Menu

A Legnagyobb Baccarat Legendák a Világon

Főoldal >> Blog >> A baccarat legnagyobb legendái

Az online kaszinózás egy nagyon szórakoztató, felüdülést, megnyugvást, kikapcsolódást és sokszor pénzt hozó foglalkozás. Számtalan olyan esetet láthattunk, amikor egy játékos (legyen szó bármilyen játékról, a pókerről, a rulettről vagy a blackjackről) az online térből indul, hogy aztán meghódítsa a kaszinókat és milliomossá váljon.

A múlt héten a legjobb pókerjátékosokról volt szó, most pedig a baccarat következik. Merthogy ennek a kártyajátéknak is megvannak a maga legendái. A baccarat egykor a gazdag emberek játéka volt. Aztán jöttek azok, akik tudásuknak és a szerencsének köszönhetően a kártyajáték által váltak gazdaggá. És voltak, akik emiatt szegényedtek el.

Volt szitu, amikor egy hatalmas bukás után egy férfit egy szamurájkarddal öltek meg. Ugyanez a férfi korábban majdnem csődbe vitte Donald Trump kaszinóját, annyit nyert.

1.: Kashiwagi Akio

A japán üzletember beceneve a Warrior, vagyis Harcos volt. A japán ingatlanpiacnak köszönhetően gazdagodott meg, évi 100 millió dolláros profitokat szedett össze munkájának köszönhetően, vagyona állítólag elérte, sőt meghaladta az egymilliárd dollárt.

Yakuza-tagok

Ebből a pénzből volt lehetősége nagytétes asztalokon játszani Atlantic Cityben és Las Vegasban. Top 10-es játékosnak tartották, akitől nem álltak távol a nagy nyeremények, de a hatalmas bukások sem.

Volt, hogy egyhuzamban 80 órán át játszott 100.000 dolláros téttel. A japán úriember néha milliókat nyert az asztal mellett ülve, volt azonban, hogy mindenét elveszítette.

Ő volt az, akiről a bevezetőben beszéltem, egy hónappal a Taj Mahalban történtek után a Fuji-hegyen levő otthonában találták meg, 150 sebbel a testén, amit egy szamurájkarddal okoztak. A rendőrség szerint Kashiwaginak voltak kapcsolatai a Yakuzával, akik a merényletet végrehajtották ellene.

2.: John Warne Gates

John Warne Gates 1855-ben született és 1911-ben hunyt el. Milliomos volt, Chicago egyik legbefolyásosabb üzletembere. Ám nem ezüstkanállal a szájában született, ezért a vagyonért meg kellett dolgoznia. Anno fát adott el a vasútnak, ekkor történt, hogy megismerkedett az ottani munkásoknak köszönhetően a kártyával. Sokat játszott velük, és annyira belezúgott a különböző játékokba, hogy egész életében ez elkísérte őt.

Bátor játékos volt, akivel előfordult egyszer, hogy egymillió dollárt kockáztatott egy partyn, amit ő szervezett.

Gates nem csak a baccaratért volt oda, hanem a pókerért, a loviért és minden más játékért, amivel pénzt nyerhetett.

3.: Tommy Renzoni

Tommy Renzoni könyve

Manapság az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvend a baccarat, ám ez nem volt mindig így. Az 1950-es évekig nem ismerték ezt a játékot (ha ismerték is, nem mozgatott meg senkit különösebben), aztán jött Tommy Renzoni, és mindent megváltoztatott.

Az amerikai kontinensen először Argentínában vetette meg a lábát a játék punto banco néven, majd elindult felfelé. Így talált rá a Renzoni, aki egyébként Kubában látta meg a napvilágot.

Tommy Renzoni akkoriban a Capril Hotelt igazgatta, és meglátta a játékban a potenciált. Azt jósolta, nagyon népszerű lesz Las Vegas kaszinóiban. Így hát Amerikába költözött és felkereste a Sands Kaszinót, akiknek szintén tetszett, amit látnak.

Azóta a baccarat széles körben terjedt el az amerikai kaszinókban, Renzoni pedig sikert sikerre halmozott könyvével, melynek címe a „Baccarat: Everythin You Want to Know About the Game and Winning”.

Renzoni karrierje nem hangos hatalmas tanácsoktól és forradalmi újításoktól. Ő annyit tett, hogy elhozta ezt a játékot az Egyesült Államokba. És ezzel máris legendává lett.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére