkább a türelmen, a tanulásra való hajlandóságon, de bőven lehetne még sorolni. Neked arra kell törekedned, hogy te azon kevesek közé tartozz, akik az utóbbi kategóriába tartoznak.

A szerencsejáték nem bűn, ember voltunk egyik kifejeződése csupán. Kockáztatunk. Van, aki a játékasztalnál, van, aki nem. Az ember játszik, nyer, játszik, veszít. Játszik.
Jeanette Winterson

Azt hiszem, ezt az idézetet nem kell megmagyarázni.

A szerencse nem annyira a véletlen műve, mint ahogy gondolnád. Mielőtt az a lottószelvény nyertessé vált, azt valakinek meg kellett vennie.
Vera Nazarian

Hasznos és okos gondolatok egy nagyon okos embertől.

Nem az az igazán szerencsés, akinek a legjobb kártyái vannak az asztalnál, hanem az, aki tudja, mikor kell felállnia és hazamennie.
John Milton Hay

Tanulhatunk rengeteget, gyakorolhatunk és igyekezhetünk fejlődni, de a szerencsejáték mindig szerencsejáték marad. Néha a legjóbb pókerjátékos is vereséget szenved, néha a legjobb taktika is csődöt mondhat. Tudni kell, mikor kell megállni.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére