Menu

A Világ Legmagasabb Zsokéi – II. Rész

Főoldal >> Blog >> A legmagasabb zsokék – II. rész

Azt ígértem, még a múlt héten érkezik a második rész, de csak most van lehetőségünk a megjelentetésre. Ahogy mondtam, egy kicsit a lovi felé is nézünk, hiszen a lovi és a kaszinó kéz a kézben járnak. Folytatjuk a világ legmagasabb zsokéiról szóló sorozatunkat. Ők azok a versenyzők, akik magasságuk ellenére is sikeres karriert tudtak befutni.

5.: Bruce Hobbs (187 cm)

Bruce Hobbs

Bruce Hobbs a II. Világháborúban is harcolt, századosi rangdban szerelt le, és bátorságáért megkapta a Hadikeresztet. Ám a civil életben is sikeresnek bizonyult, a mai napig ő a legmagasabb zsoké, aki megnyerte a világ leghíresebb akadályversenyét, a Grand Nationalt. Ugyanebben a szezonben a Welsh Grand Nationalben is sikert ért el.

25 évesen vonult vissza, és ő is – ahogy ezeken a listákon többen – lovak trenírozásába kezdett. 2005-ben hunyt el 84 éves korában.

4.: Stuart Brown (187,5 cm)

Az ausztrál Stuart Brown karrierje során nem ért el nagy sikereket, de mégis jól ismerték a lovassport kedvelői. Brown közel húsz éven át versenyzett, ez idő alatt több mint kétszáz futamgyőzelmet aratott, és nem csak lóháton, de tevegelve is versenyzett. Brownnak is rengeteg problémája volt a súlyával, ami miatt – állítólag, édesanyja bevallása szerint – kínozta magát, éhezett, csak hogy versenyezhessen.

3.: Jack Andrews (193 cm)

A valaha volt legmagasabb hivatásos zsoké Jack Andrews volt. Az egész családja bolondult a lovakért, illetve a lóversenyekért, nem meglepő, hogy az alma nem esett messze a fájától. Serdülőkorában hirtelen nagyon magas lett, ami miatt úgy gondolta, sosem lehet belőle zsoké.

Bár profiként is szerepelt, visszatért az amatőr versenyzéshez, a húga és a sógora által vezetett istállóban dolgozik, és készül a visszatérésre, célja, hogy 2019/2020-hoz hasonlóan bajnoki címet nyerjen.

2.: Patrick Sankey (201 cm)

Ahogy írtam, több profi nem lesz a listánkon, de az amatőrök között akadtak még kivételesen magas zsokék. És valószínűleg pont ezért maradtak amatőrök. A több mint kétméteres Patrick Sankey bizonyára gátolta volna a sikerek elérésében a magassága, meg persze a súlya.

Legnagyobb sikere, hogy 2019 májusában megnyerte egy versenyt Bredwardine-ban.

1.: Manute Bol (231 cm)

Manute Bol

Manute Bol profi játékos volt, de nem a lovassportokban alkotott maradandót, hanem az NBA-ben. A szudáni – amerikai játékos a valaha volt legmagasabb ember, aki lóversenyen indult. Igazából nem egy profi versenyről, hanem egy jótékonysági futamról beszélünk, amelyre engedélyt kapott az indianai hivataltól. A pénzt Szudán számára gyűjtötték, ahol Bol született.

Bol nem csak a loviban próbálta ki magát, hazája érdekében bokszolt, illetve jégkorongozott is egy rövid időre. Híres politikai aktivista volt, 2020-ban hunyt el.

Ez lett volna a listánk a legmagasabb zsokékról, a jövő héten újra jelentkezünk.

Hunor Ozsvát

Hunor Ozsvát

Hunor az online kaszinó oldalunk kockája és a blog oldalunk mögött álló ember, aki krupiéként szerzett professzionális szakértelmet. Az online szerencsejáték világ legfrissebb híreivel fog téged naprakészen tartani.

Kapcsolódó témák
Vissza a tetejére